Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
94192
View
142
Reply

Klinik mana senang beli MC?

[Copy link]

Author: Hana       Show all posts   Read mode

Post time 30-7-2010 04:23 PM | Show all posts
maybe kena duk asing dgn mertua kot.
bila ko duk dgn mertua, dengan SENANG nya kena HERET GI  ...
Hana Post at 30-7-2010 15:59



mesra alam sungguh mesra fmly in law ko ekk..sini sinun org riuh panggil mai mkn kenduri

kagum aku wehh

susah lah nk berdiet lagu ni..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2010 04:31 PM | Show all posts
tak yah la..mc tipu2 nie...nt elok2 ada keje terus tak de...lg la guna klinik yg mmg terkenal bg mc  ...
akula203 Post at 30-7-2010 16:22



    kalau dah aku ckp, byk benda aku kena buat, itu INDIRECTLY, TAKDER DUIT LA TU.
kena jugak ke TAIP BESAR BESAR?

kalau byk duit, takder la masalah remeh temeh gini.  sub-con kat orang ajer. upah orang buatkan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2010 04:33 PM | Show all posts
mesra alam sungguh mesra fmly in law ko ekk..sini sinun org riuh panggil mai mkn kenduri

ka ...
pr3ttytw33ty Post at 30-7-2010 16:23



keluarga besar + duk area kampung.
2 faktor utama.

kalau area kampung, ada hari rewang lagi. hari sabtu, hari rewang.
ada jugak sedara, guna konsep rewang. pun kena gi rewang. laki ajer la.
aku jaga anak kat umah mertua.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2010 04:34 PM | Show all posts
aku sungguh FOBIA bila tiba hari SABTU DAN AHAD.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2010 04:34 PM | Show all posts
ADA TAK PENYAKIT FOBIA KENDURI ORANG?

LAMA2 AKU LEH JADI GILA LAHH.
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2010 04:44 PM | Show all posts
Hana, ko bawak jer anak tu... ko ada keter kan... bawak walker, ikat walker kat grill ke apa... tak kasi anak g jauh.

Payah la laki ko tu... patut menda gini dialah yg buatkan, walopun rumah tu ko yg beli.... ko tak try pujuk2 dia kaw2... layan spesel sket ker... ahem... hikhik... pepandai lak aku

Kalau mcm kes lilcountess tu kan, nak kawin dgn laki yg so-so jer pangkat & income... kena make sure dia rajin bab2 kerja kecik rumah ni... ini kalau duit takleh harap, kederat takleh tumpang... baik takyah kawin.

Off topic lak... kat rumah i tuh... kerja2 kecik ni buat sekali harung dgn kerja besar... cth wiring tu, budak wiring tu laa i suruh pasang track langsir ke apa....

Jahit langsir tu i tau la buat sendiri... Ni plaster siling ni I sendiri yg akan catkan... sbb kontraktor nak makan untung melampau sgt.

Nanti cuci rumah, I buat sendiri jah...

Nak harap abang2, payah ler... busy manjang... Bab pindah nanti upah orang, sewa lori... abang2 tolong2 gak la.. Kalau tak nanti nampak sangat tak amik pot... padahal mak kitorang tu nak pindah sesama gak.... bulan posa lak tu nanti... (tukang grill punya pasal, delay)..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2010 04:57 PM | Show all posts
Hana, ko bawak jer anak tu... ko ada keter kan... bawak walker, ikat walker kat grill ke apa... tak  ...
Mulan Post at 30-7-2010 16:44



laki aku boleh buat, tapi, hari yang dia FREE. itu yang byk delay sehingga hari ini, nak masuk bulan August dah.
next week, laki aku keje hari sabtu & ahad.
pastu minggu ke-3 pada bulan august, laki aku tu, gi kursus selama 3 bulan. Kalau nak balik, 5 jam seperjalanan.
gitu gini..tiba la raya.. hari raya..byk open house pulak...termasuk nak gi pinang anak orang..
gitu gini..tiba la bulan 10..haa.. musim mengawan..konfem..byk sedara nak kawen..termasuk adik ipar kawen jugakk.
gitu gini..tiba la bulan 11 & 12..again, musim mengawan..pun konfem..byk sedara kawen..termasuk another adik ipar kawen..
dlm sebulan ada brp kali minggu cuti? 4 ajer kan? x 2 = 6
kalau dah 6 hari tu, asyik pergi kenduri..bilanya nak SIAP UMAH AKU TU?ITU AKU GERAM GILA NAK MAMPUS.


anak aku nie manja terlebih la. walker dia takleh nak diikat. nanti dia nangis melalak sebab dia takleh jalan.
susah nak buat keje kalau dia SEDAR.

maybe bulan pose, dia FREE sbb takder kenduri. tapi, tau tau ajer la hakikat hidup seorg orang melayu islam. working hours jadi pendek. dari 8 jam jadi 3 jam ajer kot.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2010 05:00 PM | Show all posts
Kalau mcm kes lilcountess tu kan, nak kawin dgn laki yg so-so jer pangkat & income... kena make sure dia rajin bab2 kerja kecik rumah ni... ini kalau duit takleh harap, kederat takleh tumpang... baik takyah kawin.
Mulan Post at 30-7-2010 16:44



    kalau rasa DESPARATE sgt nak berlaki, boleh laa berlaki. tapi, kena bear in mind la.. apa jua..kena buat sendiri.. takleh sgt harapkan laki..
berdikrari jugak kejadahnyaa..
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2010 12:35 PM | Show all posts
maybe kena duk asing dgn mertua kot.
bila ko duk dgn mertua, dengan SENANG nya kena HERET GI  ...
Hana Post at 30-7-2010 15:59


kikiki..aku yg kadang2 je blk umh mentua pn kene heret gak gi kenduripenah gak bagi alasan xbrape nk munasabah xnak ikut (cth: xbawak baju kurung..) tapi xbejaya la last2 kene heret gak..
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2010 12:49 PM | Show all posts
aku nak kata satu jek ....

tak baik menipu ....
Berkatkah duit gaji yg kita dapat hujung bulan .... nak bg makan anak2 lagi ....
cam mana kalau disebabkan makan hasil gaji yg tak berkat ... anak2 jadi rosak akhlaknya besar nanti ...
besarnya kerugian yg kita dapat dgn satu silap yg kecil sahaja ...

ada sorang kawan aku ... ambil MC dgn menipu DR ...
Maybe sbb byk patient ... tak de masa nak check betul2 ...
In the end dapat sakit seminggu terus ... Syukur dia dapat MC terus seminggu ...:re:

cam mana kalau tgh ambik MC tipu ... pas tu accident patah tangan kaki .... berbaloikah ... ... harap2 dijauhkan ....
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2010 04:13 PM | Show all posts
mama aku selalu mc dulu..tapi dia xmenipu,dia ckp betul2,saya nk mc bukan kerana sakit,tapi sebab ada keja,bangun lewat n bla bla bla...jd doktor tu kasi la sebab dia xtipu..
bagus sungguh dktor itu
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2010 04:14 PM | Show all posts
murah pulak tu,seploh hengget jer
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2010 04:32 PM | Show all posts
tpt keje aku dulu..pandai check sama ada mc betul atau tipu..
hkl camne yg ori atau tipu nyer..
takut kantoi kt situ jerrrr..
huhuh
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2010 04:41 PM | Show all posts
apa susah!! ko letak skit shampoo dlm bijik mata ko..pedih n merah2..ko basuh n cepat2 pi klinik..ko leh dpt MC 2 ari...
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2010 03:26 AM | Show all posts
Reply 1# Hana

laaa ape nk susah2 beli mc.. ko pi klinik ko cakap jer dgn doc ko menstrual cramp.. doc tkleh nak cakap ape la, dah mmg masalah org pompuan tiap2 bulan...  takkan dia nk pegi check ko tengah period ke tak.
tkyah la beli mc, 2x dosa tau sbb ko & doc tu dua2 bersalah .  
tp jgn lupa  bulan tu kluar la zakat byk skit, sbb duit gaji ko amik mc tu kira dah bukan duit ko sbb ko tk keje tp dpt gaji..
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2010 03:43 AM | Show all posts
haha. klinik kat puchong perdana tu tersgtlah pemes smp aku yg dok kat damansara ni pom lari p klinik tu kalo nak mc. keh3. mmg terbaek service klinik tu. doc dia tersgtlah sporting. hehe.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2010 03:49 AM | Show all posts
Post Last Edit by arwien at 1-8-2010 04:41
masa andartua - satu ajer masalah - masalah tak laku.

dah kawen - GILA BYK MASALAH.   ...
Hana Post at 30-7-2010 15:24


ko ni dah ade laki & anak pun nak komplen lg, mcm tk bersyukur je dgn ape yg Tuhan kasi..mcm satu beban lak ade laki & anak.
cuba ko compare diri ko dgn org yg takde sape2, atau dgn org kawin tp takde anak.. masalah rumah tu masalah kecik jer.
sentiasa la bersyukur dgn ape yg Tuhan kasi.
apa kata kalu ko buat tak tau jer pasal umah tu, kot la nnti lama2 laki ko plak yg serabut tengok tak settle2 . Lagipun tu tanggungjawab dia, biarkan ajer dia yg settlekan.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2010 04:47 AM | Show all posts
kawan aku pernah terdesak nak amik MC..
g kat klinik sek18, s.alam...
kelentong dokter tu kate die ...
dedaun79 Post at 30-7-2010 13:48



gile la takkan sampai suruh bukak sluar dalam. doc tu laki ke pompuan.
kalu doc laki, ko ade hak la taknak bukak..mne leh paksa2 org bukak sluar, nak2 lg doc laki.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2010 09:40 AM | Show all posts
cuti & EL sama la tu. kalau ambik EL, akan ditolak cuti. itu kena reserve tu. lagipun, aku tau ...
Hana Post at 30-7-2010 15:21


aku pun kesian gak kat ko Hana.   sbb ko plak yg nk kena bertungkus lumus siapkan  tu.
Ape nk jadi dgn laki zaman skrg ni. tanggungjawab dia lepas tangan jer. kenduri kendara tu lg penting ke dr tanggungjawab sediakan umah utk anak bini.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2010 02:22 PM | Show all posts
hana kalau ko dapat klinik yang jual mc, bitau aku. dan kalau ko tau katne install astro murah 80 hengget kat sahalam pun bitau
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086109s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list