Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
36236
View
84
Reply

ilmu hitam yang berbeza dari setiap suku kaum

[Copy link]

Author: Lady_Ervana       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 12-8-2010 01:40 PM | Show all posts
setau sia klu lantai kena siram air tu sebelah nabawan/pensiangan tp itu waktu dulu2 la


inda tau la..ini yg kwn sia ckp ..haha... dgr crita saja bah
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2010 01:41 PM | Show all posts
sya pernah saksikan sendirik penangan 'lontong' ni...kena pada bapak kawan sya...sungguh azab sya tgk dia menahan sakit...hampir setiap malam dia meraung2 kesakitan...adalah jgk dlm sebulan lebih sebelum beliyau menghembuskan nafas yg terakhir...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-8-2010 01:42 PM | Show all posts
saya asal di tenom tp nda pulak perasan og2 murut ni byk ilmu.


devilito org murut bukan ada d tenom saja.... d keningau pun ada n few places in sabah.... aiyaaaa.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-8-2010 01:43 PM | Show all posts
masih ada lg skrg ni....jadi hati2 bila kena mcm tu......klau tempat yg kering, jgn la pigi sna


ini yg kwn2 saya ckp... mesti ebrhati2 masuk kg urang..keke
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-8-2010 01:46 PM | Show all posts
sya pernah saksikan sendirik penangan 'lontong' ni...kena pada bapak kawan sya...sungguh azab sya tgk dia menahan sakit...hampir setiap malam dia meraung2 kesakitan...adalah jgk dlm sebulan lebih sebelum beliyau menghembuskan nafas yg terakhir...


dgr crita ada yg sampai buncit perut lagi..aduhhhh..kesiannya....
dgr ura2.. kununnya.. lontong ni diornag cmapur dgn makanan kita betul ka?
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2010 01:52 PM | Show all posts
dgr crita ada yg sampai buncit perut lagi..aduhhhh..kesiannya....
dgr ura2.. kununnya.. lontong ...
Lady_Ervana Post at 12-8-2010 13:46



ya...perutnya jd busung... maybe jgk drp makanan tp yg saya tau puncanya beliyau mmg ada selisih faham dgn org bajau tuaran or kb (sama jak kan?) klu x silap sya...
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2010 03:22 PM | Show all posts
Tp Menurut org bajau.. kwn2 saya byk org bajau.... lontong ni sebenarnya kena ambik dr air mayat ...
Lady_Ervana Post at 12-8-2010 13:38



    byk org ckp begitu tp sia pun tidak tau perkara sebenar
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2010 03:33 PM | Show all posts
byk org ckp begitu tp sia pun tidak tau perkara sebenar
devilito Post at 12-8-2010 15:22




sama lar kita...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-8-2010 08:42 AM | Show all posts
ya...perutnya jd busung... maybe jgk drp makanan tp yg saya tau puncanya beliyau mmg ada selisih faham dgn org bajau tuaran or kb (sama jak kan?) klu x silap sya...


Hampir sama juga bajau kb n tuaran..tp klu lontong ni mmg org bajau hebat la..hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-8-2010 08:43 AM | Show all posts
byk org ckp begitu tp sia pun tidak tau perkara sebenar


klu mau mencari kebenaran sememangnya susah kan..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2010 10:40 AM | Show all posts
Hampir sama juga bajau kb n tuaran..tp klu lontong ni mmg org bajau hebat la..hehe
Lady_Ervana Post at 13-8-2010 08:42


setau sia og murut ja yg ada lontong ni  

org bajau yg ada ilmu hitam dr KB ni pun penah datang  pi tenom cari lontong  
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2010 10:43 AM | Show all posts
klu mau mencari kebenaran sememangnya susah kan..hehe
Lady_Ervana Post at 13-8-2010 08:43



    ada juga org cakap lontong ni dari speses tumbuh-tumbuhan, itu pasal lah ubat penawar dia pun dr tumbuh-tumbuhan
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2010 10:44 AM | Show all posts
sama lar kita...
NoX Post at 12-8-2010 15:33


klau takut lontong, makan lah mamee lontong
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2010 11:06 AM | Show all posts
arwah kawan sa, barang dia jdi pindik mcm hampir tiada.....bini dia org sungai area sandakan, kamu tau ka apa punya sihir ni...dgr2 sdra2 sebelah bini yg buat...x tau jg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2010 10:04 PM | Show all posts
arwah kawan sa, barang dia jdi pindik mcm hampir tiada.....bini dia org sungai area sandakan, kamu tau ka apa punya sihir ni...dgr2 sdra2 sebelah bini yg buat...x tau jg


sbenarnya benda2 cm ni hanya bayangan jak bah..itu yg kwn aq bgtau la.. hehe.. tp org sun gai power..juga ohhh
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2010 11:05 AM | Show all posts
betul ke ada ilmu hitam yg buat org tgk kita muka babi badan manusia..sbb ada kawan aku kena baru2 ni.....ni tgh cari obat.....aku pun tak tau nak tlg dia mcm mana...sbb aku ni bab ilmu hitam mmg zero...
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2010 11:06 AM | Show all posts
Reply 24# Lady_Ervana


   

betul ke ada ilmu hitam yg buat org tgk kita muka babi badan manusia..sbb ada kawan aku kena baru2 ni.....ni tgh cari obat.....aku pun tak tau nak tlg dia mcm mana...sbb aku ni bab ilmu hitam mmg zero...

Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2010 11:17 AM | Show all posts
betul ke ada ilmu hitam yg buat org tgk kita muka babi badan manusia..sbb ada kawan aku kena baru2 n ...
iqbalriad Post at 22-8-2010 11:05



ko tgk kawan ko tu muka babi ker???
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-8-2010 01:10 PM | Show all posts
ko tgk kawan ko tu muka babi ker???

rasanya org lain x nampak..cume diri sendiri je yg nampak kan... hehe
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2010 10:46 PM | Show all posts
perna dgr crita dr kwn saya...time durang buat tinjauan d tenom ka keningau..durang ada masuk sa ...
Lady_Ervana Post at 10-8-2010 12:47 PM


knapa derang kasi basah tu lantai....mmg mo carik pasal atau mo menguji
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083046s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list