CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: Lilrose

5 Liter Pun Dah Tak Dapat Bawa Balik, Air Zam Zam Kini Barang Larangan?

  [Copy link]
Post time 26-10-2021 08:18 AM From the mobile phone | Show all posts
now korg faham kn nape dh xde fizikal distancing di Masjidil Haram...
Welcome to Riyadh..Dj snake in da house yo
RiP
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 26-10-2021 08:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg pekerja2 tu org Paki, Bangla, byk org luar.  Kot pandemik ni mrk nak masuk Arab balik susah.  Shortage of manpower nak uruskan hal zam2 ni.
Agaknyalah.  Kalau dah ramai pekerja, back to normal lah kot.
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 08:39 AM | Show all posts
kawan aku dia tinggai dkt mekah...rumah dia betul dkt situ...sonok giler kan

lps tu bile dia balik uni, dia bawa 1 utk aku..sb nk bg hadiah...sb aku kagum giler rumah dia dket giler dgn mekah...terharu aku

yela...sb dia bukan kuat pun, tp nk bawa 5ltr x2 tu...x ke menyusahkan..tp serius terharu

org mekah nk bawa keluar pon, mmg dua botol je
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
domestobot replied at 26-10-2021 08:00 AM
air mineral je kot. takde lah sampai jadi penawar segala penyakit. kalau betul penawar, gerenti Meka ...

Molekul dlm air zam2 ni tak sama sis
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
eLiaD replied at 26-10-2021 08:18 AM
now korg faham kn nape dh xde fizikal distancing di Masjidil Haram...
Welcome to Riyadh..Dj snake in ...

Yer dah faham jugak.dah kenapa boleh buat umrah dah..
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
ulamalu replied at 26-10-2021 08:19 AM
Yg pekerja2 tu org Paki, Bangla, byk org luar.  Kot pandemik ni mrk nak masuk Arab balik susah.  Sho ...

Bukan sbb pekerja
Pekerja boleh je masuk balik..
Pesta2 semua guna pekerja..
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang Malaysia jual mahal pun
Apalah air zam2 pun nak jual mahal
Benda tu free je dan memang takkan habis
Anak aku dulu kalau xsihat aku bagi minum zam2 sapu2 kat kulit. Sejuk je..
Oh maybe lah dia jual harga kos pengangkutan dan botol dia. Hmmm
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Senanye iolls perasan komen2 kat tiktok banyk mengarut sma mcm ummah fb
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 26-10-2021 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu masa I kecik, air zam zam tu payau sgt mmg tak suka nak minum..
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 26-10-2021 10:44 AM
Memang Malaysia jual mahal pun
Apalah air zam2 pun nak jual mahal
Benda tu free je dan memang takkan ...

Memang free pun air zam zam.....cuma cost transporting yg di mark up khen...

Kahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
becir replied at 26-10-2021 11:22 AM
Dulu masa I kecik, air zam zam tu payau sgt mmg tak suka nak minum..

Tak macam coke atau green tea kheunz?

Kahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Setuju tindakan gomen Saudick, dah jadi barang dagangan pulak. Dapat juga mengurangkan penuggang agama
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku rasa betul.la apa yg dia buat tu...lg pun kalau minum air biasa je tak.boleh ke? Mesti nk.minum air zam2 baru boleh bijak?sihat? Sembuh? Bukan semua tu Allah yg bagi? Kita kena bergantung kat Allah ke atau kat air zam2?

Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
tripleid replied at 26-10-2021 08:12 AM
adakah selama ni ummah tertipu dgn ereb???..

Kau je tetipu dgn ummah omputih...
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Carcosa replied at 26-10-2021 05:45 AM
Kang ada je makcik pakcik yg degil. Seludup letak dlm botol air mineral lah. Ckp nak buat ubat lah.  ...

Biaq je.makcikpakcik tu di penjara/ dipotong tangan kat sana....tak.tau ke haram.ambik brg org tanpa kebenaran..lagi2 pulak kat mekah.
Gi haji pun tak.boleh nak bersihkan diri tu baik la tak yah gi.
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
domestobot replied at 26-10-2021 08:00 AM
air mineral je kot. takde lah sampai jadi penawar segala penyakit. kalau betul penawar, gerenti Meka ...

Kan..dah tentu2 segala penyakit tak hinggap kat org islam..
Org melayu mmg gila..segala benda taksub..
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 26-10-2021 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Dorotheas replied at 26-10-2021 11:34 AM
Kau je tetipu dgn ummah omputih...

Ye ke?tapi knp xde sorang pun sejarawan islam yg berani jawab apa yg omputih tu dedahkan?
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tripleid at 26-10-2021 12:37 PM

Kalau la air zam2 tu air ajaib tentu dah tiap2 tahun melayu dapat nobel prize
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 12:10 PM | Show all posts
becir replied at 26-10-2021 11:22 AM
Dulu masa I kecik, air zam zam tu payau sgt mmg tak suka nak minum..

dari kecik sampai tua bangka ni tak suka nak minum sbb payau dia tu



Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 12:32 PM | Show all posts
Mungkin ada hikmahnya agar umat tak taksub dan bergantung pada benda tapi sepatutnya bergantung pada yang satu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-8-2022 10:37 AM GMT+8 , Processed in 0.086945 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list