CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 2221|Reply: 18

Kena Jangkitan Kuman, Semoga Fatimah Cepat Sembuh

[Copy link]
Post time 16-11-2021 02:42 PM | Show all posts |Read mode
Kanak-kanak cilik yang pernah tular satu ketika dahulu kerana kepetahannya bercakap dalam loghat Kelantan, Fatimah Omar Mukhlis dimasukkan ke hospital selepas mengalami jangkitan kuman di paru-paru.


Perkara itu dikongsi menerusi Instagram keluarganya, @thefamily.uk yang turut meminta orang ramai supaya mendoakan si comel yang dilahirkan di United Kingdom (UK) itu kembali sihat.


“Tolong doakan Fatimah.


Dia sangat tidak sihat, sakit dada dan sukar untuk bernafas.








"Kini berada di bahagian kecemasan menunggu ambulans untuk memindahkannya ke hospital lain,” katanya, pada Selasa.


Menurut laman sosial itu, paras oksigen kanak-kanak itu juga dilaporkan menurun ketika di dalam ambulans.


Difahamkan Fatimah telah pun dipindahkan ke hospital kanak-kanak dan punca penyakit dialaminya sudah dikenal pasti.














“Fatimah mengalami jangkitan kuman (chest infection).


“Fatimah sudah dipindahkan ke hospital kanak-kanak,” katanya.


Rata-rata netizen mendoakan agar si cilik itu segera sembuh.








Populariti diraih si comel, Fatimah, di laman sosial memang cukup hebat apabila Instagram yang sering menampilkan keletah kanak-kanak perempuan itu dan adik-beradiknya diikuti hampir 600,000 orang seawal usianya empat tahun.


Fatimah yang dilahirkan di Birmingham, England menarik perhatian ramai kerana tidak melupakan bahasa Melayu walaupun membesar di perantauan.


Dia juga fasih ‘kecek kelate’ hasil didikan ibu bapanya yang tidak mahu anak mereka melupakan bahasa ibunda.


Selain bahasa Melayu, Fatimah juga fasih berbahasa Inggeris dan Siam.




Sumber: Awani
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Moga cepat sembuh [em:12:]
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga diangkat segala penyakit dik fatimah.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 04:56 PM | Show all posts
semoga cepat sembuh Fatimah
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
شفاها الله
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 05:02 PM | Show all posts
Sedih masa dapat berita kematian pakcik ksygn diorg Chef Adam tu... diorg sgt rapat..
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga yang baik-baik untuk fatimah & family.
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2021 12:25 AM | Show all posts
Get well soon Fatimah.
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2021 12:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Pakcik dia chef adam  tu menninggal sebab jangkitan paru2. Semoga Fatimah cepat sembuh.
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2021 08:54 AM | Show all posts
siapa budak ini? semoga cepat sembuh..
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2021 08:55 AM | Show all posts
ingatkan budak yg nyanyi " pkp pkp...
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2021 09:43 AM | Show all posts
Semoga Fatimah kuat, get well soon fatimah
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2021 09:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga cepat sembuh dik
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2021 10:57 AM | Show all posts
syafakillah fatimah
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2021 12:33 PM | Show all posts
semoga cepat sembuh fatimahh
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2021 12:56 PM | Show all posts
gws Fatimah...                     
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2021 05:07 PM | Show all posts
kesian fatimah..

hrp x de kena mengena dgn covid sbb dkt UK ramai yg tak ambil endah psl social distancing and wearing mask..

hope fatimah's family ambil berat psl ni..

kesian tgk fatimah..mesti penat nak bernafas bila jd mcm ni..
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 01:42 PM | Show all posts
katanya covid negatif,
harap yang baik2 saja, teruk jugak keadaan even lepas discharge hospital pun
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2021 11:54 AM | Show all posts
syafakillah fatimah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-7-2022 08:43 AM GMT+8 , Processed in 0.088670 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list