Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
94113
View
142
Reply

Klinik mana senang beli MC?

[Copy link]

Author: Hana       Show all posts   Read mode

Post time 30-7-2010 03:12 PM | Show all posts
ader satu klinik kat puchong perdana..mmg terpaling senang buat mase nie..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2010 03:21 PM | Show all posts
Hana, awat tak amik cuti jah? EL tu agak2 mesti hal family belah2 laki kan? Kalau EL hal anak demam, ...
Mulan Post at 30-7-2010 14:55



cuti & EL sama la tu. kalau ambik EL, akan ditolak cuti. itu kena reserve tu. lagipun, aku tau, ada sorang adik ipar kawen hari ahad dgn orang perlis. itu, hari isnin, dah KONFEM kena ambik cuti. Nanti, ada kenduri adik ipar (belah lelaki) buat, dah KONFEM jugak hari isnin ambik cuti. mana ler mak mertua larat jaga. hari kenduri misti penat.
pastu bulan 12, sorang lagi nak bertunang dgn orang pantai timur.hari isnin, dah KONFEM kena ambik cuti.
dah 3 hari KONFEM kat situ.
itu belum tolak cuti utk hari raya. tapi, aku ambik 1/2 day ajer kot. Raya Eve. lantakla. balik kg ke.. whatsoever, aku ckp, aku keje.

aku nak carry forward lagi cuti tu.

utk semua soalan ko, semuanya betul.

tu la mulan. dah kawen, ada masalah lain pulak. aku rasa, best lagi kot jadi andartua.

aku pikir, dah kawen,boleh la laki tolong pasal umah. tapi, NAN ADO. malah, bertambah masalah lain pulak.
lagi aku tak dpt siapkan hal2 berkenaan umah sbb sebok kena hadiri kenduri or laki aku keje. kalau laki keje, of course ler aku konfem kena jaga anak.
walhal, aku dah byk settlekan hal hal besar berkenaan umah tu. AKU jugakk tu.

maybe aku kena paksa diri aku belajar guna drill kot. sbb aku nak letak tempat tali langsir & gantung jam umah.

mulan, sapa buat  keje2 kecik2 umah ko?

dah pasang water filter? outdoor or indoor? itu penting tu. aku tgh cari outdoor water filter yang murah2.
mcm mana nak pasang outdoor water filter ek? senang tak nak pasang? aku tgh berpikir lagi. boleh ke aku buat nie?

aku rasa, kesian betul kat diri aku nie. mcm serupa tak berlaki ajer.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2010 03:22 PM | Show all posts
ader satu klinik kat puchong perdana..mmg terpaling senang buat mase nie..
gilmoregirl Post at 30-7-2010 15:12



    aku fail lah jalan2 kat puchong.
area shah alam takder ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2010 03:24 PM | Show all posts
hehe..byk no mslh ko hana..x sabor nk kuar dr umah mak mentua ekk?

kalu style opis aku..nk MC.. ...
pr3ttytw33ty Post at 30-7-2010 15:01



masa andartua - satu ajer masalah - masalah tak laku.

dah kawen - GILA BYK MASALAH.

ini umah, utk weekend house.
pindah betul2 bila anak dah pandai jalan & makan spt adult. takder la risau sgt kalau nak letak kat nursery.
tapi, nursery pun aku blum survey lagi. aku SAYANG NAK CUTI.
aku orang swasta, cuti siket

laki aku orang gomen. CUTI BERLAMBAK GILA. tapi, dia kedekut nak cuti alasan dia byk keje.
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2010 03:24 PM | Show all posts
Reply 23# Hana


    entah..s.alam xtau lah plak..

   tp klinik ni ko dtg jumper doc terus jer ckp bp lame  nak mc..
   then klu nak resit..kene charge lebih sikit..

   mmg klinik mc huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2010 03:28 PM | Show all posts
ader satu klinik kat puchong perdana..mmg terpaling senang buat mase nie..
gilmoregirl Post at 30-7-2010 15:12


mcam tahu je kat mane..?
siap tanye nak berapa hari gitu..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2010 03:28 PM | Show all posts
jalan ipoh..trafic light junction..

yg i tau sbb ada sorg supporting staff suka amik situ..kito ...
afaf Post at 30-7-2010 12:00

ooooooooooooooooooooooooooooooooo....................





   


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2010 03:30 PM | Show all posts
Oleh sebab tu jugak, i tak dpt nak survey sgt barang2 rumah, yg mana paling murah gitu. I tau 1-2 kedai tu, I beli kat situ jah... Takde survey2 sgt dah... Mmg la bajet 'burst' Mulan Post at 30-7-2010 14:55



kipas dah beli? aku tau kat area shah alam, seksyen 9. nama kedai tu Achiever Lighting. kipas panasonic murah.
aku beli kipas panasonic.

ada kipas lain2 - nama lain2..tapi, aku takut nak beli.

kalau lampu murah, aku rasa, area umah aku kot. sebabnya, aku beli 1 lampu tu, aku rasa, harga dia murah2 jugak. nyesal aku gi jauh2 sampai area kg melayu subang. tapi, itu pun murah jgk sbb aku beli lampu kalimantang siap dia bg mentol energy saver lagi.

aku tau area shah alam ajer la.

kalau area puchong, jalan2nya aku FAIL. jadi, aku tak berani nak survey2 apatah beli. lagipun, kebykkan hal umah aku, aku settlekan during lunch hour. area shah alam ajer la. paling jauh, subang jaya.
mmg penat. survey lagi. pastu pergi lagi sekali kedai yang aku rasa murah. pastu beli & angkut balik umah aku pulak.
spt mana aku ckp, hari sabtu & ahad, aku bz. BINI YAB ler katakan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2010 03:32 PM | Show all posts
eh..takder ke pomerer keje doktor ? aku nak beli MC nie.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2010 03:35 PM | Show all posts
Reply  Hana


    entah..s.alam xtau lah plak..

   tp klinik ni ko dtg jumper doc terus jer c ...
gilmoregirl Post at 30-7-2010 15:24



    letak google map boleh?

tapi, tak pelik ke? tinggal area shahalam, tapi, surat mc dari puchong perdana?
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2010 03:39 PM | Show all posts
Reply 26# dedaun79


    ni misti ko salah seorang regular pesakit kan
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2010 03:47 PM | Show all posts
Reply 30# Hana


    ok jer aper..dulu aku duk ampang..mc puchong perdana..

    ckp kat bos ko..ko sakit ms g umah saudare kat puchong..

    nak wat camner tulah klinik yg terdekat pun
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2010 03:50 PM | Show all posts
Reply 22# Hana


conclusion nye...berlaki salah...x berlaki pn salah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2010 03:53 PM | Show all posts
Post Last Edit by Hana at 30-7-2010 15:54
Reply  Hana


    ok jer aper..dulu aku duk ampang..mc puchong perdana..

    ckp kat bos ko.. ...
gilmoregirl Post at 30-7-2010 15:47



    nama klinik? atau letak google map.
ok kot kalau aku gi ari ahad, pastu mintak mc hari isnin. sehari ajer. takutla.

bulan depan, buat lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2010 03:59 PM | Show all posts
Reply  dedaun79


    ni misti ko salah seorang regular pesakit kan
gilmoregirl Post at 30-7-2010 15:39



one of my click yang rajin g sana..
siap promote lagi..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2010 03:59 PM | Show all posts
Reply  Hana


conclusion nye...berlaki salah...x berlaki pn salah
pr3ttytw33ty Post at 30-7-2010 15:50



maybe kena duk asing dgn mertua kot.
bila ko duk dgn mertua, dengan SENANG nya kena HERET GI KENDURI.
orang tua biasalah, byk kenduri. pastu diHERETnya anak2.
heret anak2 lum kawen cukupla.
jgn ler heret anak dah kawen. derang pun ada agenda nya. derang pun perlukan masa jugak. ada hal sendiri jugak. lagi la aku nie laki bini PJJ.

aku dah rasa masuk kategori, bosannya kawen. hari minggu takder benda lain, gi kenduri. gi kenduri. gi kenduri.

aku dah dpt agak, bulan selepas raya.

aku bosanla gi kenduri. mcm mana nak stop dari kena gi kenduri? kena bercerai kah?
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2010 04:01 PM | Show all posts
Reply 34# Hana


    hana,,aku dah pm kat ko..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2010 04:04 PM | Show all posts
thank you. nanti aku cari dlm google mapla.
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2010 04:17 PM | Show all posts
Reply 36# Hana

terpaksa setujuk
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2010 04:22 PM | Show all posts
tak yah la..mc tipu2 nie...nt elok2 ada keje terus tak de...lg la guna klinik yg mmg terkenal bg mc palsu..sia2 jek...tok sah la cari pasal....

apa kata kau upah orang jek..kan senang...rumah pun tak duduk lg kan...bayar jek..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089773s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list