Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
94272
View
142
Reply

Klinik mana senang beli MC?

[Copy link]

Author: Hana       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-7-2010 11:42 AM | Show all posts |Read mode
cuti aku tinggal sket & direserve utk hal2 EL. (tak tahu ler berapa hal utk EL ini.)

aku perlukan MC sebab aku ada bykkkkkkkkkkk keje remeh temeh nak siapkan rumah aku.
nampak gayanya, walaupun dah berlaki, kena anggap diri tak berlaki lah sebab SUSAH SGT NAK MINTAK TOLONG LAKI.
laki ckp, hari sabtu ahad, dia tolongla. tapi, hakikatnya.. sama ada dia keje or ada hal keluarga dia.

Hari minggu, laki aku nie ala ala wakil rakyat. YAB ler katakan. byk sgt jemputan kenduri belah keluarga dia.
Aku pulak, ala ala bini YAB. kena berada disamping laki. ala2 keluarga bahagia katakan. padahal hati aku panas ajer. umah aku jugak tak siap2.

byk benda la aku kena buat sampai aku sendiri pun pening..
tinggal benda remeh temeh ajer..

pening kepala aku. sungguh pening.
hari sabtu & ahad, takleh dikacau. mcm mana aku nak curi masa nie?
area shah alam ini, kalau aku gi beli kipas waktu lunch hour, nanti takder parking. susahnyaa..

aku boleh ajer buat berdikrari hari sabtu or ahad, masalahnya, ANAK pulak. sapa nak jaga anak? aku jugakk..

so, aku mmg kena guna hari bekerja. at least, mertua jagkan anak hari bekerja.

jadi, aku perlukan MC BELI.
aku kuar pagi2 mcm gi keje..siapkan keje2 yang patut2 hal remeh temeh utk rumah.

ini, masalah peribadi + masalah keluarga jugaklah.


tak berlaki, susah.
dah berlaki pun, tetap susah. double susah sebab nak buat apa2 pun hari ahad & sabtu, susah takder sapa nak jaga anak aku.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2010 11:52 AM | Show all posts
ade... tp kt pantai dalam........... erk..... kt shah alam, xtau
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2010 11:59 AM | Show all posts
susah ke??...

buat2 sakit...boleh kot dpt mc...nak beli tataulaa kaka...kalo ade tmpt jgn lupe roger...




Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2010 12:00 PM | Show all posts
jalan ipoh..trafic light junction..

yg i tau sbb ada sorg supporting staff suka amik situ..kitorg saspek je pun..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2010 12:23 PM | Show all posts
padang jawa.. lalalaa.. :re:
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2010 12:34 PM | Show all posts
..dah ramai staff kitorang kene tangkap dan terus buang keje sebab MC palsu...
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2010 12:35 PM | Show all posts
ko cuba petua org lama nih.....

ko belah dua bawang merah.... isi bwh ketiak...
isi byk2 supaya bdn cepat panas....

pastu dh panas membahang ketiak ko ko pi klinik sambil kepik ketiak dgn bwg tu... (menten kepanasan) suruh dr check kat ketiak...
kompem dpt MC

faktanya :ko x demam sebenarnya. tp temperatures bdn ko naik. try lah
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2010 12:38 PM | Show all posts
motip ketiap bau bawang lepas tu?
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2010 12:39 PM | Show all posts
ckp jer cirit birit......dpt nye mc
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2010 12:39 PM | Show all posts
eniway.....tak bleh lari time keje ke?

keje dah siap camtu....pergi lah kuar kemas rumah
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2010 12:56 PM | Show all posts
Reply 8# wekwek1


ntah lah... aku pun tgk citer pramlee ke apa ntah aritu...
x silap aku la


nampaknya x dpt mc la dr dr....kantoi dgn dr.
'ooo kamu letak bawang bwh ketiak yer'
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2010 12:57 PM | Show all posts
hehe mest ketiak bau bawang...mandi 4 hari x hilang2 hahaha..nak mc punye psl..
susah la mc beli ni...bahaya 1 hal..silap2 kantoi..
baik ko g je klinik mana2...ckp senggugut ke, pening pale ke...bkn diorg tahu..
ckap x larat pegi keje...dpt la MC... spare la duit rm50..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2010 01:48 PM | Show all posts
kawan aku pernah terdesak nak amik MC..
g kat klinik sek18, s.alam...
kelentong dokter tu kate die period..
sekali die bukak beb suar dalam nak tengok...giler...
kantoi disitu...
nak senang..kate je nko cirit birit..kompem dapat..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2010 02:11 PM | Show all posts
Reply 13# dedaun79


mampuih...
kalu boleh halimunan.... time tu gak aku menghalimunkan dirik

sekali Tuhan nk balas... turun period x benti2...
baru tau.... menipu lagik kan
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2010 02:34 PM | Show all posts
Reply  dedaun79


mampuih...
kalu boleh halimunan.... time tu gak aku menghalimunkan diri ...
afja Post at 30-7-2010 14:11


dokter siap tanye..mane pad kamu?
jwb kawan tu ..baru nak datang...
alih2 mc tak dapat..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2010 02:40 PM | Show all posts
anyway, memang xkan dapat mc kan for senggugut? xkira la seteruk mana pun
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2010 02:40 PM | Show all posts
padang jawa.. lalalaa..
blackred99 Post at 30-7-2010 12:23



    nama klinik?
seriusnye. aku perlukan mc. nak bayar rm100 pun sanggup. terdesak sgt nie. rimas tgk umah tak siap siap
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2010 02:47 PM | Show all posts
eniway.....tak bleh lari time keje ke?

keje dah siap camtu....pergi lah kuar kemas rumah
wekwek1 Post at 30-7-2010 12:39



aku nak lari 4-5jam. itu mau makan 1/2 day tu.
aku nak beli kipas area seksyen 9.
pastu, balik umah, hantar or, terus gi kedai elektrik berdekatan dgn umah utk orang install aerial. (dgn harapan, free install & delivery la, just charge material shj).
tak boleh ambik ASTRO, rugi.
dah beli indoor aerial, tapi, tak dpt signal yang bagus utk tv.
nak survey rak tv murah pastu nak suh orang hantar next day.

aku tak sure nak beli drill ke tak. berani tak aku drill kat dinding?   itu aku tgh pening utk memikirkanya
ada ofismate lelaki ckp, nanti tangan aku ketar karang. aku tgh mencari ofismates lelaki (laki orang) yg boleh dtg tolong aku. ini, misti during ofishour. kira, mengular lah.


aku tgh pikir lagi. harga drill semua rm100++ ke atas.
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2010 02:55 PM | Show all posts
Hana, awat tak amik cuti jah? EL tu agak2 mesti hal family belah2 laki kan? Kalau EL hal anak demam, mintaklah laki topup duit kalau tak cukup.

Heran gak apsal laki ko tak mencara sgt bab rumah tak siap? Rumah nama ko sorang jer ke? Ko sorang jer ke yg bayo?

Susah eh camtu kan...

Mcm i, rumah mmg i sorang2 kena pening kepala nak siapkan sampai boleh pindah masuk ni... walopun mak kitorang tu di bawah jagaan I & nak pindah ni pun sebab nak kasi mak dok rumah yg selesa sket... pastu adik-beradik yg dtg melawat mak pun dok selesa sket, adik-badik support tahap minimum jah...

Oleh sebab tu jugak, i tak dpt nak survey sgt barang2 rumah, yg mana paling murah gitu. I tau 1-2 kedai tu, I beli kat situ jah... Takde survey2 sgt dah... Mmg la bajet 'burst'
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2010 03:01 PM | Show all posts
hehe..byk no mslh ko hana..x sabor nk kuar dr umah mak mentua ekk?

kalu style opis aku..nk MC..MC lah..dengan syarat kene kol BOSS ( no sms @ impom kt senior exec..xlyn )..then sok pagi kene ngadap die beserta ngan resit MC utk ditemuduga
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.110392s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list