CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: CARI-MAL

Pemilik Restoran 'Siakap Kayangan' Diarah KPDNHEP Jelaskan Kos Operasi

  [Copy link]
Post time 9-11-2021 11:41 AM | Show all posts
entah2 asal rohignya tu yg cekik darah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-11-2021 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Syabas Kpdnhep..bukti bust keje dgn aduan rakyat..biar la depa siasat drpd dok caya komen netizen...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 11:49 AM | Show all posts
jangan lupa, kita ada akta pencatutan.

Perundangan yang berkuatkuasa bagi menentukan keuntungan tinggi yang tidak munasabah bagi suatu barangan atau perkhidmatan adalah AKHAP 2011 dan Peraturan-Peraturan Kawalan Harga dan Antipencatutan (Mekanisme Untuk Menentukan Keuntungan Tinggi Yang Tidak Munasabah) 2018.
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
rospinki replied at 9-11-2021 10:49 AM
memang betul tapi ada unsur penyalahgunaan atau tidak telus dalam perniagaan. mengambil kesempatan p ...

Perniagaan ko dari rumah aja legit....

Kahkahkahjahkah

Sijil food handling takda..premise tak payah sewa...ujian typhoid tak ada, when you are dealing with cooked food....tolak modal, yg lain semua untung....

Lagi mau dengki khen legit business org lain?



Kahkahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Owner patutnya timbang dulu lepastu tnjuk berapa kg siap harga. Dah setuju baru lah xde masalah. Sebab siakap Langkawi ni harga dia lain macam kayangan. Kita yang orang luar ni memang tak expect la harga sampai sekilo rm100++. So owner salah. Customer betol. Memang rata2 datang berduit sebab memang datang melancong kan so mestilah stanby lah duit banyak2. Tapi tetap tak expect la siakap cmtu harganya.
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah berjuta cekik darah kedai tetap mcmtu. Jimat kos sangattt. Untung banyak berganda.
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 12:00 PM | Show all posts
Stingerxxx replied at 9-11-2021 11:57 AM
Perniagaan ko dari rumah aja legit....

Kahkahkahjahkah

legit la..skrg dh ada smua. siap ada sijil lagi. kau tu je ketinggalan
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 12:02 PM | Show all posts
Biasalah ramai kat Malaysia ni tak tahu atau tak mahu guna hak sebagai pengguna.  Tak ramai yang berani nak bersuara atau lapurkan ke pihak berwajib bila ada isu timbul.  Kebanyakan alasan tak nak panjang2kan cerita atau malas nak kena follow up itu ini nanti banyak kerja.  Sebabkan attitude macam inilah makin ramai peniaga yang berani ambil kesempatan naikan harga ikut suka mereka.  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-11-2021 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
rospinki replied at 9-11-2021 12:00 PM
legit la..skrg dh ada smua. siap ada sijil lagi. kau tu je ketinggalan

Ok sambal tempoyak petai/jerinh 3 botol...nanti hantar bibik ambik....

Aku kalau makan beri beri..ko siap...segala pegawai kpdhenedcincinati dari pangkat bawahan sampai chief khadamnya  semua aku mobilise dan ambush penthoyse ko...

Jgn cakap aku nak aniaya ko....


Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 12:17 PM | Show all posts
wow siakap ni
siakap caviar ke?
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 12:24 PM | Show all posts
Stingerxxx replied at 9-11-2021 12:10 PM
Ok sambal tempoyak petai/jerinh 3 botol...nanti hantar bibik ambik....

Aku kalau makan beri beri. ...

maaf tuan, produk tersebut sudah diberhentikan pengeluaran kerana kekurangan tempoyakhala hotak hang
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Kos bela 11 tahun...
Hantaran
Mas kawin
Gi blajar
Pampers susu
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
rospinki replied at 9-11-2021 12:24 PM
maaf tuan, produk tersebut sudah diberhentikan pengeluaran kerana kekurangan tempoyakhala hotak ha ...

Ko cari aja ice cream durian flavored asal ada perisa durian.....improvise la...utk ditempoyakkhen?....takkhen benda trivial macam ini pun nak aku ajar?...macam mana nak dapat jadi michelin chef....?



Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Restoren ni style jualan mcm mana... restoren jenis yg jual seafood fresh kan biasanya bagi customer pilih dan timbang  size ikan.. Mcm kat senibong kota tinggi tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 01:02 PM | Show all posts
Sutun celup tepun today
Buat 300g nk tepek gambar tak lps2.dh tak kalut p makan seafood
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
mejaputih replied at 9-11-2021 11:49 AM
jangan lupa, kita ada akta pencatutan.

Perundangan yang berkuatkuasa bagi menentukan keuntungan tin ...

Kita tengok siapa yg kena.....

Kahkahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-11-2021 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 9-11-2021 01:02 PM
Sutun celup tepun today
Buat 300g nk tepek gambar tak lps2.dh tak kalut p makan seafood

Tekak kpg.com aja sutun bercelup celup ni.....

Kahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 9-11-2021 12:17 PM
wow siakap ni
siakap caviar ke?

Ko jenis spesis tunggu kolig bawak bekal kendian sendeng ..tak payah la nak sebut sebut siakap caviar segala
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Stingerxxx replied at 9-11-2021 01:07 PM
Tekak kpg.com aja sutun bercelup celup ni.....

Kahkahkahkahkah

Ermmm pocit2 ...bahagia eh kerja nk kecam org
Hari ni anak jiran ko umur 3ton tu dh mati ke

Kang aku celup salutan emas ko jelly lak ckp aku riak..tp dgn ko ni mmg padan pn kena lawan riak
Btw takat caviar tu tk eran ...cuma paus je aku tk makan lg. Pemakan ayam cucuk mcm ko apa tau khuenss tu len maciam perangey
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Stingerxxx replied at 9-11-2021 12:10 PM
Ok sambal tempoyak petai/jerinh 3 botol...nanti hantar bibik ambik....

Aku kalau makan beri beri. ...

Patutlaaaa perangai macam kepam pemakan menda busuk
Abam pokcit sayammm ketahuilah makan benda berbau ni hukumnya makruh tauuu
Menggangu ketenteraman org tu kira salah oo
Bau pekung.  Eyeeww not for me laa petai jering ni poyak jenis2 fermented ni.. Ulu pekan mana mai taktau kami org kg tk makan menda camgini

K nak p suap nasik kat my hero2..bubye
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-10-2022 07:24 PM GMT+8 , Processed in 0.070780 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list