Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
45996
View
405
Reply

Cemana nak handle Isteri yg Kuat Melawan?

  [Copy link]

Author: Search       Show all posts   Read mode

Post time 16-8-2010 12:12 PM | Show all posts
Reply  hardeyboyz sekali prnh dia nk tmbuk tp gua x tmbuk ar balik..
2nd..sesetgh  isu dia lawan ck ...
Search Post at 16-8-2010 09:55



gnas nye bini TT ni ekk..
TT kne beri sentuhan mnje2 ble die tgh mare2 or tengking2
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2010 12:16 PM | Show all posts
Reply  obelisk
Ex-colleague aku pernah terserempak dgn aku tiba2 menjerit "ha, merata aku cari engkau, sekian lama, baru jumpa". Aku ingatkan pasal apa, rupanya dia nak bayar hutang dia kat aku, lupa aku berapa adalah dalam 50 lebih kot. Yang dia bersungguh2 cakap mmg dia hutang aku, yang aku pulak bersungguh cakap aku betul2 dah lupa bila masa dia hutang aku. Last2 dia belanja aku makan kat TGIF
Core Post at 16-8-2010 11:53


Bertuah dapat bini baik mcm ko ni. I hope ur hubby can appreciate you better...
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2010 12:27 PM | Show all posts
grumpy wife selalunya tak cukup main atau main tak puas ...

cuba kaji dan baiki perkara nih dulu ...
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2010 12:51 PM | Show all posts
ko kawin dgn andartu ke..

andartu ni garang len mcm.. cengey nak mampuih (aku lar tu).. tp kena peluk belai ok ler..
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2010 12:51 PM | Show all posts
Reply 7# Search


baru terbaca ni. Ganasnya, bini kau dulu jaguh beregu tomoi kategory perempuan ke?

Buruk tau perangai bini yang garang2 ni. Sampai peringkat nak menumbuk memang kira dah ganas lah tu. Kalau setakat cubit takpelah lagi.

Aku suggest bila dia tengah marah tak hengat tu, kau ambik video dia senyap2. Kau fokus kat muka dia. Aku penah sekali buat kat anak sulung aku dulu. Dia ni suka baling barang dan suka jerit2 bila marah. So, satu hari dia tengah2 mengamuk tu aku rakam pastu aku tunjuk dia balik kat computer. Lepas tu aku cari pulak kat youtube nak tunjuk kat dia orang macam mana yang perangai suka mengamuk2 ni. Aku type lah lebih kurang "ugly-grumpy-tantrums" adalah tunjuk lelaki2 gemuk gedempol tgh marah2.

Lepas tu baru kurang sikit perangai dia. Kau tak payahlah youtube bagai bila nak tunjuk bini kau tapi bolehlah buat yang rakam2 tu. Selalunya orang ni tak sedar perangai dia melainkan bila dah tunjuk depan muka dia.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-8-2010 12:57 PM | Show all posts
Reply 41# sura

sentuhan manje?..kekekekeke..masa tutttttt..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-8-2010 12:59 PM | Show all posts
Reply 43# kudajantan77
ye ker..tp aku da tnya dia kata "sedapnyer,jgn cari lain ye bang"...kekekeke
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-8-2010 01:01 PM | Show all posts
Reply 45# Core
haha..bley try ni..tp timing kena ngam..
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2010 01:03 PM | Show all posts
Reply  kudajantan77
ye ker..tp aku da tnya dia kata "sedapnyer,jgn cari lain ye bang"...kekekeke:l ...
Search Post at 16-8-2010 12:59


amboii..tang ni lemah gemalai plak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-8-2010 01:06 PM | Show all posts
Reply 49# dealova04

tu la tuuu...kdg2 aku pun heran bley brtahan dgn dia ni..kdg2 bila dia mrh aku siap gelakkan lg...
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2010 01:07 PM | Show all posts
Reply 44# hanibee


ekekeke....x menahan dgn ayat tu....
terkenang di zaman silam kekdahnya
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2010 01:09 PM | Show all posts
Reply  dealova04

tu la tuuu...kdg2 aku pun heran bley brtahan dgn dia ni..kdg2 bila dia mrh aku  ...
Search Post at 16-8-2010 13:06


apa kata...pangai mcm tu abaikan je ..janji servis baekkk...hehehhe
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2010 01:18 PM | Show all posts
ni thread en kuda kot2 tuan rumah nak baca suggestion dalam tu ke..
http://mforum1.cari.com.my/viewthread.php?tid=367614

istri nak pukul somi neh jenis takde rasa hormat mainly sebab kurang didikan agama, so kena la pupuk yer.. beli buku2 agama, tekankan bab sabar dan redha.. ni kan bulan posa utk melatih diri, kalo tak terlatih sila2 la suh dia daftar plkn..

kadang2 kita hormat bini lebih, tapi takde return.. maybe kena cari yg lebih hormatkan kita kot
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-8-2010 01:18 PM | Show all posts
Reply 52# dealova04
harap mcm tu ler..tp kdg2 ader dia tertengking aku kt depan org ramai...mcmana plak tu?..fusssss..punya lah malu...dgn geramnyer trus aku janji pada diriku ini yg tak akan bagi servis dlm jangka masa lama..tp sekali mlm tu jgk dia goda plak aku..lemah dibuatnya..jd aku pun pasrah...menyerah jiwa dan raga
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-8-2010 01:19 PM | Show all posts
Reply 53# ParinAmat

cadangan yg baik...

p/s : cari yg lebih hormat tu mksudnyer....?
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2010 01:27 PM | Show all posts
Reply  kudajantan77
ye ker..tp aku da tnya dia kata "sedapnyer,jgn cari lain ye bang"...kekekeke:l ...
Search Post at 16-8-2010 12:59



krenye mse main je la sdap
ble xmain mle la nk tengking2 ekk..
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2010 01:32 PM | Show all posts
Reply  dealova04
harap mcm tu ler..tp kdg2 ader dia tertengking aku kt depan org ramai...mcmana pl ...
Search Post at 16-8-2010 13:18



    leh bg clear x?...wife jenis speaker besar @ volume bsr kalau b'ckp? kdg2 ada org jenis volume high..so..kalau salah anggap..kompom anggap menengking...
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2010 01:39 PM | Show all posts
Reply  ParinAmat

cadangan yg baik...

p/s : cari yg lebih hormat tu mksudnyer....?
Search Post at 16-8-2010 13:19


tapi ko ngan bini ko kan loving couple..

kadang2 kena kasi ultimatum kat bini2 neh.. dia ingat ko tak laku kot, duk ngadap dia jah.. cuba dia tengok ko duk feeling2 cinta ngan orang lain, kompom dia tak melawan dah, insap teros..  
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2010 01:40 PM | Show all posts
Reply  atomicman

bukan x nak tunjuk tp risau anak nnt tgk ktaorg gaduh..pengaruh x baik kan..
Search Post at 16-8-2010 11:44



biar anak tgk kalau perangai mak dia buruk..bg malu sikit...x sedo diri..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-8-2010 01:41 PM | Show all posts
Reply 57# dealova04
sblm kawen sora halus..slps bbrapa lama da kawen pitching ada improvement..ader masa slow gak la..tp bila ader bnda nak bncng mula la aura kuar..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.097035s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list