CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 4037|Reply: 34

Plan mana sdap buat streaming netflix? Viu?

  [Copy link]
Post time 25-10-2021 09:05 AM | Show all posts |Read mode
Wahai kawan - kawan forum sekalian, mintak pendapat korang ye, plan mana best nak buat stream drama/ tv series?
Aku nak try umobile tapi member ramai komplen umobile ada tempat line macm h*r*m. Ade ke plain lain yang unlimited?


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-10-2021 10:43 AM | Show all posts
Edited by _blackbird at 25-10-2021 10:46 AM

aku pakai unifi RM89 sebulan 30mbps. so far ok aku puas hati. guna 3-4 device serentak pon takda masalah. tapi aku ada dgr rumor kata unifi ni pon sebenarnya takda la unlimited. ada limit juga. tapi normally aku jenis 2-3 tahun skali mmg akan revise plan / contract aku, maybe sebab tu la kot tak pernah ada masalah dari start pakai streamyx hingga ke unifi
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2021 04:27 PM | Show all posts
U tu kan line memang dari azali lagi slow kenapa nak pakai lagi mula2 dia lah paling murah.
tapi bila dah lama2 ni dia jadi mahal sikit dan plan dia agak mngarut. unlimited tapi slow apooo hahaha
tah lah try jugak usha tapi not sure sbb skrg macam semua telco sama je
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2021 04:37 PM | Show all posts
_blackbird replied at 25-10-2021 10:43 AM
aku pakai unifi RM89 sebulan 30mbps. so far ok aku puas hati. guna 3-4 device serentak pon takda mas ...

sama gak sebabnya dorg mmg dah tak de dah unlimited2 ni senarnya.
tulis unlimited tapi bila dah smpai tgh bulan, line jadi slow speed jadi kurang.
skrang susah lah yg nak unlimited betul2. kalau ade, meh share2 sini kannnn.
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2021 07:38 PM | Show all posts
tulaa aku tgh mencari gk ni telco apa yg best nak guna.. sbb kadang nak msuk classes pun bpe kali buffer. belum lgi main game. mmg aku dah retire game melainkan guna wifi kawan T.T
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2021 07:40 PM | Show all posts
Kakaknanako replied at 25-10-2021 04:37 PM
sama gak sebabnya dorg mmg dah tak de dah unlimited2 ni senarnya.
tulis unlimited tapi bila dah sm ...

haah weh. aku pkai umobile selalu kata unlimited tapi bila tgk mcm nak akhir bulan tu terus lembab gila.. mmg aku nak guna internet awal bulan je.

geram kadang2 kita bayar mahal2 tau nak dpt internet tapi mcm tu pulaknya


Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2021 08:23 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 10:21 AM | Show all posts
Ryeoki replied at 25-10-2021 07:40 PM
haah weh. aku pkai umobile selalu kata unlimited tapi bila tgk mcm nak akhir bulan tu terus lembab ...

ko pakai umobile broadband ke, yg harga berapa. kena tau juga tahap penggunaan ko mcm mana. kalau ko kaki download, kaki main game, kaki streaming 24/7 pakai broadband mmg tak sesuai. kalau jenis kaki game, kaki download pastu pastu byk user yg guna, share multiple device kalau ko pakai unifi pon kena ambil package yg 200++ ke atas baru smooth
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-10-2021 10:27 AM | Show all posts
Kakaknanako replied at 25-10-2021 04:37 PM
sama gak sebabnya dorg mmg dah tak de dah unlimited2 ni senarnya.
tulis unlimited tapi bila dah sm ...

tgk la usage ko mcm mana. kalau ko ambil yg murah tapi heavy usage mmg mcm tu la jadi nya. kena ambil plan ikut usage kita mcm mana. dulu masa zaman aku study + duduk rumah sewa dengan kawan2 1 rumah 4 org mmg kitorg pakai internet yg harga RM200++ sebulan sebab semua kaki download, main game, streaming lagi tu nnt ada yg dtg lepak nak guna wifi free lagi download movie la apa la. mmg smooth & steady
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 09:27 PM | Show all posts
_blackbird replied at 26-10-2021 10:21 AM
ko pakai umobile broadband ke, yg harga berapa. kena tau juga tahap penggunaan ko mcm mana. kalau  ...

aku ada psg unifi kat rumah tapi tu pun tak buffer plak sbb kat rumah ramai org. kadang tu aku keluar kan so aku guna prepaid and beli monthly unlimited tu. rasanya cm nak tukar, mana tau yg lain ok plak. aku ada dgr sal celcom and tmpt aku bnyk cover line tu tpi taktau nk guna mana yg better

Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 09:33 PM | Show all posts
Ryeoki replied at 26-10-2021 09:27 PM
aku ada psg unifi kat rumah tapi tu pun tak buffer plak sbb kat rumah ramai org. kadang tu aku kel ...

haah aq ada dgr jgk psl yg celcom package bru dorg tu mcm best. aku nk try since rata2 pun dah ada 4g kan. baik aku guna yg tu lagipun nak bayar stiap bulan mmg x mahal kan.. kira tak ganggu ah aku punya tanggungan

Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 09:57 PM | Show all posts
Kakaknanako replied at 25-10-2021 04:37 PM
sama gak sebabnya dorg mmg dah tak de dah unlimited2 ni senarnya.
tulis unlimited tapi bila dah sm ...

Ada je yg unlimited internet tapi prepaid lah kena rajin usha2 semua telco yg ade tiap2 6 bulan sekali...
sbb dorg akan ada punya plan baru dorg akan kenal kan...
macam aku guna xpax revamp je tu pun unlimited internet tapi ade FUP 60GB....
kira oklah kan banyak jugak tu
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 10:00 PM | Show all posts
MayYing replied at 25-10-2021 07:38 PM
tulaa aku tgh mencari gk ni telco apa yg best nak guna.. sbb kadang nak msuk classes pun bpe kali bu ...

ko jenis yg main game tapi kat rumah ade wifi tak??
sebab ada je telco yg offer internet laju dan ada free hotspot...
https://www.celcom.com.my/personal/prepaid
try click link ni ko tgk, cukup tak ciri2 quota yg ko nak?
macam ak utk main game dgn tgk drama jek sbb keje kat opis hehe
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
pakai time internet. puas hati yach. tapi tu lah tak semua area dia cover lepas tu kena tengok port dah penuh ke belum kan
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 11:23 PM | Show all posts
Any broadband will do.
Masa aku pakai unifi dulu. X brp bagus sbb sll x der line.
Skrg ni aku rasa dah ok. Aku pakai maxis 30mbps RM89. Ok je.
Everyday usage. Astro dua line, Wifi use 3 device, 1 PC guna kabel.
Ok je. Kadang2 main game console online gak. Smooth juga.
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 11:40 PM | Show all posts
i guna Time net... ok streaming netflix semua lancar ja..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-10-2021 10:14 AM | Show all posts
Ryeoki replied at 26-10-2021 09:27 PM
aku ada psg unifi kat rumah tapi tu pun tak buffer plak sbb kat rumah ramai org. kadang tu aku kel ...

kalau user ramai kena ambil plan yg mahal sikit. dulu masa aku study 1 sewa rumah duduk 4 org exclude yg dtg lepak menyemak nak guna wifi free aku ambil unifi yg harga 200++ connection mmg smooth
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 06:07 PM | Show all posts
mappleaplle111 replied at 26-10-2021 10:00 PM
ko jenis yg main game tapi kat rumah ade wifi tak??
sebab ada je telco yg offer internet laju dan  ...

Yep betul aq pon dah guna xpax revamp yg unlimited ni sebabnya dulu pakai plan yg biasa je.memang kalau sape yg gila pakai internet boleh je pakai yg ni sebab dia uncapped internet.
kalau usage dah byk, speed akan jadi 512kbps lah tapi still boleh je nak tgk YT, Tiktok, FB, twitter bagai tu.
memang lah org cakap tak boleh buat hotspot sbb nnti line slow kalau byk devices.
tapi why not kalau ko je yg pakai jgn share hahahahahaa
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 06:11 PM | Show all posts
matseh replied at 26-10-2021 11:23 PM
Any broadband will do.
Masa aku pakai unifi dulu. X brp bagus sbb sll x der line.
Skrg ni aku rasa ...

tapi tu lah kalau kat area kampung macam aq duduk ni wifi mmg tak boleh nak support sbb line tak kuat mana.
jadi kalau siapa macam aku, telco prepaid je lah beli unlimited speed 3mbps pun dah cukup dah.
macam aq buat main game, tgk movie dah cukup memadai dah speed macam tu kena lah dngan harga RM 38 je
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 07:25 PM | Show all posts
agongbaba replied at 27-10-2021 06:07 PM
Yep betul aq pon dah guna xpax revamp yg unlimited ni sebabnya dulu pakai plan yg biasa je.memang  ...

wehhhh betul wehhhh iolsss pakai xpax revamp lega wehhh dia buat plan unlimited mcam tu .. .
sebabnya iolsss tk pakai wifi and skrg pun connect hotspot je lah kat lappy nie .. .
dulu si UM je unlimited tapi line haukkkk! yg ni line boleh lagi lajuuu .. .
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-2-2023 04:17 AM GMT+8 , Processed in 0.102598 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list