Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
25622
View
214
Reply

Rumah Orang Tua

[Copy link]

Author: kudajantan77       Show all posts   Read mode

Post time 13-8-2010 02:37 PM | Show all posts
Reply 117# Core


    tak per core..nanti kalu ko melawat rumah org2 tua..nampak kat katil ke, tagging nama hereana..
ko tlg nengokkn aku ek..
kalu boleh bawakkn sekali lah tapau baked salmon with herbs + extra tartar sauce...
aku tak suka yg raw sgt...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2010 02:39 PM | Show all posts
bahasa jenis tahi kambing bulat bulat tu bahasa apa?
cmf_tupaihangus Post at 13-8-2010 14:36


Bahasa innovative lah kot?
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2010 02:42 PM | Show all posts
Reply  Core


    tak per core..nanti kalu ko melawat rumah org2 tua..nampak kat katil ke, taggi ...
hereana Post at 13-8-2010 14:37


Lagi satu..kalau dia datang melawat hang dgn muka seposen sedih sedih cam nak tunjuk empathy giteewww..hang usir je dia dgn penyapu sambil teriak.."hang ingat aku mati kah, nak sedih2 kan aku?"

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2010 02:45 PM | Show all posts
Bahasa innovative lah kot?
manakautau Post at 13-8-2010 14:39

bahasa apa...bahasa swahili?, bahasa jawa?. bugis?, tagalog? inggeris? arab?....ayoyo tambi...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2010 02:48 PM | Show all posts
Reply 118# manakautau

mana ada berbelit, aku sebut elok je....
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2010 02:49 PM | Show all posts
Reply 121# hereana


   
wokey... aku bawak smoked
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2010 02:57 PM | Show all posts
bahasa apa...bahasa swahili?, bahasa jawa?. bugis?, tagalog? inggeris? arab?....ayoyo tambi...
cmf_tupaihangus Post at 13-8-2010 14:45


Pernah dengar istilah bahasa bombastically empty tak?
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2010 03:00 PM | Show all posts
Reply  manakautau

mana ada berbelit, aku sebut elok je....
Core Post at 13-8-2010 14:48


Hang patut bersyukur...dikurniakan lidah yang ada banyak cabang...bahasa orang bulan pun kalau hang sebut tak pernah akan terbelit......
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2010 03:09 PM | Show all posts
Pernah dengar istilah bahasa bombastically empty tak?
manakautau Post at 13-8-2010 14:57


you mean like this word..


    califragilisticexpialidocious

" even though the sound of it it something quite....hmmm..alamak lupa dah
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2010 03:10 PM | Show all posts
alamak tertinggal

Super ...califragilisticexpialidocious
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2010 03:13 PM | Show all posts
you mean like this word..


    califragilisticexpialidocious

" even though the sound of i ...
cmf_tupaihangus Post at 13-8-2010 15:09


Intipati dari perkataan itu adalah sex ...yang imbuhan awalan dan akhiran tuh sekadar penyeri jerk....
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2010 03:16 PM | Show all posts
Intipati dari perkataan itu adalah sex ...yang imbuhan awalan dan akhiran tuh sekadar penyeri je ...
manakautau Post at 13-8-2010 15:13


adaka?

    Cis berdebah kau jebat...kau memang tidak pernah menonton cerita marry poppins yang pelik itu...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2010 03:20 PM | Show all posts
adaka?

    Cis berdebah kau jebat...kau memang tidak pernah menonton cerita marry poppins yan ...
cmf_tupaihangus Post at 13-8-2010 15:16


Hanya orang pelik yang nonton citer2 pelik.......

Weird people do weird things.......hang tak caya hang pi jengok thread selera ramadhan aku......

Macam2 combination...........
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2010 03:29 PM | Show all posts
Hanya orang pelik yang nonton citer2 pelik.......

Weird people do weird things.......hang  ...
manakautau Post at 13-8-2010 15:20


Hang tuduh cikgu bahasa inggeris aku pelik ka.  Dia baik tau dia suruh kami tenguk citer marry poppins, sound of music, my fair lady..supaya kami pandai cakap bahasa penjajah tau.

hang tak baik tuduh guru aku tau
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2010 02:55 AM | Show all posts
Reply  afja

apja ... aku takut la dok sengsorang ... banyak kisah orang tua yg mati dah berulat  ...
kudajantan77 Post at 11-8-2010 11:57


Hang kalau dah tutup mata...badan hang kena rewang dgn ulat gonggok and company..bukan hang boleh rasa pun......yang hang nak takut apa jadah?

Dah hang tutup mata........tanggungjawab dah berpindah pada yang hidup untuk menguruskan jenazah hang......ALLAH itu lebih MENGETAHUI dari apa apa yang kita tak tahu...yang hang jadi jaliboy nak takut mayat hang jadik busuk tak terurus apahal?

Hang ni aku tengok sentimental tak bertempat lah horsey..... jiwa2 buah sukun kekadang aku tengokkan......ilek ah brother.....

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2010 02:57 AM | Show all posts
Hang tuduh cikgu bahasa inggeris aku pelik ka.  Dia baik tau dia suruh kami tenguk citer marry p ...
cmf_tupaihangus Post at 13-8-2010 15:29


Cikgu ni hang ingat selalu betul kah? tak pernah ada hari bodoh mereka kah?
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2010 03:09 AM | Show all posts
masa aku kerja penerbit TV dulu ... aku ada assign wartawan ke rumah orang tua sempena nak raya ...  ...
kudajantan77 Post at 11-8-2010 12:03


Apalah dosa orang ambik hang jadi penerbit camni horsey? Wasted sunset.......patutpun masyarakat kita tak berkembang..cengeng memanjang......
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2010 03:11 AM | Show all posts
kalau nak dibandingkan rumah orang tua tua di foreign country dengan di mesia, memang jauh skali...
...
potatochip Post at 12-8-2010 08:18


Mentaliti/mindset orang2 kita...dah pencen baru nak carik masjid......
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2010 08:35 AM | Show all posts
kalau la ditakdirkan aku takde anak, aku rasa, rela je kot masuk umah org2 tua nih dari idup sorang2 (in case laki aku dh mati dulu dari aku le )
sbb - aku taknak susahkan anak2 buah menjaga aku...mana la tau, dh tua2 esok, mulut lagi hazabbbb    

tp, aku mmg sedih bila tgk kat tv pasal mak pak yg kena duduk secara terpaksa kat umah org2 tua...x tau la maybe ada kesilapan diaorg jugak kot yg menyebabkan diaorg 'terpaksa' duduk umah org2 tua
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2010 03:37 PM | Show all posts
Wahai ibu2 bapa2 sekelian...zaman skrg bukannya zaman mak ayah kita dulu. Saya ambil contoh saya ye...selepas ayah saya meninggal, mak saya duduk di rumah tua dgn 1 maid. Maid makan nasi panas, mak aku makan nasik semalam..maid makan lauk baru, mak aku makan lauk dipanaskan. Alkisahnya, aku nak bagi kejutan kat maid, aku ambil cuti separuh gaji utk jaga mak aku. Maka aku sendiri menyaksikan bagaiman maidni duduk dpan TV almost the whole day, dia ingat aku ada, dia tak yah buat kerja ngan mak aku. mak selepas 3 minggu aku menyaksikan segala kerenah si Indon ni, aku pun kasi berenti dia kerja..nyah kau dari sini..
Mula la adengan aku jaga mak aku....nak dijadikan kisah, masa tu mak aku dah mmg uzur sgt2...aku jaga gilir2 dgn adik beradik yg lain, tapi aku selalu stay sampai lewat mlm, sebab pengganti aku selalunya sampai lmbt. Aku tak kisah... TAPI.arwah mak aku beruntung sebab anak2 duduk dekat2 dan mcm aku, aku sanggup ambil cuti tersebut sebab aku plg rapat ngan mak. Aku puas hati dapat jaga dia w/pun aku tak dpt ngadap masa dia menghembuskan nafas terakhir.
TETAPI...cuba kita letakkan diri kita kat position mak ayah kita skrg...adakah anak2 akan sanggup nak jaga kita? kalau boleh it's a bonus...tapi anak2 kita semua nanti akan berkerjaya..mungkin dok jauh dari kita...sapa nak jaga kita??????nak duduk ngan org gajian??? hah jd mcm mak aku la ...dia gemok, mak aku yg sakit...(Indon ni tak pernah mintak halal makanan dia makan)
Tu la pasal, aku dan hubby aku dah decide...kai akan masuk ke pusat jagan org tua..tetapi yg berbayar la...apa guna kita kerja penat2, dan duit pencen bulan2 tu adalah utk hari tua kita sebenarnya, bukan utk anak cucu kita dah..dia org tau la nak cari duit sendiri. Bila kita tua, kita akan prefer senario yg kita blh adapt dan kita enjoy..you know we have to grow old gracefully.....kita buat pa org tua patut buat...kita ngaji dan kita beriadah sesama kawan2 tua kita....sebab kalau dgr suara cucu nangis akan buat kita rimas..bila kita rimas..kita kan masam muka..bila kita masam muka..menantu dan anak kita akan terasa.....so..biar mereka sendiri uruskan anak2 mereka dan kita yg tua ni uruskan diri kita..mereka dah kita berikan didikan ugama dan tahu la dia dtg jengok kita...apa nak sedih2 kalau raya kita tak dipelawa ke rumah mereka...
get real la..kehidupan anak2 kita in future lagi susah dari kita skrg ni...so jangan la bother mereka..
Tu saja la pendapat aku...jangan ada yg marah lak nanti

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.147664s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list