CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 5150|Reply: 28

salah aku kah atau org itu yg tak reti ??

[Copy link]
Post time 6-8-2010 10:27 PM | Show all posts |Read mode
slm to all carian,

       kisahnya minggu lepas aku  balik setiawan (kg hubby) sb ada hal..betolak mlm dlm 11pm camtu dari tikam batu..aku drive sbb sian hubby blik keja lewat sikit..kami ikut jln lama..ikut pekan kecik besaq suma adala kami passed thru..lps pd tjg piandang (tak perasan nama tpt tp lps tjg piandg), ada 2 lorong (utk laluan sehala)..aku ni memg tgh speed..keta tak byk..road is a bit clear / lengang jugak..ada few kereta ja masa tu..jln pun luas.. aku bawak dlm 90-100kmj..

       sampai 1 masa aku nampak ada keta kat depan bawak slow dari aku tp dia duk blah kanan..saga blm kut..aku mls nk flash dia..so aku ikut dekat (ingat dia pun laju gak ke depan) ..dah dekat baru noticed dia bawak dlm 60-70 kmj..so aku brek blakang dia..tggu dia masuk lorong kiri..tp boleh pulak dia wat dono n wat xtau jah mcm aku tak exist blakang dia...sirap jugak la aku..lama gakla ikut blakang dia tu..kiri memg takdak keta..moto adala 2-3 bijik jauh depan lagi..dia nk msuk kiri memg takdak hal la..tp dia wat bodoh ja..dah dia camtu aku pun overtake belah kiri sbb kiri tu takdak apa...nampak cm pompuan sbb ada tocang (fuhh nasib ada driver..takdak driver risau aku)..aku masuk la balik lorong kanan takkan nk drive kiri dah bawak laju..

wahhh boleh pulak dia ligan keta aku sambil duk hon2 ngn bg lampu suma...tadi bawak slow pastu dah aku overtake leh pulak nk ligan2 org..wtf????? :@ lama gak dia ikut aku sampai aku meluat nanti dia memg saja nk block atau langgaq keta aku, so aku terus belok masuk hiway bandar baru..sampai situ jah dia folo..

aku kalau boleh tak mau flash sbb slalu bila aku flsh tu la org saja2 nak masuk lane kanan pastu bwk slow..kalau aku overtake kiri aku takut tiba2 dia masuk kiri pulak..masa aku duk blakang keta dia takdak pulak dia nk signal ke kiri..since dia takmo aku potong kiri ja la..ada hati pulak nk sentap..td bawak slow sgt..mkn angin keta duk tgh2 jln lak..:@  tak tgk rear mirror, duk berangankah? atau pun dia saja carik pasal? ni
nak potong ikut kiri kena baca gak gerak geri vehicle kt depan..bukan main potong ja kan... kalau terpaksa potong ikut kiri rasa mcm besalah ja..tp tak overtake camna? nk mkn angin gak blakang dia??

so aku nk tanya pendapat korang skalianz...wat say u :re:

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-8-2010 12:07 AM | Show all posts
dia bodoh sombong....
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2010 12:29 AM | Show all posts
ciri2 road bully tu. aku mmg panas hati kalo dpt driver mcm nie. dah tahu lorong kanan untuk memotong dia boleh bawak dlm 60-70km/j. bila kena potong ajak racin plak....
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2010 08:25 AM | Show all posts
kalau aku jadik TT....aku akan buat camner dia buat kat ita sebelum ni....dia hon la bagai...kita wat donno je la...cuma bila kita dah overtake dia balik kelajuan tu mestilah ikut kelajuan kat lane kanan dan ikut had laju....kita dha ikut law dan kalau dia masih nak hon2...ko hon la dia balik...

BTW...dia bawak kete apa??
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-8-2010 10:25 AM | Show all posts
tq momod for highlighting tis..

saga blm..ish kalau aku mls nk amik pot kaler apa..plate apa..dia nk mkn angin ikut suka la..tp jgn duk tgh2..bg aku lalu dah la..70kmj kt lrg kanan?? mcm slownya...kut berhemah sgt ikut speed limit (xtau jln tu ada papan tanda had laju ka apa), agak2 la. bukan waktu perdana org balik keja ka hapa masa tu nk ikut had laju..
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2010 04:27 PM | Show all posts
ko x vsalah, macit tu yg kekwat
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2010 07:08 PM | Show all posts
tq momod for highlighting tis..

saga blm..ish kalau aku mls nk amik pot kaler apa..plate apa..dia ...
alieyrina Post at 7-8-2010 10:25 AM



    kalau kat highway....90km/j pun dah dikira slow kalau bawak kat lorong kanan...inikan plak 60km/j....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-8-2010 07:14 PM | Show all posts
jalan pekan camtu la..hiway len cita..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-8-2010 10:14 PM | Show all posts
org tu bodo x blaja undang2... lane kanan utk laju n memotong
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2010 06:08 PM | Show all posts
org tu bodo x blaja undang2... lane kanan utk laju n memotong
hainina Post at 7-8-2010 10:14 PM


Dia bodoh dan sombong dan bla...bla...bla...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-8-2010 09:22 PM | Show all posts
yg herannya, lps tu boley plak nak kejar2 org
memg selfish sgt driver yg mcm ni!
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2010 10:16 AM | Show all posts
drebar2 di kg aku mmg byk paten camnih..betol2 tak bertimbangrasa..kalo dah rasa nakmakan angin tuh..jgn amik lane kanan..ade tuh siap berganding-ganding, sebelah kiri 60, sblh kanan pon 60..

aku tgk2 ar..dari pemerhatian aku..bese pompuan/macik2 yg bwk byk budak stail camni..laki aku slalu bising..kalo jenis yg stail gini ni..mesti jenis yg takut2 driving n mesti laki die dah siap pesan.."ko amik lane kanan je.jgn tukar2, sbb nanti nak belok kanan"..

pastu yg aku perati gak..kalo folo tuan haji, yg berkupiah yg berumo bagai pon sama gak..die suka2 mkn angin 60 je...kg aku byk lane yg 1 lane je..so mmg susah nak motong..udah lah byk lori kg aku nih..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2010 10:50 AM | Show all posts
Reply 1# alieyrina


nak puasa ni... jangan marah2 cik kak... patutnya rasa syukur... sbb takde apa2 yg berlaku... ditengah2 mlm tu mcm2 boleh jadi... itu jugalah waktu penyamun merompak...  salute dgn hang sbb tak kasi highbeam mahupon hon keta tu.... jangan jadi mcm kes2 seperti di klang sudah la...
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2010 12:35 PM | Show all posts
die adlh seorg pemandu yg bangang...
sekian...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-8-2010 06:30 PM | Show all posts
Reply 12# silica_SiO2

kampung biasala org tak bawak laju..ni main road..1 lorong lak lain cita...ni dah ada 2 lorong tak reti nak guna lane kiri...asik nk duk kanan jah..tggu aku lps sudahla pastu duk la balik lane kanan tu kalau dia nak...nasib aku tak wat apa..kalau org len mgkin dah wat mcm2 kt dia..

aa nasib bukan samseng   tp lagak dia tu samseng lah..n rasanya tu  pompuan tau
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-8-2010 06:35 PM | Show all posts
Reply 13# ryo_takahashi1

kes pa kt klang tu..cam byk kan
tu la tatau napa tak haibim dia..sbb ikut pengalaman aku, kalau bg lampu ni org lagi masuk block jalan kita adala...tp hiway biasa bagi..cuma main road ni jarang takut bagi slah org nanti kena chase lagi
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-8-2010 09:23 AM | Show all posts
Reply 15# alieyrina
main road ar kak..
macam jalan klia salak tinggi tuh..macam jalan dengkil tuh..die ala2 kg..tapi main road..kalo jalan dengkil tuh..mmg paling tak suke ar..die still ade jln 1 lane..ade jgk jln 2 lane..klao dah tebiat driving ala2 makan angin n mmg menyusahkan org..yg aku paham..bukan ke lane kanan tuh utk memotong..kalo ko dah setel memotong..sila lah masuk smula ke lane kiri..
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2010 11:31 AM | Show all posts
pompuan saga blm tu kategori org busuk ati....
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2010 11:54 AM | Show all posts
Kalu aku jadi tuan umah pun,aku akan cerita ngan org gak nak bg sejuk ati....
nak kongsi cerita boleh....

Kejadian ni berlaku kat tempat parking,satu mini market kat kmpg aku,parkingnya sgt kecik,kalau kete mcm kete aku kelisa,mmg sesuai la tapi kalau keta cam hyundai,camry...kena pemandu yg pro la,baru boleh parking tak masuk lane org...

Bukan nak angkut bakul la kan,tapi aku mmg terer parking sbb kete aku kecik...

Tapi masa aku nak masuk parking tu,ada satu kancil parking senget gila dan makan space lane sebelah,aku nak parking gak so,aku pun tak nak la parking sebelah kancil tu sebab nanti aku pun terpaksa la makan space org lak.so aku gi la parking selang satu space ngan kancil tu.so sekarang tinggal satu space yang dah kena makan ruang je...pastu nak jadi cerita line putih parking tu samar2 dah tak berapa nak nampak.kena plak kejadian ni waktu malam...

aku duk dlm kete je dengar lagu,mak aku turun sorang sbb nak cepat.tgh aku duk lepak dlm kete,ada satu kete hyundai sonata ni,nak gak menyempit antara aku ngan kancil tu.pemandu kancil tu xdak dlm keta,yg makcik bwk hyundai duk jeling2 aku,mcm aku pulak yg parking makan space dia.sbb nak jadi cerita lane parking kat sebelah aku yang satu lagi,dah kosong le plak,kete tu baru keluar.Adakah makcik tu assume aku patut keluar parking dan bagi ruang kat dia????konpius aku.

Pastu yg jahatnya,makcik tu parking gak tapi tak masuk habis.kete dia masuk smpi pintu belakang aku je.sebelah parking aku yg satu lagi plak dah ada kete masuk.
mmg aku dah terpikir la,mampus aku nak keluar nanti.

Mak aku pun dah habis beli barang,aku terpaksa keluar gak.makcik tu duk jeling2 aku,duk harap aku tak leh nak keluar.aku pun gunala segala skil yg ada,masuk depan,ke belakang sket,masuk depan balik,tapi side mirror mmg tak lepas.aku pun bukak tingkap,makcik tu pun nampk mcm ready je,ingat aku nak sound dia.Tapi sebenonyer aku nak tutup side mirror je...aku pun kenala jenguk kepala sket....fuh,akhirnya lepas gak...

Puas hati aku,tapi aku rasa sedih ngan perangai org melayu cam gini.pakai kete besar je ,berlagak...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-8-2010 07:16 PM | Show all posts
Reply 19# rikashi


laa kesiannya mentang2 keta kecik...tp mesti makcik tu pikir pulak...mentang2 keta ang kecik ang main paking menonong jah..patut ang tu paking duk tgh2 petak terus!  baru dia ada akai...tak pun ang tggu dia turun masuk super dulu...pastu ang amik duit syiling buat tanda kenangan kat keta dia..belagak sgt!

aku kalau org kita takpa lagi...ni kalau kena kat cha ya nun alip nak2 lagi hat bukit mari, lagi selamba paking tgh2 jalan! ...jalan tu mcm bapak dia baru beli semalam :@ tu yg paling tak tahan aku tak suka depa ni...kuajaq tol! mentang2 depa konker tempat ni :@
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 05:14 PM GMT+8 , Processed in 0.117438 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list