CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 3499|Reply: 28

Aliff Aziz Antara ‘Nama Besar’ Bakal Sertai GV8?

  [Copy link]
Post time 8-11-2021 03:10 PM | Show all posts |Read mode
Tidak lama lagi rancangan realiti popular, Gegar Vaganza akan kembali untuk musim yang kelapan (GV8), malah beberapa ‘teaser’ awal GV8 telahpun dikongsi.


Difahamkan, GV8 atau juga dikenali sebagai GV2021 akan bermula sebaik program All Together Now Malaysia (ATNM) melabuhkan tirainya pada 14 November 2021.


Ketika ini, sama seperti tahun-tahun sebelumnya peminat terlebih dahulu membuat spekulasi mengenai peserta GV8 berdasarkan petunjuk beberapa penyanyi popular selain daripada ramalan mereka sendiri.








Bagi edisi kali, dikhabarkan turut disertai ‘nama-nama besar’ dalam industri seni. Malah, kami juga tidak menolak spekulasi tersebut. Sebelum ini, Ratu Etnik Kreatif, Noraniza Idris telah mencuri perhatian ramai apabila menyertai GV7 manakala Linda Nanuwil pula menjadi bintang program realiti pertama yang sertai Gegar Vaganza.
Berikut ramalan bagi senarai peserta GV8 kali ini.




Shahir Zawawi





Setelah sekian lama ‘hiatus’ daripada media sosial, kemunculan semula bekas juara Akademi Fantasia di laman Instagram baru-baru ini mencuri perhatian peminat.  








Berkongsi foto penampilan terkini nya yang berambut panjang, Shahir turut menulis kapsyen mengenai ‘kembali’.



Nikki Palikat





Ramai yang merindui Nikki Palikat! Manakan tidak, penyanyi berbakat besar ini memperlahankan karier seni selepas berkahwin dengan komposer terkenal, Audi Mok sekitar tahun 2009.  


Untuk rekod, Nikki yang juga anak saudara kepada penyanyi yang popular dengan lagu Anak Kampung, Jimmy Palikat mula dikenali ramai setelah menyertai program realiti Malaysian Idol musim pertama pada tahun 2004.


Selepas itu, Nikki mekar dengan lagu Caramu dan trio bersama mentornya, Ning Baizura dan Allahyarhamah Yanie menerusi lagu Drama.



Aliff Aziz





Mengejutkan! Nama Aliff Aziz disebut-sebut sebagai peserta GV8. Sebelum bergelar pelakon, Aliff terlebih dahulu mencipta nama sebagai seorang penyanyi yang popular dengan single Sayang – Sayang.


Ketepikan kontroversi lalu, suami kepada pelakon dan penyanyi Bella Astillah kini giat mendalami ilmu agama dan meluangkan masa bersama keluarga tercinta.



Adibah Noor





Antara nama besar yang dikhabarkan akan turut sertai GV8. Tidak tolak kemungkinan tersebut, peminat juga menyifatkan Adibah Noor juga sudah sekian lama tidak menghiasi ‘pentas-pentas utama’ dengan kemerduan suara yang dikagumi ramai.


Digelar sebagai selebriti verstail, adakah benar Adibah bakal sertai program realiti ini?



Dato Fazley Yaakob





Selain Adibah Noor, penyanyi yang juga cef selebriti Datuk Fazley Yaakob juga disebut sebagai salah seorang peserta GV8.


Popular dengan jolokan ‘Abang Asmara’ oleh peminat sehingga ke hari ini, kami juga tidak tolak kemungkinan Fazley akan muncul kembali mengubati kerinduan peminat dengan suaranya.  


Menerusi carian di laman Instagram Fazley juga telah mengemaskini ‘Singing Masterchef’ sebagai biografi profil nya.



Ani Maiyuni





Saban tahun, nama penyanyi dangdut Ani Maiyuni disebut-sebut peminat akan membarisi senarai peserta Gegar Vaganza. Sama seperti tahun ini, Ani sekali lagi menjadi ‘pertaruhan’ peminat dalam GV8.






Dalam hantaran terkini Ani, rakan seangkatannya, Haiza Hanafi meluahkan rasa tidak sabar mengenai sesuatu sebelum dibalas oleh peminat peminat GV8. Adakah Ani menepati ramalan peminat kali ini?



Fairuz Selamat (Q-Face)




Setiap tahun, ada sahaja vokalis kumpulan penyanyi era 90-an menjadi peserta Gegar Vaganza. Malah, hampir kesemua mereka tampil cemerlang dalam program ini sehingga ada diantaranya dinobatkan sebagai juara.


Pada tahun ini, bekas vokalis kumpulan Q-Face yang popular dengan lagu Izinkanlah, Fairuz Selamat dikatakan turut sertai GV8.


Meskipun sudah mempunyai pekerjaan tetap, namun Fairuz sering kali membuat ‘cover’ lagu-lagu popular era kini di laman Instagram dan You Tube miliknya.



Azan Scan




Nama bekas vokalis Scan, Azan yang popular dengan lagu ‘Kau Dipaksa Aku Terpaksa’  disebut-sebut sebagai peserta GV8.








Malah, menerusi sebuah hantaran di laman Facebook nya pada awal Oktober lalu, penyanyi era 90-an ini mendedahkan akan kembali dengan sebuah kejutan buat peminat. Namun, Azan tidak mendedahkannya dengan terperinci selain meminta peminat tunggu akan pengumuman tersebut.



Bandi Amuk




Menerusi sebuah video ‘teaser’ yang dimuatnaik pihak Astro, kelihatan sebuah topeng muka di atas pasir seakan memberi bayangan mengenai salah seorang peserta GV8.


Susulan itu, rata-rata peminat beranggapan bahawa vokalis Amuk yang terkenal dengan identiti di sebalik topeng, Bandi adalah peserta yang dimaksudkan.


Untuk rekod, Bandi mempunyai puluhan lagu popular bersama Amuk yang masih didengari oleh ramai peminat sehingga ke hari ini.



Ruhil Amani


Penyanyi bersuara lantang, Ruhil Amani juga diharapkan oleh peminat akan sertai GV8. Memetik laporan media tempatan, meskipun sudah lama berehat dalam industri seni, namun penyanyi yang popular dengan Ruhil sudah menyiapkan beberapa single baharu nya.


Adik kepada pengacara Ruhil Syafinaz ini juga menyatakan kesediaannya untuk kembali mengiburkan peminat.




Francisca Peter







Peminat tidak menolak bahawa penyanyi yang popular dengan lagu-lagu ‘evergreen’ seperti  ‘Sekadar Di Pinggiran’, ‘Aku Kehilanganmu’, Francisca akan kembali mengubati kerinduan peminat dalam GV8.


Meskipun disifatkan sebagai ‘penyanyi lagenda’ namun mereka tidak menolak Fran akan turut serta, mengikut jejak langkah Jatt Black Dog Bone dalam GV6 sebelum ini.



Leina Hangat





Seorang lagi penyanyi era 90-an, Leina Hangat menjadi tekaan peminat sebagai peserta GV musim ini.


Leina yang pernah mendapat gelaran Ratu Reggae Malaysia berikutan menjadi penyanyi wanita pertama yang mempertaruhkan genre muzik Reggae dalam industri seni hiburan tanahair kini tampil ayu dengan penampilannya yang berhijab.


Meskipun sudah berhijrah dan enggan memandang semula imej seksinya suatu ketika, namun pemilik nama sebenar Nor Azlina Abd Rahman ini masih mengekalkan nama pentas Liena Hangat berikutan dikenali ramai dengan nama tersebut.




Sumber: Murai
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 8-11-2021 03:23 PM | Show all posts
CANCEL CULTURE FOR ALIF AZIZ…


GI BLK SG LA OIII!!!

Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2021 03:26 PM | Show all posts
ya tuhan wujud lagi shahir
gigi besi dah bukak lom?
abis GV ko pun ke kuburan semula
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2021 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah kenapa Fran Peter pi join kontes hauk ni?
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2021 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 8-11-2021 03:23 PM
CANCEL CULTURE FOR ALIF AZIZ…



Noooo kaka, janji herlokkkk kita kena maafkan, walaupun putik jagung saja rhoperrnyaaa siap pakej garu2 ada eczema... Tapi lelaki boleh berubah dikkk.... Kita je kena bagi peluang banyak2...

Moga aliff aziz jadi juara terus tanpa bertanding...

Lain la kalau rhoper shuk atau tauke jambu...

Yang tu sebelum masuk pertandingan lagi kita wajib rasuah juri suruh theyolss singkirkan dua hekooo kepamm ni... takpun waktu deorang nak start nyanyi, kita pi tutup api bagi gelap gulita je pentas tu.
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2021 03:42 PM | Show all posts
Mohon tokpit bukak balik ig mengulas sepatah dua kata utk peserta GV8 ni eyh
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2021 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Layak ke gv utk datok fazley tuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2021 04:05 PM | Show all posts
Caer gigi besi bangkit dari kuburan edisi ke berapa ni??? yihhhh!! Alep Ajis cendawan enoki pun hadoooo ke...
Kak Fran dah level Tok Kat Kirim Salam tu tak perlu lah ye...dah legend dah..yang lain-lain tu oklah kot.. masih tersisa bakat mereka.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 8-11-2021 04:22 PM | Show all posts
makanya big stage takda yach taun ni?
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2021 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rhyno at 8-11-2021 10:15 PM

motip Francisca Peters nak join?
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2021 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Fazley? Adoi. Sedarlah yang kau takleh menyanyi woi. Aliff Aziz tu pun, perlu ke
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2021 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Frans tk payahla kot dia dah ade dlm league sendiri ...legendary.. Wat malu je kalau kena komen lebey2

Tu lina hangat sendu di didepabali jah
Tayah tk de sapa minat

Alif aziz abah2 dh nampak matang
Masih sdp mata mandang ..lulus

lelain tu hokeh2 laa sian beku sgt
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2021 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa frans masuk plak???

Ahh tidak.

Iols minat dia dan tanak dia masuk pertandingan yg bakalan buat dia bakalan dicerca je nanti.
Lejen2 sblm ni ramai dah kenaa weh.

Baidewei sejak bila alip aziz adalah satu nama besar?
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2021 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
one hit wonder jah si alip ajis ni ...
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2021 06:21 PM | Show all posts
bankerpencen replied at 8-11-2021 04:54 PM
Fazley? Adoi. Sedarlah yang kau takleh menyanyi woi. Aliff Aziz tu pun, perlu ke

kannnn....... terus hilang mood nak tgk GV8..
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2021 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Azan scan ni adik beradik dgn loko drummer butterfingers kan.?
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 8-11-2021 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Dato’ Fazley blh nyanyi live ke? Sbb rsnya suara dia mcm biasa2 je kot.
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2021 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg lain2 tu lantak la
Tp menantu rosmah tu eii
Apa yg ada dia, semua jd turn off
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2021 10:15 PM | Show all posts
iols dah create benang GV8. acik2 semua boleh bergosip di situ yach!

Link benang :
https://b.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=5001676&extra=page%3D1&page=14

Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2021 10:56 PM | Show all posts
Fazley??Shahir??surammm pentas
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-8-2022 05:23 AM GMT+8 , Processed in 0.100371 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list