Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
25262
View
214
Reply

Rumah Orang Tua

[Copy link]

Author: kudajantan77       Show all posts   Read mode

Post time 11-4-2019 02:01 PM | Show all posts
sarahmirza replied at 1-4-2019 11:49 PM
Okay...
Nak cari yang dekat dgn kita orang...
Senang nak melawat dan  uruskan apa yang perlu... ...

Hang jadi barua laki kuar bekerja sebab laki Tak mampu provide for anak anaknya hobi yg mahal...last last Ibu hang sendiri hang nak campak kat rumah org Tua?

Boleh manak shilaker Kan hang kalau betul ini yg hang buat..???


Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Menakautau replied at 11-4-2019 02:01 PM
Hang jadi barua laki kuar bekerja sebab laki Tak mampu provide for anak anaknya hobi yg mahal...la ...

Baca post 193 ye....

Ke nak I ss kat sini?

Hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 02:14 PM | Show all posts
sarahmirza replied at 11-4-2019 02:11 PM
Baca post 193 ye....

Ke nak I ss kat sini?

cukup cukuplah nak membubble org kat sini odah oiiiiiii...

Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Menakautau replied at 11-4-2019 02:14 PM
cukup cukuplah nak membubble org kat sini odah oiiiiiii...

Hihihi...
Manak dah malu la tu...

Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 02:29 PM | Show all posts
sarahmirza replied at 11-4-2019 02:22 PM
Hihihi...
Manak dah malu la tu...

Malu pada org yg tiada kemaluan macam hang???

Secara terang terang an hang memberi gambaran laki Tak mampu sara your lifestyle and your kids expensive hobbies that memerlukan hang membaruakan diri keluar bekerja?.???

Last last org Tua sendiri hang campak kat rumah tumpangan warga Senja???

Hawau
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Menakautau replied at 11-4-2019 02:29 PM
Malu pada org yg tiada kemaluan macam hang???

Secara terang terang an hang memberi gambaran lak ...

Eh... Whatever..

Ada aku kisah ke Manak?

Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2019 06:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Zmn skrg dah ramai orgtua yg volunteer nak duduk rumah mcm tu lagipun byk yg elok2 dgn kemudahan nurse...hubungan dgn anak cucu pun elok, bila2 senang balik rumah anak.
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2019 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Penah kes terjadi arwah No haku a.k.a nenek sebelah abah haku, adik badik bapak haku 10 org n 5 lelaki 5 pompuan tolak paklong haku da meninggal...Masa arwah no haku da stat sakit perghhh pakat bertolak Sana cnie n kdg2 berebut nak jaga... Tp jaga Ada makna coz arwah atok haku meninggal Ade pencen jd arwah No haku dpt... Monthly rm800 n Ade adik badik pompuan abah haku nie cekelat makan duit senyap2 n jaga arwah no haku cm tah Pape

Duit kebas makan ank banak dorg je n bg makan Kat mak sendiri allahu sedih sgt2 n last sekali abah haku jaga Kat situ la haku tgk abah haku jaga dgn penuh mithali Kat arwah no haku, dari awal pg sampai nak tido n mak haku time tu keje n tengahari balik sekejap masak2 bg arwah no haku makan semua...lg pun umah family haku x de org semua sekolah n keje...

Sampai lg bape bulan kot arwah no haku nak pergi kebetulan die Kat umah ank pompuan die n suruh ajak ank pompuan die letak balik Kat umah parents haku, time tu arwah no haku da stat Alzheimer cikit2...

Time arwah meninggal part paling sedih bler abah haku nak kucup dahi arwah mak nyer Kali terakhir x de setitis air mata yg jatuh pun n semua sedara Mara time tu da ckp jgn menangis kesian arwah n haku mmg tgk abah haku die nyer raut wajah cm puas coz dpt jaga arwah no haku sampai berbulan lama nyer ngan penuh sabar!
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2019 10:40 AM | Show all posts
interesting forun, thank for it, gmail com login
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 02:29 PM | Show all posts
iols tetap nak kawin gak..tp makesure ngan org yg ok.
tak mo tinggal umah org tua2..
tak mo nanti anak iols tak kawin2 sebab jaga iols...
ramai sini andartu tak kawin sebab jaga parents..
parents dah meninggal..tgk2 umur diorg pon dah 40-50s dah..
dah tak pikir nak kawin.

tapi dari anak iols tak kawin sbb nak jaga i, better i g tinggal umah org tua2..ada kawan2..
cari yg ok lah kan..
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Rumah orang tua sekarang ada jenis mcm nursery jgk yg boleh htr pagi and ambil lepas waktu kerja. Ada sebuah diPJ. Tp tak ingat namanya. Pernah visit sana sbb part of my company CSR. Yg datang daily happy2 jee duduk situ. Jumpa ramai kawan2. Tgk tv, beriadah mcm2 lagi ada. Takdelah sunyi berbanding tinggal sorang.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2019 11:21 AM | Show all posts
alhamdulillah acik sempat menjaga mak yang strok hampir 5 tahun ...semua kita kena uruskan coz mak x boleh bergerak sendiri, now mak dah arwah end last year, alhamdulillah dapat menemani mak saat 2 nazak, ajar mengucap,, masig terbayang bayang memori tu

mula2 nak jaga tu mmg acik rasa beban sbb acik bekerja... rasa macam nak htr rumah org2 tua, adik beradik 7 org semua lelaki, wife masing2 semua x nak jaga mak padahal diorg x keje pun duduk rumah je, mak pulak bukan jenis org tua yg suka jerit/bising.tu pun diorg x nak...

bila pikir balik kitapun ada anak, kalo kita bagi contoh yg x baik mcm tula nanti diorg buat kat kita, acik redha ini ujian yangh Allah bagi , walaupun mmg penat sbb pagi2 dah kena bangun siapkan mak, bagi makan ,uruskan ank2 utk kesekolah. anak2 dan suami alhamdulillah memahami turut sama membantu...

sekarang mak dah x de, raya pun x best... yg tinggal hanya kenangan






Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2019 08:23 AM From the mobile phone | Show all posts
chipsmoremore replied at 22-6-2019 11:21 AM
alhamdulillah acik sempat menjaga mak yang strok hampir 5 tahun ...semua kita kena uruskan coz mak x ...

Mak dah takda raya tak best???

Then kenapa tak buat open house diperkarangan pusara ibu hang???

So that you can 'FEEL' her presence amongst you and your family now???

Kan???
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 09:52 AM | Show all posts


utk org tua

yg baca ini

lagu ini bagus
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2019 11:51 AM | Show all posts
rospinki replied at 1-7-2019 09:52 AM
utk org tua

yg baca ini

Harlowwwwwwww..sedar ler diri sikit.....yg tua kat sini hang dgn ummi gendasukasuka jerk...yg lain masih belasan remaja....

Jgn nak samakan ok???




Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.077101s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list