Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
94273
View
142
Reply

Klinik mana senang beli MC?

[Copy link]

Author: Hana       Show all posts   Read mode

Post time 1-8-2010 02:25 PM | Show all posts
buat2 sakit perut...trus dia injek kat muntot...dpt mc sehari....wat2 lah mata lebam..mekap sket..kata tak tido sbb sakit perut...

Insya'allah menjadi
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2010 03:38 PM | Show all posts
suka beli MC time malas g kls..
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2010 08:59 AM | Show all posts
Reply 50# Jesse_Mccartney


kata2 ko nih buat aku terpk ler...

cemana gaji aku ekk. halal dan berkat x?
boleh kata 8-5pm ngular berporem ajek....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2010 09:13 AM | Show all posts
ko ni dah ade laki & anak pun nak komplen lg, mcm tk bersyukur je dgn ape yg Tuhan kasi..mcm sat ...
arwien Post at 1-8-2010 03:49



kalau masalah kecik, takder la aku sampai bukak thread pastu tanya soalan bodo - mana nak beli MC?
itu tandanya, besar lah bagi aku.
maybe kecik bagi orang lain kot.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2010 09:30 AM | Show all posts
aku pun kesian gak kat ko Hana.   sbb ko plak yg nk kena bertungkus lumus siapkan  tu.
Ap ...
arwien Post at 1-8-2010 09:40



utk orang kampung, kenduri tu PENTING.
pastu, ajakan tu dari ayah mertua. SAPA NAK DERHAKA? aku jugakkk..kalau aku bersuara lah.

aku sebenarnya bosan jadi PASANGAN ORANG TUA.
ari minggu, breakfast makan kat umah. pastu buat keje umah. pastu gi kenduri. bosannyaa...


minggu ini, baru best sket.sebab ada keje. jadi, angkut anak & laki sekali.
Ada 3 adik ipar lelaki balik. kalau aku takder keje, mmg sah lagi confirm kena abiskan masa MEMBASUH PINGGAN YANG MENIMBUN pastu kena gi KENDURI. sbb ada KENDURI- HANTAR PENGANTIN.

Mlm sabtu, duk romantik2 dgn laki sambil tgk tv. anak dah tdo. life mcm nie ler aku nak.
kalau duk umah mertua, duduk tgk tv mcm kawan kawan. duk jauh2. pastu tegak mcm PATUNG. takder nak romantik2. takder nak pegang2 tangan. takder nak raba raba.

hari ahad, pagi mandi & pakai baju bersih (bukan tshirt), pastu gi breakfast (mmg ler, buffet breakfast hotel yg free lagi tak best). - cara life mcm nie la aku suka. Pagi- mandi. pakai baju kemas. pakai bedak & lipstik. rambut kemas. makan kat luar. takyah buat keje umah. ala ala gi dating ler jugak.  kat hotel, mandinya best sbb showernya kuat & ada air panas. mmg ler aku suka.

kalau duk umah mertua, dah ler tak mandi pastu sebok buat keje umah. rupa pun dah mcm MAID. kalau laki terpikat kat perempuan lain, mmg PADAN LER MUKA AKU.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2010 09:35 AM | Show all posts
aku pun kesian gak kat ko Hana.   sbb ko plak yg nk kena bertungkus lumus siapkan  tu.
Ap ...
arwien Post at 1-8-2010 09:40



    mana lagi PENTING? AJAKAN AYAH/MAK KANDUNG KE (PERGI KENDURI) ATAU SIAPKAN UMAH BINI?

MISTI LA - IKUT HUKUM AGAMA - JGN DERHAKA KAT MAK & AYAH.

DAN OF COURSE - UMAH AKU TU, LAST PRIORITY. BILA LAST PRIORITY, ITU YANG MASANYA TINGGAL SKET. YELA. TOLAK JAM PERJALANAN KE UMAH LAGI. KEKADANG ADA 3-4JAM AJER NAK SIAPKAN NAK BUAT ITU INI. KALAU TAKDER ANAK KECIK, BOLEH LA. FULLY UTILISE 3-4JAM TU.
INI, KENA TOLAK ANAK MAKAN LAGI. ANAK MANDI LAGI. TINGGAL 2 JAM AJER LA.

BENDA KALAU LAST PRIORITY, MMG LER KEJE ASYIK DI-DELAYKAN ATAU BUAT BILA MASA FREE. - INI AKU MARAH NIE.

KALAU HAL BINI, MISTI LAST PRIORITY. MANA LA AKU RASA TAK BEST? BEST KE HAL AKU AKA BINI JADI LAST PRIORITY?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2010 09:38 AM | Show all posts
hana kalau ko dapat klinik yang jual mc, bitau aku. dan kalau ko tau katne install astro murah 80 he ...
artgeex Post at 1-8-2010 14:22



    aku nie bini YAB. bz dgn kenduri. takder masa nak tgk astro. kalau ada masa pun, belah malam. itu pun, tak sure lagi bila boleh balik umah sendiri.
satu bulan ada 4 minggu.
tolak - minggu laki aku keje.
tolak - minggu kena gi kenduri.
aku congak congak, maybe 1 minggu ajer aku boleh balik umah sendiri.

takder maknanye aku letak astro.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2010 09:42 AM | Show all posts
aku nak kata satu jek ....

tak baik menipu ....
Berkatkah duit gaji yg kita dapat hujung bulan . ...
Jesse_Mccartney Post at 31-7-2010 12:49



aku berpendapat, kalau aku nak stay in this marriage tapi, tanak gi kenduri, maybe kena MENIPU.
ada kenduri belah2 keluarga aku - PADAHAL TAKDER. tokcik aku kawen ke. pakcik aku kawen lagi ke. anak sedara tok nenek aku kawen ke. anak kepada cucu tok ayah belah ayah tiri kawen ke..
boleh guna MASA-YANG AKU TIPU TU- SIAPKAN UMAH AKU YANG KATEGORI LAST PRIORITY TU.

sapa nak BUAT DOSA MENIPU TU? AKU JUGAK LAH .
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2010 09:50 AM | Show all posts
Post Last Edit by Hana at 2-8-2010 09:52

bulan August, bulan puasa. kenduri takder.
leganya. boleh la siapkan umah aku yang kategori last priority tu. yang first priorty - ikut cakap mak ayah. biasalah. begitu la kedudukan bini/wanita bila dah kawen.
harap2 takder kenduri berbuka puasa sudahla.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2010 10:00 AM | Show all posts
errr..kat avvy tuh..anak kau ker..?? comel la...

errr...kau dok shah alam ker...pas tuh beli rumah kat seremban ker...?? skrg nie dok ngan mertua ke..??Sian pulak tgk kau nie..cita2 nak dok rumah sendiri tp laki cam tak bersungguh...tp..sapa soh kawin ngan YAB..err..laki kau dah tua ker..?? patut la..aktif bermasyarakat..utg kau..kot2 nt ada sultan nak bg dato ke...kau gak leh jd datin...kan..kan..

Satu je cara nak selesaikan masalah kau...kau jual je rumah tuh...settle semua perkara...dah tak de nak terfikir nak siapkan rumah ke apa....

dan duit jualan rumah tuh..kau guna la..tiap2 minggu ajak laki kau berbulan madu..melancong g tpt2 sejuk...dan yg ada privacy...


ps: sure aku kena marah lg nie..... cabuttttttttttttttt
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2010 12:36 PM | Show all posts
Ko cucukle jarum kat tangan, nnti keluar darah bnyk ,doc mesti akan panic, ko mintak 1 hari dia akan bagi 2 hari.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2010 12:41 PM | Show all posts
kalu ada anak yang masih kecik, suh dia (berlakon)melalak menangis sampai tak henti2 (masa kat klinik le) pastu gulin2 mcm kene rasuk, ko mekup mcm tak tido berhari2-mata lebam dan rambut ala2 gerbang-kalu doc tu tk bagi mc memang aku tak tau nk cakap apa2le
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2010 12:50 PM | Show all posts
Reply 70# akula203


mslh utamanya TT nih bukan psl rumah... tp KENA ATTEND KENDURI SEDARA MARA sepanjang hayat....
yg meleret2 sampai effect kerja2 nk siapkan rumah....
x de masa utk diri sendiri - berdua2 romantik ke apa...bermalasan2 kat rumah ke laki bini...n etc

1/2 laki ni - hal2 family matters dia bini WAJIB kena ikut
dan 1/2 laki lg - pi jahaman la dgn sedara mara. bukan sedara yg bg duit ke apa kan. janji aku ada quality time dgn anak/bini

satu lg... jenis mak/pak yg heret anak menantu pi kenduri nih kategori oldskul sket... kena jaga maruah dpn sedara mara...
padahal kalau x dtg pun... majlis tetap jln jugak...

mmg la memenuhi undangan tu msk kategori wajib...
tp kalu dah setiap minggu... mau berasap jugak la....
koman2 kat majlis 4jam (2jam gi balik, 2 jam menunggu nk mkn)

lps tu kalau ada plak siri menziarah/singgah rumah sedara lps majlis kenduri... dah berjam pulak, betul x tuan tanah kedaung?

dah la sabtu jd bibik, ahad kena attend kenduri - tiap minggu pulak kalu musim mengawan ====> stress giler!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2010 04:28 PM | Show all posts
koman2 kat majlis 4jam (2jam gi balik, 2 jam menunggu nk mkn)
afja Post at 2-8-2010 12:50



    hahaha..aku suka..ko siap kira JAM LAGI. begitu realistik.

kalau kenduri tu, kena pulak - sedara perempuan yang kawen.
aduhai...

1 hari - misti la hari sabtu - hari akad nikah.
1 hari - misti la hari ahad - hari kenduri pulak.
dah 1 MINGGU LUPUS.
1 hari - misti la whatever sabtu or ahad - hantar pengantin pulak.

1 orang ajer DAH MAKAN 3 HARI.

APA KEJADAHNYA SAMPAI NAK GI KENDURI SAMPAI 3 HARI? ITU DIPANGGIL, GILA KENDURI. ABIS URUSAN SENDIRI TERBENGKALAI.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2010 04:50 PM | Show all posts
Reply  akula203


mslh utamanya TT nih bukan psl rumah... tp KENA ATTEND KENDURI SEDARA MARA sep ...
afja Post at 2-8-2010 12:50


masaalah utama dia ye la..nak siapkan rumah..itu sebab dia nak beli mc..cuti dia dah nak abis...kenduri kendara tuh..isu sampingan jek......as supporting reasons  tak sempat nak siapkan rumah masa weekend.....nak privacy masuk bilik la...dpt gak privacy kan..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2010 04:54 PM | Show all posts
errr..kat avvy tuh..anak kau ker..?? comel la...

errr...kau dok shah alam ker...pas tuh beli ruma ...
akula203 Post at 2-8-2010 10:00



beli umah pun dlm shah alam. tapi, nak gi satu tempat ke satu tempat, naik kete local ajer. berapa jam per hour lah boleh pecut? lain ler naik honda accord ke..hilux ke.. . bmw ke..ferri ke..boleh la pecut & cilok2.

ah ha..yela tu..jual umah..pastu.. tak pasal2 kena lagi menumpang umah orang..
aku dah fedup tumpang umah orang..turn membasuh nak guna washing machine selalu paling last - yela..kena la hormati tuan umah.
umah area kampung tak sesuai jemur baju mlm2, angin kuat. nanti in the end, kain baju baju melayang. lagipun, takutla. area tak bagus utk kuar mlm2. nanti terpijak katak ke.. cengkerik ke.. lipas ke..takutlah aku..
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2010 04:58 PM | Show all posts
Reply 75# akula203


    vise versa la tu kan
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2010 05:37 PM | Show all posts
aku tak sure nak beli drill ke tak. berani tak aku drill kat dinding?   itu aku tgh pening utk memikirkanya
ada ofismate lelaki ckp, nanti tangan aku ketar karang. aku tgh mencari ofismates lelaki (laki orang) yg boleh dtg tolong aku. ini, misti during ofishour. kira, mengular lah.
Hana Post at 30-7-2010 14:47


Suruhlah suami ko drill dinding tu, itulah salah satu dari kegunaan suami
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2010 05:50 PM | Show all posts
cuti aku tinggal sket & direserve utk hal2 EL. (tak tahu ler berapa hal utk EL ini.)

aku perlukan ...
Hana Post at 30-7-2010 11:42



    kak hanaaaaaaaaaaaaaaaaa! kite nih macam serupa jer...serupa benar kut, duk sibuk tuang sana sikit time keje utk siapkan rumah, Alhamdulillah 87% siap dah kut cuma aderlah here n there. kite tk tahu ape yg kak hana betul2 maksudkan rumah tak siap tapi siap hal drilling bagai, so kite nak offer kite nye handy-guy anytime~! cume area kak hana sane kite kene tanye dulu la..last week kite duk sibuk pindah, kite call die utk cabut Astro dr satu tempat ke tempat yg agak jauh , die leh pasang kan walaupun dh lewat petang dan membawa ke malam...pastu die tak kedekut ilmu, kalau ade yg kite nk mintak tlg repair, kalau benda tu kite leh buat sendiri, dia ajar

owh pasal MC, kite tak pernah beli MC tapi rasenye setiap kali kite bgtahu sakit perut sll dapat
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-8-2010 09:48 AM | Show all posts
kak hanaaaaaaaaaaaaaaaaa! kite nih macam serupa jer...serupa benar kut, duk sibuk tuang sa ...
MsQuerida Post at 2-8-2010 17:50



umah kita kat setia alam. boleh dtg ke handy guy tu?
kita nak beli aerial la. pastu dia boleh pasang tak? pastu adjust elok2 chanel kat tv sekali la.
dah tanya kedai. dia nak rm280 tanpa booster. rm380 dgn booster.

handy guy tu boleh pasang water filter yang jenis murah2 tak? (yang jenis kena plumber buatkan)
tanak beli yang beribu2 harganya. dah sengkek nie.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085246s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list