CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: CARI-MAL

Perangkap Maut, Macam Manalah Boleh Benarkan Stesen Minyak Buka Di Sini?

  [Copy link]
Post time 23-11-2021 11:39 AM | Show all posts
Ok i dapat full video, driver kereta yenna memang tengah happy2 tapi it looks like motor yg salah bukan kereta tu langgar dia, motor langgar tepi, looks like kereta dah nak masuk shell dah.  Dan kereta tu memang slow bukan just meluru nak masuk.  From the video lah.  

Inilah maksud i earlier about puak2 motor ni tak nak bg jalan.  So iols #teamkollywood

https://theklasik.com/wp-content ... 457952196_n.mp4?_=1

Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
jfq replied at 23-11-2021 10:44 AM
Tak payah stesen minyak.
Toilet pun byk location lepas tol.
Mmg bad design.

Kalau buat Tol selepas RnR atau Toilet cerita yang keluar dari RnR pula jd mangsa kemalangan..motor mungkin lebih Selamat tu pun kalau ikut laluan motor.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 23-11-2021 10:31 AM
tapi ialah... amik line kiri sekali lama sgt lori berbaris

Boleh ambil 2 dari kiri
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:53 AM | Show all posts
anakjiran replied at 23-11-2021 11:25 AM
tolong viralkan biar jkr kaji balik ubah apa patut..ini semua gila punya kirija kata sammy vellu

Kau ingat JKR peduli ke kes macam ni? Kalau menteri naik basikal jatuh langgar lubang barulah menggelabah macam babi JKR ni. Pergi FB Lando Zawawi sana, tiap hari dia troll JKR sebab buat kerja macam babi.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Disebabkan meols selalu masuk KL dari arah utara...memang hati2 lalu Jalan Duta. Kalau turun macam roller coaster..ala2 getting sempah tu.

Kalau nak keluar dari KL akan lalu shell ni pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 12:34 PM | Show all posts
i selalu guna highway ni..
pada i memadai jarak tol dengan shell tu..
kalau dah tau nak singgah shell tu, pandai-pandai la guna lorong kiri..
macam la smart tag tu takde kad untuk masuk tng lane..
kalau rfid tu ye la memang kena lorong dia je..
anyway.. yang langgar tu pun motor apa..
sejenis rider yang acah ride kena laju kalau tak motor rosak kah?
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 23-11-2021 10:44 AM
Kalau orang melayu yg cakap tu I memang percaya.  Sometimes, bodoh orang melayu ni tak boleh di bu ...

Memang melayu pun yg bekap. Mesti sejenis dah nak sampai terus pancung jalan . Kita kalau dah plan nak isi minyak , awal2 dah tukar line. Bukannya terus pancung cmtu walaupun dah bagi signal. Tetap merbahayakan
Sama jenis , orang yg pancung jalan nak masuk simpang.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 02:09 PM | Show all posts
banyak jer tempat macam ni

pasang je lah kon lorong2 kanan jgn kasi pancung. sekarang pun boleh terus buat.

Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 23-11-2021 11:39 AM
Ok i dapat full video, driver kereta yenna memang tengah happy2 tapi it looks like motor yg salah bu ...

tu la rasa driver tu dah slowly ke kiri..dan i’m sure dah bagi signal juga..motor tu yang tak alert..

on the safe side..kalau rasa nak ke stesen minyak…sila la guna lorong tol kiri yang dekat ngan stesen..atau..sila la ke stesen minyak berhampiran kat restoran jejantas sg buloh..tak jauh sangat pun..
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 02:20 PM | Show all posts
AbukRokok replied at 23-11-2021 08:40 AM
ni org xbiasa ni
klu dah biasa walaupun ada smart tag dia akan masuk tol plg kiri touch n go bila mm ...

exactly.hari2 lalu.kalau dah tau nak isi minyak, p la beratur sesama lori tu walaupun ada smart tag.bukan xleh touch
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 02:21 PM | Show all posts
dedek.bubup replied at 23-11-2021 11:36 AM
macam tol bukit jelutong ada smart tag lane belah kiri

Tak berguna time jam pagi
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 02:50 PM | Show all posts
masa aku study kat kl circa tahun 2009 da wujud da pam minyak shell tu..ni kat tol sg besi ke?bkan stakat kl je even kat jb pun sama ada camni gak
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Rengsanya english hauk sorang forumer ngaku duk obersi. Laki dia kut duk ostolia. Semalam aku nak betulkan grammar tak sampai hati lak pasal sheol konfiden taik

Tak suka amik risiko st.minyak kat selekoh2 tajam keyell ni.
Aku isi minyak kat jambatan sg buloh sblm round kl
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 03:43 PM | Show all posts
pearl.silver replied at 23-11-2021 12:16 AM
Dah tau nk gi stesen minyak nape xguna lorong terhampir
Ada satu lg tol.. Duke rasanya
Lepas tol tu  ...

komen ni i setuju... da tau nk benti stesen minyak... pilih la lorong plg hujung... sekrg sume tol pun guna tNgo kan...
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
asfaz replied at 23-11-2021 10:37 AM
Ada org tegur kat fb pasal ni pastu ada yg bekap kata nak masuk lorong kiri tu dr 20km ke. Bodoh b ...

Yg komen tu baru dpt lesen agaknya..
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
pearl.silver replied at 23-11-2021 09:57 PM
Yg komen tu baru dpt lesen agaknya..

Lesen terbang agaknya
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
pearl.silver replied at 23-11-2021 12:16 AM
Dah tau nk gi stesen minyak nape xguna lorong terhampir
Ada satu lg tol.. Duke rasanya
Lepas tol tu  ...

Ya betul..i ingt dkt duke Ada exit yg dkt betul dgn tol plaza. Lps ni nk suruh tutup exit tu plk ke acaner dh pengguna highway yg bebal disalahkan stesen minyak. Tp kalau nk salahkan yg tukang plan/ design layout highway/tol tu pun boleh jgk kot.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:09 PM | Show all posts
Samerosie replied at 23-11-2021 10:44 AM
Kalau orang melayu yg cakap tu I memang percaya.  Sometimes, bodoh orang melayu ni tak boleh di bu ...

mesti you dulu selalu kena rijek jantan melayu kan?

dendam mendalam nampak
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:10 PM | Show all posts
asfaz replied at 23-11-2021 01:55 PM
Memang melayu pun yg bekap. Mesti sejenis dah nak sampai terus pancung jalan . Kita kalau dah plan ...

driver kereta tu kelly ng la dow
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 23-11-2021 11:10 PM
driver kereta tu kelly ng la dow

Tau.. yg ai ckp ni yg reply komen suruh masuk line kiri awal2 . Pastu dia marah kata nak masuk line kiri dr 20km ke
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 09:14 PM GMT+8 , Processed in 0.084003 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list