Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
93953
View
142
Reply

Klinik mana senang beli MC?

[Copy link]

Author: Hana       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 3-8-2010 09:49 AM | Show all posts
Suruhlah suami ko drill dinding tu, itulah salah satu dari kegunaan suami
assaffah Post at 2-8-2010 17:37



    tau. suami kita bz mengalahkan menteri & wakil rakyat/ADUN.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2010 10:40 AM | Show all posts
tau. suami kita bz mengalahkan menteri & wakil rakyat/ADUN.
Hana Post at 3-8-2010 09:49



    Wakil rakyat dan menteri pun masih menjaga kebajikan dan keselesaan isteri dan anak2
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2010 10:42 AM | Show all posts
umah kita kat setia alam. boleh dtg ke handy guy tu?
kita nak beli aerial la. pastu dia bole ...
Hana Post at 3-8-2010 09:48



    Memang kena pakai booster kalau tak gambar tak elok. Pakai booster pun biasanya tak semua channel dapat gambar elok kecuali ko duduk flat yg aerialnya jauh tinggi melangit.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-8-2010 11:09 AM | Show all posts
Memang kena pakai booster kalau tak gambar tak elok. Pakai booster pun biasanya tak semua  ...
assaffah Post at 3-8-2010 10:42



aerial kena ada 2.
satu aerial yang wajib. ini dpt tv1, tv2 & tv3
satu aerial ala ala tulang ikan. ini dpt ntv7  & 8tv

ooo..penting la ek booster tu? aku baru plan nak ambik tanpa booster.

ini aku tanya kedai elektrik yang kecik.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2010 11:10 AM | Show all posts
dah dpt mc ker Pn hana
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2010 11:11 AM | Show all posts
aerial kena ada 2.
satu aerial yang wajib. ini dpt tv1, tv2 & tv3
satu aerial ala ala tulan ...
Hana Post at 3-8-2010 11:09



    Penting. Tapi kalau ko nak cuba dulu tanpa booster apa salahnya.

Tapi biasanya memang gambar tak jelas. Sakit mata menengoknya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-8-2010 11:14 AM | Show all posts
dah dpt mc ker Pn hana
wekwek1 Post at 3-8-2010 11:10



    belum..  aku rasa takut nak drive ke puchong.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2010 11:14 AM | Show all posts
i speku a$$tro sudah buat something supaya gambo tanpa a$$tro akan jadi teruk walopun duk dkt bandor atau pun pemancor siaran tv tuh
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2010 11:15 AM | Show all posts
zaman dulu2 masa i kecik2 takde astro ni, gambor jelas ajer pun utk tv1,2,3 tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2010 11:18 AM | Show all posts
ckp jer cirit birit......dpt nye mc
wekwek1 Post at 30-7-2010 12:39


True. According to someone who uses this excuse everytime she needs an MC.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-8-2010 11:18 AM | Show all posts
Penting. Tapi kalau ko nak cuba dulu tanpa booster apa salahnya.

Tapi biasanya memang g ...
assaffah Post at 3-8-2010 11:11



    in the future (bila dah duduk sendiri), mmg aku plan nak pasang astro. sebab aku nie kaki tv.

ko rasa2 kan..patut aku pasang terus astro atau pasang aerial ajer?
kalau pasang astro, mcm rugi ajer byr bulan2 tapi, tak tengok.

aku tak sure bila laaaaaaaaaa aku boleh duduk sendiri.. aku tgh tunggu anak aku boleh dihantar nursery.
yang pasti bila dia umur 2 tahun la. yang mana, by august tahun depan, baru confirm anak aku boleh dihantar nursery.
aku tunggu dia boleh berjalan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-8-2010 11:19 AM | Show all posts
i speku a$$tro sudah buat something supaya gambo tanpa a$$tro akan jadi teruk walopun duk dkt bandor ...
Mulan Post at 3-8-2010 11:14



    tak baek tauu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-8-2010 11:20 AM | Show all posts
True. According to someone who uses this excuse everytime she needs an MC.
lwyl Post at 3-8-2010 11:18



    tapi, doktor boleh tau tau.. org cirit birit, mukanya pucat & tanganya sejuk. sebab tanda dehydrated.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2010 11:23 AM | Show all posts
mcm kes i pulak... hihihihi... shhhhhh...

i pasang 2 astro, 1 kat rumah sendiri, 1 kat kg... rumah mak....

pastu mak sakit, i bawak mak duduk skali dgn i... so i terminate astro yg kat kg tuh...

pastu sekali-sekala mak nak balik kg ke camtu... i cabut jer kad astro tu, bawak la ke hulu ke hilir sbb kuali receiver & decoder semer tu ada tersadai kat rumah...

jimat sikittt la...
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2010 11:31 AM | Show all posts
in the future (bila dah duduk sendiri), mmg aku plan nak pasang astro. sebab aku nie kaki  ...
Hana Post at 3-8-2010 11:18



    Tengoklah berapa kekerapan duduk kat rumah, astro package mana nak pasang dan bajet ko.

Kalau nak jimat, pasang aje aerial dan booster dulu dah boleh tengok sebahagian rancangan tv. Tapi kalau ko hidup menderita dan banyak pening kepala masalah menguruskan anak, suami dan kluarga mertua dan rancangan astro dapat memberikan sedikit ketenangan jiwa pasang astro ajelah.

Jadi nilai sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2010 11:31 AM | Show all posts
Reply 93# Hana


Eh really? This excuse is 100% fool-proof for that someone I mentioned. Anyway it's not good to cheat just for a piece of MC. If found out by the company there goes your rice bowl.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2010 11:32 AM | Show all posts
mcm kes i pulak... hihihihi... shhhhhh...

i pasang 2 astro, 1 kat rumah sendiri, 1 kat kg... ruma ...
Mulan Post at 3-8-2010 11:23



    Hana,

Ko boleh buat macam mulan ni ke. Macam boleh jimat sikit, tapi mesti kat rumah ko tinggal sekarang dah ada astro yg dibayar oleh kluarga.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2010 11:36 AM | Show all posts
aku tak sure bila laaaaaaaaaa aku boleh duduk sendiri.. aku tgh tunggu anak aku boleh dihantar nursery.
yang pasti bila dia umur 2 tahun la. yang mana, by august tahun depan, baru confirm anak aku boleh dihantar nursery.
aku tunggu dia boleh berjalan.Hana Post at 3-8-2010 11:18



    Ko duduk dgn mak mertua ke? Kalau dgn mak mertua biasanya kurang selesa dan tak bebas; nak tidur bangun lewat hujung minggu pun mungkin segan dgn mertua. Ngapa tak ambik pembantu rumah indon bayar dalam 400 ke 450 sebulan. Hati pun senang lagi pun anak kalau dah lebih 1 tahun kurang sikit bimbangnya berbanding dgn tnggalkan anak usia 2 bulan dgn pembantu rumah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-8-2010 11:38 AM | Show all posts
Tengoklah berapa kekerapan duduk kat rumah, astro package mana nak pasang dan bajet ko.

...
assaffah Post at 3-8-2010 11:31



betul jugak. lagipun, dah dekat raya. hari raya byk citer best2 kat astro.

aku plan, aku mmg tak ambik cuti minggu raya.
pastu aku gi touch kad kejap. pastu, balik umah sendiri. mana ada orang keje hari raya. dekat2 kul 4pm, dtg balik ofis. tunjuk muka ler katakann.. hahahaha..


ehh..kejap. tong gas pun blum ada..
aku pemalas nak masak. itu ler perkara paling lasttttt sekali aku akan buat. dahh semua atas bahu gembala aku kann..
lantak..aku boleh ajer makan biskut raya.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2010 11:43 AM | Show all posts
lantak..aku boleh ajer makan biskut raya.Hana Post at 3-8-2010 11:38



Ko dah kahwin kena pikirkan perut suami ko jugak. Dulu masa bujang lainlah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.075965s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list