Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
70483
View
611
Reply

tengah pregnant tapi nak bercerai...(hapdet page 24)

  [Copy link]

Author: safiya       Show all posts   Read mode

Post time 19-7-2010 04:34 PM | Show all posts
aku yg sebagai lelaki nie pon kesian dkt nasib akak nih..ape la nak jdi..ingat anak..
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2010 04:40 PM | Show all posts
ishhh klu gaji rm1,200 mmg sy x layak nie....x pe nnti sy call BBG..tq yea hanibee...
safiya Post at 19-7-2010 16:26



TT kat maner?
kalo BBG kat Shah Alam tu , below rm2,500
cuba tanyer dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2010 04:57 PM | Show all posts
terima kasih kak bg info yg berguna utk sy nie...sy pun sentiasa berdoa semoga Allah permu ...
safiya Post at 19-7-2010 16:28


sama2 kasih dik

lagi satu akak nak share doa2 ringkas berikut (ada yg forumer FD share dgn akak gak)...

1) La Haula Wala Quwwata Illa Billah bermaksud tidak ada daya dan kekuatan kecuali kekuatan Allah

2) Doa ini untuk dibaca jika anda memohon diberi kemudahan dalam urusan : Rabbi Yassir wala tu'assir

3)

   

insyaAllah ...amalkan doa2 ni supaya TT lebih tenang & positif...
kalo sikit2 moody tu biasa lah ...tapi jgn terlalu diikutkan
take gud care of urself & anak(+ baby)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-7-2010 09:52 AM | Show all posts
kak latahzan terima ksh byk2 yea...semlm sy ikut suami pergi petaling jaya...dia mula2 terkejut gak sbb selama ni klu dia ajak dia tahu sy akn ckp xnk nk jaga ank tp semlm sy angkut ank sekali...lupa nk beritahu dia selalu pg PJ mlm kata nya kerja part time dia kena pantau ank2 buah buat kerja mcm psg lampu repair jln...suami mcm2 alasan mula2 nk bg sy ikut kata dia lps kerja nk pi minum arak x kn sy nk ikut sy kata x pe sy sanggup tunggu dlm kereta...kerana sy berkeras dia bwk juga...

perjalanan ke PJ nk dkt sejam bila smpi sane dia berpusing2 lps 2 berhenti kt kedai mkn yg sederet kedai 2 sunyi sepi x de lampu...dia ckp kt sinilh dia keje...sy kata mane pekerja awk...dia jwp pekerja dia x dtg...sy tnya lg selalu klu sy tel awk suasana bising tmpt mcm meriah yg ni mane ade org...dia diam je...makna nya selama ni setiap minggu 2 kali @ 3 kali seminggu dia kata nk pi PJ 2 adelh tipu keje kt sane x wujud...sy geram btl...
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2010 09:59 AM | Show all posts
sabar ya... teruskan usaha untuk follow aktiviti dia dengan angkut anak sekali
kalau dia kesiankan anak dan u lama-lama of source dia akan kurang aktiviti melepak, berpeleseran nie semua. Kalau boleh suh dia tinggalkan arak tue, itukan haram. rezeki yang  dicari pun belum tentu halal. bagi anak isteri makan menjadi darah daging. nnt anak2 makin jauh terpesong... mudah terkjangkit masalah sosial. terutama anak di dalam kandungan itu penting untuk membentuk sahsiah diri. makanan yang halal penting untuk membersihkan diri dan mensucikan hati. malahan membentuk sahsiah diri terutama anak2 kita. kerana mereklah harta kita didunia setelah kita mati kelak...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2010 10:06 AM | Show all posts
agaknya tt dh bg byk ruang utk dia tipu tt ..
pas ni cuba check kemana dia prgi..pantau skit apa yg dia buat, betul ke pegi keje..

klau blh..klau blh la kan..
suh la dia cari keje lain yg x memerlukan dia kena entertanin client @ amik arak..
arak kan segala maksiat..selagi amik arak selagi tu idup x aman..
mmg ssh nk berubah dr -ve ke +ve..tp cuba la coz selgi tabiat buruk tu x dibuang selgi tu la marriage tu huru hara..skandel n problem x abes2..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-7-2010 10:44 AM | Show all posts
sabar ya... teruskan usaha untuk follow aktiviti dia dengan angkut anak sekali
kalau dia kesiankan  ...
errynn Post at 20-7-2010 09:59



erryn sbb duit haram nilah sy risau...sy sanggup keluar duit beli makan dan susu ank tkt suami dpt duit dr sumber2 yg bkn2...

hari nie suami ajak sy pg karoake bersama dgn kwn sy yg tgh ade masalh dgn husband dia 2 yg dia kerap call2...sy pernh tnya nape nk kwn dgn kwn sy 2 sepatutnya bila dia ade masalah awk nasihati bkn msk jarum...suami sy ckp dia sebenarnya nk gunakan kwn sy sbg marketing bwk dia jumpa client sbb kwn sy ni pandai ckp n seksi bole dikatakn sosial jgk...tp sy risau gak dia tipu sy...kwn sy 2 pun  ada berjanji utk tolong sy maksudnya ape yg suami sy buat kt dia @ call dia akn inform pd sy. setakat ni mmg kwn sy inform kt sy...
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2010 11:04 AM | Show all posts
membaca masalah TT terasa diri saya masih sgt bertuah walaupun sedang ditimpa musibah yg lebih kurang serupa... dah try buat pengaduan kat pejabat agama? atau TT nih mmg dah nekad nak divorce & rasa divorce adalah jln terbaik utk setelkan masalah rumahtangga TT.
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2010 11:15 AM | Show all posts
Reply 1# safiya


    kalau pendapatan rendah leh try Biro BAntuan Guaman
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2010 11:43 AM | Show all posts
Reply 26# siapalah-aku

tol tu.. arak tu kepala segala maksiat.. sebab tu nabi ckp jgn minum arak coz bila kita minum arak kita bleh berzina n membunuh sekaligus dek lupa diri.. sekali harung 3 dosa besar kita buat
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-7-2010 12:54 PM | Show all posts
membaca masalah TT terasa diri saya masih sgt bertuah walaupun sedang ditimpa musibah yg lebih kuran ...
viva_oren Post at 20-7-2010 11:04



    last week saya dh pg jabatan agama dan telah dikaunseling cuma belum dikaunseling sekali dgn suami saje...sy sekrg tgh simpan kekuatan utk failkn kes..semakin sy tahu keburukan dia semakin sy benci pd suami jd sy akn jd kuat utk pg mahkamah...suami sy tahu kelemahan sy suka menangis sikit2 menangis sy x nk jd lemah lg...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-7-2010 12:57 PM | Show all posts
Reply  siapalah-aku

tol tu.. arak tu kepala segala maksiat.. sebab tu nabi ckp jgn minum arak co ...
MMISS Post at 20-7-2010 11:43



dh berbuih sy nasihatkan suami yg arak 2 ibu segala kejahatan bila kita x sedar mcm2 bole kita buat tp dia buat x tahu lg menjadi2 adalah...suami seronok kerana dia x perlu beli arak semua disponsor oleh boss dia jd tugas dia minum je...
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2010 01:39 PM | Show all posts
Reply 32# safiya

Berambus jek la dari laki ko tu... laki kaki mabuk.. kaki arak takkan nak tunggu beb... apa mati ke kalau berpisah dgn dia...
Sian anak2 ko.... takkan la bapak cam tu nak jadi teladan...


SAYANG DIRI SENDIRI.. MASA DEPAN SENDIRI .. ANAK_ANAK.. MASA DEPAN ANAK.....
Jgn takut nak mulakan hidup baru.. kalau berpisah pon.. ko bkn org pertama yg bergelar janda.. ramai janda dluar sana yg sedang lalui hari2 bahagia dgn kehidupan baru...
   

:@ geram plak baca tang peel laki dia..
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2010 02:09 PM | Show all posts
Siannyeee awk... mesti tertekan je rasa...
Buat lah solat istiharah.. krna x de sapa pun yg bley jamin pilihan tepat buat awk...
Ikut rasa binasa.. ikut hati mati... jgn lupa kita ada allah... cubalahh.. mudah2an terbuka jalan...
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2010 02:31 PM | Show all posts
nampaknya suami TT ni mcm tak boleh berubah. Arak jadi minuman harian
sebelum darah daging anak tu sebati duit haram, baik TT cabut awal.
Sebelum tu, pastikan TT kumpul bukti2 kukuh sebelum g mahkamah. Cthnya, ambik gambar
dia masa mabuk ker, resit2 dia g pub, gi jumpa gro, lagi bagus snap gambar dia tgh togok arak tu. Sebagai bukti laki TT ni jenis tak leh pakai. Leh jadi bukti kat mahkamah.
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2010 02:33 PM | Show all posts
sedih sangat bace kisah akak..

saya doakan urusan akak dipermudahkan Allah...Allah Maha Adil kak..
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2010 02:59 PM | Show all posts
last week saya dh pg jabatan agama dan telah dikaunseling cuma belum dikaunseling sekali d ...
safiya Post at 20-7-2010 12:54


memang you sedang diuji skang.. betulkan niat you utk bercerai, kerna dia tak taat pada perintah Allah.. ini adalah strong point utk you berpisah..

tgk dulu cemana somi lepas kena brainwash kat pej agama.. pujuk dia utk pergi.. sebab kaunseling bukannya bermaksud utk terus proceed dgn penceraian.. its a matter bringing him down to earth.. utk sedarkannya ttg tanggungjawab memimpin sebuah keluarga.. pon byk2 berdoa mcm kak latahzan kasi tadi..supaya ada unsur2 perubahan pada diri somi..

kalo takde gak perubahan, pujuklah dia supaya bersetuju utk berpisah.. masalah akan jadik sukar bila dia taknak lepaskan you, dan you ada option utk mintak cerai secara fasakh..

ttg loan yg dibuat atas nama you (berbentuk aset), you leh claim balik dont worry.. even isi rumah you sendiri you leh claim balik.. a syariah lawyer can list down options for you.. cuma jangan buat benda2 yg menampakkan seolah2 you nusyuz krn tu leh bawak efek pada tuntutan nafkah..

dah bercerai nanti jangan pisahkan anak2 ngan ayah dorang.. seburuk2 dia pon anak2 tetap dinasabkan pada dia..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-7-2010 03:11 PM | Show all posts
nampaknya suami TT ni mcm tak boleh berubah. Arak jadi minuman harian
sebelum darah daging an ...
Orange_7491 Post at 20-7-2010 14:31



sebenarnya inilah rancangan sy utk pg karoake mlm ni dgn suami dan kwn sy yg seksi 2...sy nk ambik gmbr dia masa menari dgn kwn sy (dulu dia pernh menari bersama), masa dia minum arak. bukan je nk jadikn bukti ke Mahkamah malahan sebg kekuatan sy bila tgk gmbr 2 sy akn jd kuat dan benci pd suami.
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2010 03:13 PM | Show all posts
sebenarnya inilah rancangan sy utk pg karoake mlm ni dgn suami dan kwn sy yg seksi 2...sy nk a ...
safiya Post at 20-7-2010 15:11



Jgn sampai kantol pulak yer TT. Takut mengamuk pulak husband nanti. Kuatkan nekad & gud luck!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-7-2010 03:16 PM | Show all posts
memang you sedang diuji skang.. betulkan niat you utk bercerai, kerna dia tak taat pada perintah ...
ParinAmat Post at 20-7-2010 14:59



    suami mmg selalu ckp dia x kn ceraikan sy walau ape pun jd dia ckp talak ditgn dia jgn nk paksa @ pujuk dia utk ceraikn sy...klu nk minta fasaks bermakna dia x bg nafkah kn tp suami sy ni selalu sy paksa utk dia bg duit bulan2 beli susu @ pampers ank walau sikit kena bg...

berkenaan putuskan hubungan ank dan ayah sy x kan lakukn krn sy sedar diaorg ttp ank dan ayah..sekrg ank sy yg berumur 2 thn sgt petah tiap2 mlm akn tnya bapak dia mane tp sy selalu ckp bpk dia kerja cr duit utk mama dan sayang...ank sy pun dh fhm bila ade jiran @ kwn2 sy yg dtg kerumah tanya bapak dia mane dia akn jwp sendiri 'babah keje'....sy xkn racunkn fikiran ank sy dgn cite2 negatif bpk dia biarlh sy seorg yg tanggung ank sy terlalu kecik utk faham...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.101485s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list