Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
93967
View
142
Reply

Klinik mana senang beli MC?

[Copy link]

Author: Hana       Show all posts   Read mode

Post time 3-8-2010 11:45 AM | Show all posts
ko cakap je kat doc ko cirit birit..
tak pun cakap la migrain
masa nk pegi klinik tu toksah mekap...biar nampak pucat muka ko  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-8-2010 11:47 AM | Show all posts
Ko duduk dgn mak mertua ke? Kalau dgn mak mertua biasanya kurang selesa dan tak bebas; nak tidur bangun lewat hujung minggu pun mungkin segan dgn mertua. Ngapa tak ambik pembantu rumah indon bayar dalam 400 ke 450 sebulan. Hati pun senang lagi pun anak kalau dah lebih 1 tahun kurang sikit bimbangnya berbanding dgn tnggalkan anak usia 2 bulan dgn pembantu rumah.
assaffah Post at 3-8-2010 11:36


yea. duk dgn mertua sebab mertua jaga anak. bangun lewat tu takla sebabnya anak bangun awal.
tak bebas tu, tak jugak. kurang selesa pun tak jugak.
hari biasa, hari bekerja ok ajer. sebabnya tak ramai orang. setakat 4 org ajer. apa la sgt keje umah spt membasuh pinggan.

kalau hari sabtu & ahad tu, aku rasa fobia & fedup. ramai orang hari minggu. pinggan misti la bertambah.
pastu kena heret gi kenduri. pastu nak basuh baju anak, misti selesai kul 1130am ke atas wp washing machine start running pada pukul 7am.

kalau aku duk umah sendiri, aku plan/pikir - hal membasuh baju, aku boleh settlekan belah malam. terus sidai. umah perumahan, tak takut sgt nak sidai mlm2.
kalau setakat adult 2 orang, berapa sgt ler pinggan yg ada. kot2 takder langsung sbb makan luar.
jadi, waktu siang pagi tu, aku free. boleh mandi & pakai baju lawa2..gi breakfast kat luar dgn laki & anak. atau pun, gi jogging ke..lawat tasik ke.. umah sendiri mmg dekat dgn tasik. boleh jalan kaki.

uihh..kalaulah aku mampu ambik maid.. sejak aku pantang (slps bersalin) lagi aku dah ambik maid tau.. takyah ler orang suggest ambik maid. sememangnya kalau MAMPU, mmg dah ambik dah sebab aku nie perasan orang kaya. tak suka buat keje2 umah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-8-2010 11:49 AM | Show all posts
Ko dah kahwin kena pikirkan perut suami ko jugak. Dulu masa bujang lainlah
assaffah Post at 3-8-2010 11:43



    pandai2 ler dia pikir, BILA KENA SEDIAKAN TONG GAS.
kalau dia bz.. takder masanya dia nak sediakan tong gas.
aku? KEM SALAMM..
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2010 11:54 AM | Show all posts
pandai2 ler dia pikir, BILA KENA SEDIAKAN TONG GAS.
kalau dia bz.. takder masanya dia na ...
Hana Post at 3-8-2010 11:49



    Tong gas ni senang aje. Kat tempat ko tu mesti banyak peniaga gas yg hantar tong gas. Ko talipon ajelah. Kalau kat shah alam ni memang macam tu cara nak beli gas. Deposit tong gas rm50 gas Rm2+. Kebanyakkan rumah tak perlu pun tong gas spare sebab perkhidmatan penghantaran dia orang boleh dikatakan memuaskan.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2010 12:00 PM | Show all posts
yea. duk dgn mertua sebab mertua jaga anak. bangun lewat tu takla sebabnya anak bangun awal.
t ...
Hana Post at 3-8-2010 11:47



    Kalau macam tu oklah. Sesetengah ibu mertua cerewet sikit. Kalau kita tak masak dikatanya kesian kat anak dia. Dah kena masak utk laki sendiri kena jugak masak utk laki dia jugak. Kalau tak masak pagi2 komplen kita bagi anak dia makan biskut aje
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-8-2010 12:17 PM | Show all posts
Tong gas ni senang aje. Kat tempat ko tu mesti banyak peniaga gas yg hantar tong gas. Ko t ...
assaffah Post at 3-8-2010 11:54



aku tak nampak iklan penghantaran tong gas pun. malas nak pikir hal tong gas.
aku asyik pikir hal tv nie.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-8-2010 12:25 PM | Show all posts
Kalau macam tu oklah. Sesetengah ibu mertua cerewet sikit. Kalau kita tak masak dikatanya  ...
assaffah Post at 3-8-2010 12:00



    aku rasa, mak mertua aku jenis ok kot.
   depan ok. belakang tak tahu la. baru ajer kawen nie.

tapi, aku perasan, kalau laki aku ada hari bekerja (sbb dia outstation kat kl), nanti mak mertua aku buatkan dia breakfast.
buat 2 telur separuh masak & air teh.

kalau aku, biasanya aku panaskan frozen chicken burger & masak telor mata goreng. aritu mak mertua tegur asyik buat itu ajer.. aku buat dekk ajer la..aku pikir, kalau laki aku tanak makan, aku bawak bekal. abis citer.penat aku buat. (sebab aku nie pemalas nak anything berkaitan dapur)
mak mertua aku masak jugak 2 telur separuh masak & air teh.

kalau bab sediakan makanan nie, kalau mak mertua aku sebok2 nak buat kan..aku tak jeles. aku lagi suka.
sebenarnya aku lagi suka kalau dia cakap awal2. takder la aku kena buat. boleh aku duk lagi termenung lagi pagi2 tu.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2010 12:28 PM | Show all posts
dulu...laki aku nak mc..just pergi je klinik berdekatan..pastu ckp terus terang, nak mc...doktor tu ok jer..teros di bagi mc..dia buat alasan kat situ..vaccin H1N1 ke ape kalo tak salah..
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2010 12:57 PM | Show all posts
X pernah beli pulak. Entah lah.. Kdg2 doctor bagi MC pun aku cakap x nak sbb aku ada banyak kerja kat opis.. Doctor pun heran..hahhaha
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2010 01:49 PM | Show all posts
Tujuan nak MC sebab nak pergi shopping, perbuatan yang tak beretika. Kalau kantoi, majikan ada hak untuk pecat. Tu hak majikan.

Sakit ke tak sakit ke, kalau dah dapat cuti sakit maknanya, kena duk umah diam-diam.

Macam aku sekarang ni demam/batuk, dapat MC. Duk je kat rumah, sambil menenet.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2010 02:11 PM | Show all posts
gile la takkan sampai suruh bukak sluar dalam. doc tu laki ke pompuan.
kalu doc laki, ko ade  ...
arwien Post at 1-8-2010 04:47


dokter perempuan..india gitu..
tegas bebenar dokternye nokkss
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2010 04:03 PM | Show all posts
sian aku baca citer ko hana. biasa la org laki, hal2 rumah sumer nak bagi bini yg settlekan.

aku ada satu klinik ni tapi jauh la kat kajang. kalau aku ada urusan peribadi aku akan pergi ke klinik ni, aku cakap sakit2 badan. dia paham la tu. so dia akan bagi MC + ubat sakit otot . kalau patient lelaki lagi lah, once diorang masuk, 2-3 saat pastu kuar balik. agaknya cuma mintak MC je kot dgn doc tu

selalunya cuma bayar RM 10-15 je.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2011 11:06 PM | Show all posts
mcam tahu je kat mane..?
siap tanye nak berapa hari gitu..
dedaun79 Post at 30-7-2010 15:28



    ye ye..aku rasa aku pun tau gak katne..hehe..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-1-2011 09:16 AM | Show all posts
Post Last Edit by Hana at 19-1-2011 09:17
Tujuan nak MC sebab nak pergi shopping, perbuatan yang tak beretika. Kalau kantoi, majikan ada hak u ...
kueeni Post at 3-8-2010 13:49


aku nak MC sebab nak uruskan umah sebenar yang telah dibeli sampai siap. ada hal remeh temeh.
aku tak boleh buat hari sabtu & ahad sebab takder orang nak jaga anak. mustilah mak mertua aku ada hal jugak hari sabtu ahad. sama ajer la konsep if hantar ke babysitter atau taska.
tak boleh ambik cuti lagi sebab aku simpan utk kes2 emergency - spt hari mak mertua ada hal kena balik kampung hari bekerja atau ada hal la, takder orang jaga anak.

kalau takder recommendation utk klinik, tak payah nak masuk pastu citer pasal etika or non etika. MENYEMAKKAN THREAD AKU AJER.

aku, perempuan melayu yang dah kawen, obviously, byk keje umahtangga aku kena uruskan memandangkan laki aku amat bz nak mampus dan tanak ambik cuti langsung kalau aku usulkan byk hal2 umah kena uruskan. misti ada alasan, buat hari sabtu or ahad. pastu tup tup ada kenduri pulak. ITU AKU HOT GILA DGN LAKI AKU. dia tu lupa la tu, dia tu ADUN WAKIL RAKYAT TAK BERTAULIAH.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-1-2011 09:19 AM | Show all posts
sian aku baca citer ko hana. biasa la org laki, hal2 rumah sumer nak bagi bini yg settlekan.

aku  ...
masnina Post at 21-8-2010 16:03


kalau kajang tu jauh ler pulok. mcm tau tau ajer beli mc. jauh benor dari tempat tinggal aku. itu mmg YA, HR senang nak detect.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2011 09:21 AM | Show all posts
aku tak pernah dapat MC!
doktor pun bila aku pi jumpa awal-awal dah senyum sinis!
ingat aku nak mintak MC ke?
sebab aku ada ego skit aku tak mintak MC..
aku ambik EL je..
dengan harapan dapat anugerah pekerja cemerlang sebab tak pernah MC!

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2011 10:26 AM | Show all posts
Reply 116# bronok

eh sama la ktia bronok.. aku akan mc kalau betul2 sakit jer.. setakat sakit perut sakit kepala... dtg keje.. EL pun baru la ni aku belajar buat EL... jarang sgt... Hana gi la lepas kerja.. balik lambat sikit... tak leh ke? atau time kerja kuar awal sikit dari waktu rehat cam kul 11 ker.. takkan tak leh... ckp la gi bank ke hapa... perlu ke sampai MC...
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2011 04:04 PM | Show all posts
TT..ko kena bersyukur sbb
1.ada laki
2.ada anak
3.ada kerja
4.ada kereta
5.ada org jaga anak
6.ada rumah sendiri

Cuba ko pikir...berapa ramai org yg takder apa yg ko ada

Ada org yg tak kawen-takde jodoh
Ada org berhabis duit beribu ribu nak anak...takde anak
Ada org ke hulu ke hilir mencari keje tp takde keje
Ada org naik teksi je...keta takde..motor pun takde
Bla bla bla bla

Belajar bersyukur.....................jgn syukur nikmat
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2011 04:30 PM | Show all posts
Reply  bronok

eh sama la ktia bronok.. aku akan mc kalau betul2 sakit jer.. setakat sakit perut  ...
want2bhappy Post at 19-1-2011 10:26


aku rasa tt dah fikir apa yg terbaik utk dia.. dia rasa tak comfortable kalau nak kuar during opis hour. tu pasal dia nak amik MC je sebab senang, kalau nak mintak kuar awal tiba2 ada banyak kerja camane? at the same time maybe hana dah arrange org dtg utk rpeair rumah dia utk hari tu. so better go for MC terus, boleh fokus on kerja tu sampai habis dr lari sana lari sini bila bos panggil@call suruh masuk cepat.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-1-2011 04:46 PM | Show all posts
TT..ko kena bersyukur sbb
1.ada laki
2.ada anak
3.ada kerja
4.ada kereta
5.ada org jaga anak
...
dukun Post at 19-1-2011 16:04


siyes, aku bosan betul kalau ada orang komen mcm nie. sampai kiamat ler umah aku tak siap2 kot.
setiap perkara nak buat KENA ADA USAHA YANG GIGIH.

lebih baik masuk rancangan BERSAMAMU.
susah sket..masuk BERSAMAMU pastu syukurrr ada orang bagi derma. dgn alasan - entah2 orang miskin lain tak dapat pun peluang masuk BERSAMAMU.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081034s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list