CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: Lilrose

5 Liter Pun Dah Tak Dapat Bawa Balik, Air Zam Zam Kini Barang Larangan?

  [Copy link]
Post time 26-10-2021 12:33 PM | Show all posts

Kabarnya marathon hingga ketahun depan untung ler tokey konsert
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-10-2021 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
https://sinarplus.sinarharian.com.my/fyi/tular-tiada-lagi-kebenaran-membawa-pulang-air-zamzam-ini-sebenarnya/
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 12:52 PM | Show all posts
pernah orang bagi aku sebotol air zam2 ni aku simpan ja tak buka2 entah dah berapa tahun dah

dah penuh mikro organisma

Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 01:05 PM | Show all posts
Bagus juga sbb ramai penonggang agama buat niaga air zam zam nih.
Eh bukan ke sesapa yg buat umrah/haji dpt air zam zam sebotol besor sorang?
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 26-10-2021 12:52 PM
pernah orang bagi aku sebotol air zam2 ni aku simpan ja tak buka2 entah dah berapa tahun dah

...

Kalau arak...lagi lama kau perap lagi vintage kheunz?
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 03:12 PM | Show all posts
caca_eric replied at 26-10-2021 10:37 AM
Molekul dlm air zam2 ni tak sama sis

akhirnya ada juga penerangan saintifik guna perkataan molekul


Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 05:02 PM | Show all posts
KamikuP replied at 26-10-2021 01:05 PM
Bagus juga sbb ramai penonggang agama buat niaga air zam zam nih.
Eh bukan ke sesapa yg buat umrah/h ...

dulu... sejak covid, tak dapat dah ...

zaman dulu, dapat 10L, lepas tu 5L.. sekarang 0L
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 05:40 PM | Show all posts
aku heran juga kenapa Saudi wahabbi tak tutup terus ja telaga zam2 ni selesai masalah.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-10-2021 05:44 PM | Show all posts
ler.. bukan ke mmg penghantaran air zam zam kena ikut pos. takda masuk cabin hand carry / masuk luggage. airlines mmg tak kasi bawa liquid sebab takut bocor
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Minum banyak2 puas2 sampai asyik nak terkencing² time Tawaf ke?....melimpah Pampers pakcik YG dah loose pundi tu Kat tepi Kaabah kang
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 05:53 PM | Show all posts
caca_eric replied at 26-10-2021 10:37 AM
Molekul dlm air zam2 ni tak sama sis

apa maksud ko molekul air zam zam tak sama dengan air yg lain. molekul air terdiri dari 2 atom hidrogen dan 1 atom oksigen yg diikat dengan ikatan kovalen. formula molekul air H2O. tak kira air zam zam ke air sungai air hujan air terjun air bawah tanah molekul air nya tetap sama iaitu H2O
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 26-10-2021 11:36 AM
Kan..dah tentu2 segala penyakit tak hinggap kat org islam..
Org melayu mmg gila..segala benda taks ...

Every year tetap kena kutuk dgn Mahathir.
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau boleh bawak balik last2 tokey2 founder timbang kilo guna untuk jual sambil campuq air coway agittewwww macam sorang scammer jual air oren bikarbonat 30 juzuk quran tu tapi di puj2 sebab pembayar zakat terbesar di selangor katanya
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 06:23 PM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 26-10-2021 05:53 PM
apa maksud ko molekul air zam zam tak sama dengan air yg lain. molekul air terdiri dari 2 atom hid ...

Tu betul la
TP yg i baca saintis Jepun yg tulis bentuk molekul air zam2 mcm kristal
Berita lama

Ot Jap
Napa org kaya cuma minum air mineral Evian


Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
domestobot replied at 26-10-2021 07:00 AM
air mineral je kot. takde lah sampai jadi penawar segala penyakit. kalau betul penawar, gerenti Meka ...

Bak kata Dr Asri kalau minum air jampi boleh jd pandai jd sihat, baik ustad2 pi jampi ke air kat dam.
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 06:37 PM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 26-10-2021 04:53 PM
apa maksud ko molekul air zam zam tak sama dengan air yg lain. molekul air terdiri dari 2 atom hid ...

Kang dia claim air zam2 special bukan h20 tapi h2o2 LOLLLLLL
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-10-2021 06:58 PM | Show all posts
LadyCarefree replied at 26-10-2021 06:37 PM
Kang dia claim air zam2 special bukan h20 tapi h2o2 LOLLLLLL

boleh je minum H2O2, sekali seumur hidup jelah pengalaman berharga sampai ke mati
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 26-10-2021 05:40 PM
aku heran juga kenapa Saudi wahabbi tak tutup terus ja telaga zam2 ni selesai masalah.

Mohtep china takmo jajah ereb saudi?
Sbb now china is looking for countries yg ada sumber fresh water utk sustainability
Ni ada telaga zamzam yg air tak pernah kering
Pi la jajah ereb sana tu
X kisah lah molekul air tu bentuk cemana pun kan
Janji fresh water gittuh
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
tripleid replied at 26-10-2021 12:00 PM
Ye ke?tapi knp xde sorang pun sejarawan islam yg berani jawab apa yg omputih tu dedahkan?

Memandai je kau ckp tkde sorang pun berani jawab... Apa kau merepek.. aku cek kat yotube berlambak chanel muslim and even chanel anti hadis debunked si dan gibson..nahh kalau kau interested tgk ni..kalau tk nk sudah..kita tk paksa...ugama kau ,kau jaga ..ugama kita ,kita jaga..
https://youtu.be/KLIUCrd5hG4
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
tripleid replied at 26-10-2021 08:12 AM
adakah selama ni ummah tertipu dgn ereb???..

Arab memang kuat kencing sis....tasbih pun buatan China.

Btw tq for sharing...Saya dh tengok sampai habis
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-9-2022 02:39 PM GMT+8 , Processed in 0.082259 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list