CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: CARI-MAL

Perangkap Maut, Macam Manalah Boleh Benarkan Stesen Minyak Buka Di Sini?

  [Copy link]
Post time 24-11-2021 12:07 AM | Show all posts
asfaz replied at 23-11-2021 11:58 PM
Tau.. yg ai ckp ni yg reply komen suruh masuk line kiri awal2 . Pastu dia marah kata nak masuk lin ...

perlu ke highlight melayu

ko ada masalah dengan melayu ke
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 12:52 AM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 24-11-2021 12:07 AM
perlu ke highlight melayu

ko ada masalah dengan melayu ke

Dah forumer reply ai tu ckp  mesti melayu, ai jawap la sb dah memang melayu pun yg komen tu  ai takde masalah dgn melayu pun melainkan melayu yang poyo.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 08:00 AM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 23-11-2021 11:09 PM
mesti you dulu selalu kena rijek jantan melayu kan?

dendam mendalam nampak


Eh tak lah bf  i dulu ramai je melayu tapi derang lelaki melayu yg bukan jenis macam you.  Sikit2 nak triggered bila orang sebut melayu.  The world does not evolve around melayu lah bro.  Dah memang yg forumer cerita yg komen tu pun melayu , cara tengok komen pun melayu takan lah i nak tanya yg komen tu orang Yemen ke? French?  Tak tak mesti orang isketambola kan…
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 08:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 23-11-2021 10:44 AM
Kalau orang melayu yg cakap tu I memang percaya.  Sometimes, bodoh orang melayu ni tak boleh di bu ...

Bodoh tak boleh dibendung sis
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 08:23 AM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 24-11-2021 12:07 AM
perlu ke highlight melayu

ko ada masalah dengan melayu ke


Bf I pun Melayu....kitorg tak suka sgt orang Melayu tapi kitorg makan je makanan Melayu, pakai kain pelikat dan baju Melayu. Guna Bahasa Melayu.

Dan yang penting bf I pandai Mandarin juga
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 08:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Simunggu replied at 23-11-2021 08:37 AM
kalau stesen minyak dah lama bukan masalah stesen minyak lah rasanya...

Sedangkan surau yg dh lama wujud kt ganu pun lobai blh robohkan, so salah surau ke salah lobai?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 08:31 AM From the mobile phone | Show all posts
pearl.silver replied at 23-11-2021 12:16 AM
Dah tau nk gi stesen minyak nape xguna lorong terhampir
Ada satu lg tol.. Duke rasanya
Lepas tol tu  ...

I pon nk ckp benda yg sama. Dah tau ko nak ke kiri tu xpayah la guna smart tag bodoh!!! Same case jugak klau lepas tol dah dkt sgt dgn exit keluar, yg gatai puki pegi guna lorong tol kanan sekali kenapa??? Tol jln duta ni pulak smart tag tu kdg2 lg lembab dari tng
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 08:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Simunggu replied at 23-11-2021 08:44 AM
tapi kalau pembangunan menyebabkan kedudukan shell tu sudah bahaya kena buat sesuatulah tak kan pin ...

Hapuskan je tol tu habis cerita
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 08:33 AM From the mobile phone | Show all posts
pekanwoohoo replied at 23-11-2021 11:53 AM
Kau ingat JKR peduli ke kes macam ni? Kalau menteri naik basikal jatuh langgar lubang barulah meng ...

Tapi jkr n.majlis daerah ni buat nohen aje kan
Tu ramai doakan supaya.kena menteri atau kaum kerabat depa.ka..
Baru.jalannnn
Siap.notis mintak.mahap.lagi
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 08:45 AM | Show all posts
Hari2 lalu tol ni... kalau solat subuh awal..mmg check in sini sbb x dan nak anta anak jln hang jebat tu..mesti x biasa dan moto pun patutnya elert ..xyah ler laju nak mampus area tu...

perasan ada segelintir moto..kereta udah signal lama...lagi laju dipulasnya motor tu... yg kereta pulak..sila rajinkan tengkuk tu toleh kaw2..sblm masuk..blind spot ngan lori2 suka parking sana pun salah satu punca jugak..

yang pasti mesti kene elert x kire kereta atau motor lagi2 kalau x tau area sana.... ambik lorong yg betul bg kereta sbb kalau nak pancung dari smarttaq tu mmglaaaa jauh yahamat..

hanat nyer tol... xpaham aku smart tag lagi lembab dr tng..lagi2 bila time balik..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:14 AM | Show all posts

Hehe I agree.  Adik lelaki I kerja gomen, very the pro melayu.  Kalau dia bercakap atau mengomen macam tu la bunyi nya keluar.  Permerhatian I saje...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:19 AM | Show all posts
cutieslilies replied at 24-11-2021 08:45 AM
Hari2 lalu tol ni... kalau solat subuh awal..mmg check in sini sbb x dan nak anta anak jln hang jeba ...

Seingat I lorong paling kiri lori teksi ka apa guna sebab nak ambil resit, sebelah dia lorong reload, then tng yg berlapis2 tu, kanan sekali smartag jahanam, asik tak sense je.  Tapi kalau tengok video tu, kereta tu macam from belah2 kiri gak, dan lorong motor ends jauh dr simpang nak masuk shell.  


Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:18 PM | Show all posts
anony-mous replied at 24-11-2021 08:32 AM
Hapuskan je tol tu habis cerita

kamu memang layak dapat dos penggalak...terbaik
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 24-11-2021 10:14 AM
Hehe I agree.  Adik lelaki I kerja gomen, very the pro melayu.  Kalau dia bercakap atau mengomen m ...

Meols pun ramai kawan camni....kdg meols jeling dan cebik je.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
keane.somewhere replied at 24-11-2021 07:08 PM
Meols pun ramai kawan camni....kdg meols jeling dan cebik je.

My sis dgn i pun buat sebijik apa u buat siap roll eyes lagi. Hahahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 24-11-2021 07:11 PM
My sis dgn i pun buat sebijik apa u buat siap roll eyes lagi. Hahahaha..

Haha..sama la kiter...annoying kan diorg ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:43 PM | Show all posts
kashihan motor gs tu. rasanya gs 1200
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie:  Edited by Samerosie at 23-11- ...


Yes…SG pon setuju…kita ni dah bg signal n bawak slow…kadang perangai motorist lagi kita bg signal lg laju dia bawak…kadang tu boleh pulak hon marahkan kita…haissshhhh
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 23-11-2021 10:39 AM
Ok i dapat full video, driver kereta yenna memang tengah happy2 tapi it looks like motor yg salah bu ...

Rasanya motor tu mmg laju & x sempat slow down.. dia nmpk kereta tu slow & expect akan bg laluan kot.. takut blind spot je lah.. nmpak mmg kereta x melulu.. harap xde apa lah yg serius.. i pun mmg risau kalau motor belah kiri sebab x perasan
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Apesal masing2 ckp bf2 je dlm benang ni, x kawen lg ke, andartu ke
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 08:40 PM GMT+8 , Processed in 0.077920 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list