CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-MAL

Pemilik Restoran 'Siakap Kayangan' Diarah KPDNHEP Jelaskan Kos Operasi

  [Copy link]
Post time 9-11-2021 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Stingerxxx replied at 9-11-2021 04:48 PM
Tidak ada amal jariah yg paling besar disisiNYA selain dapat menggembirakan sesama insan....



Nak jentik telur pocit gundu bolehhhhh
Janji kita pakey lestik jerrrr
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-11-2021 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
ninja9 replied at 9-11-2021 09:03 AM
Baguslah KPDNHEP dah mulai tunjuk dia ada sebenarnya, dan dia sebenarnya masih hidup.  

Cara s ...

Kedai macam rumah pelarian nak roboh tu sebenarnya taktik je. Kalau buat mewah2 setaraf harga cekik darah dia mana orang nak datang. Orang pun bercuti mesti ada bajet2 dia makan berapa,hotel berapa, barang2 berapa. Ini kaluuu masuk kedai ni habis lari bajet.
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Sapa orang Langkawi sini? Memang harga seafood sana mahal2 ke cmne?
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 05:25 PM | Show all posts
KPDNHEP da masuk.. lpsni LHDN pulak ye.. ada bayar income tax tak tu?
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Makan je kt restoran hj ramli tu...bertingkek2 murahnya... Mkn bbrp ekor ikan pun xkan rega sampai ribuan rm... Yg x syg duit je beria nk mkn rest atas air la, atas laut la...pdhal sumber seafood tu sama je. Btw kena ingat jgk la dah kata tepi laut sah2 ikan pun agak fresh xpyh compare yg jual kt supermarket tu. Ikan yg dijamah tu fresh, resto atas laut pakej ngan view, mkn kt pulau...boleh agak harga camne. Lenkali rajin2 survey tpt mkn mana yg sedap dan murah. Kat langkawi tu bkn xde tpt2 yg lg murah...kena rajin berjln lah... Tgk sekitar kedai, tgk rega ikan2 display tu. Selama iols mkn kt langkawi xpenah aku nk merungut psl mkn mahal sbb dah agak camne pulau pelancongan punya rega. Nk murah2 balik kl pi jamah kat resto seafood, resto thailand konpem ko xkomplen cenggini.
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 9-11-2021 05:11 PM
Kedai macam rumah pelarian nak roboh tu sebenarnya taktik je. Kalau buat mewah2 setaraf harga ceki ...

budget budget travelling ni jgn masuk eatery seafood la..iteww aja nasihat aku....kecuali ko hanya  nak order telor burung helang soup sayur campur dan nasi panas......

Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 9-11-2021 05:12 PM
Sapa orang Langkawi sini? Memang harga seafood sana mahal2 ke cmne?

mahal is relative.....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-11-2021 05:52 PM | Show all posts
Normabaru replied at 9-11-2021 08:34 AM
Jap kpdnhep ni gila ke apa

sebab customer complaint kot. kalau senyap je meaning semua setuju dengan harga tu so takde isu la
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 9-11-2021 02:36 PM
Tp kan kali ni ayaq free ...1 jug
Ada akak aku bg resit...dia p 7hb ritu
Time dok kalut lg pasal n ...

iols p before covid 2019 rasanya. nasib la makanan sedap wpun harga yahudi yakmatss
ada gak la improvement bg air free, tp mesti hrga makanan lagi mahai.huhu
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 06:43 PM | Show all posts
cikdot replied at 9-11-2021 05:52 PM
sebab customer complaint kot. kalau senyap je meaning semua setuju dengan harga tu so takde isu la ...

dgr habaq ada sorang komplen, sbb tuh deme buat keje.. kalau ramai2 komplen, lagi baguih la. kalau takde org komplen, mmg peniaga akan terlepas tanpa apa2 siasatan.
mmg ada akta mcm2 kat mesia, pengguna jahh tak tau apa2..
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Pasni owner kena buat style kepci, bayar dulu baru mkn
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Melayu yg meniaga letak harga hilang akal akhirnya yahudi yg dipersalahkan
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
kata ikan siakap tu tidak dijual, hanya utk tontonan aje TAPI
harga dah dinyatakan dlm menu..apa punya belit daa
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
abdulzafran replied at 9-11-2021 05:25 PM
KPDNHEP da masuk.. lpsni LHDN pulak ye.. ada bayar income tax tak tu?

Inkam tex dia bayor..katanya laaaa
Alah kpdkgngkgk payah nk igt ..
Tk kan saman nya lah kotim pnya
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 11:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Madel replied at 9-11-2021 09:38 PM
kata ikan siakap tu tidak dijual, hanya utk tontonan aje TAPI
harga dah dinyatakan dlm menu..apa pun ...

Ni nk katok dia ke katok koling
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-11-2021 04:18 AM From the mobile phone | Show all posts
coco replied at 9-11-2021 10:48 AM
kedai kedai macam ni selalunya perangkap pelanggan dengan harga 100 gram.  RM18/100gram.   sekali im ...

Kalu tak menipu bukan Melayu lah kekdahnya
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 04:20 AM From the mobile phone | Show all posts
jahcomel replied at 9-11-2021 11:27 AM
kerusi plastik pinggan plastik jug plastik...rege makann yahudi

Celaka harga Melayu:

Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 12:58 PM | Show all posts
adoi la ... terimbau memori mkn kat sini beberapa tahun lepas..
tapi sbb tak bayar so bedal je .. masa tu ada program kat area sana. organizer bawak mkn kat situ .. so depa la yg bayar .. blh tahan jugak kami makan .. dlm 15 orang..
agak2 berapa ye organizer bayar masa tu ?
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2021 08:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 9-11-2021 01:45 PM
aku ada buat/antar aduan kat 'wasap' kpdnhep....arini..depa suh isi butir peribadi SELENGKAPNYA pu ...

Ooo gitu eh prosedur...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 10:00 AM GMT+8 , Processed in 0.088180 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list