Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
11847
View
60
Reply

[TEMPAT] Tesco Melaka Cheng mula dibuka

[Copy link]

Author: radieyana       Show all posts   Read mode

Post time 9-12-2009 07:52 PM | Show all posts
nak bukak tesco extra je, bukan full fledge tesco macam kat peringgit tu, setahu me lah.

so tesco yang jual barang2 groceries je. baju2 etc tak ada kat tesco extra.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2009 11:20 PM | Show all posts
senang lah sapa2 yg duk de bandar...
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2009 03:37 AM | Show all posts
bila bukak  tuh??dah ada bangunan sumer tuh ke??
kawan aku cakap area2 tuh nak jd bandar ke2 melaka,betol ke?
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2009 09:14 AM | Show all posts
Bandar Utama Cheng oleh Teobros dalam pembinaan

Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2009 03:06 AM | Show all posts
wooo..siap detail
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2010 12:26 PM | Show all posts

[TEMPAT] Tesco Melaka Cheng mula dibuka

Post Last Edit by juju_amin84 at 23-3-2012 19:27

MELAKA - Cawangan terbaru Tesco Store (Malaysia) Sdn. Bhd. (Tesco), di Jalan Cheng, Melaka menjadi tumpuan apabila ia mula dibuka kepada orang ramai mulai semalam.


Pasar raya besar yang dikenali sebagai Tesco Melaka Cheng itu merupakan rangkaian kedua dibuka di bandar bersejarah itu yang menjadikan jumlah keseluruhan rangkaian Tesco kini sebanyak 34 buah di seluruh negara.

Ketua Pegawai Eksekutif Tesco, Tjeerd Jegen berkata, premis terbaru itu merupakan pusat sehenti beli belah yang menawarkan lebih daripada 60,000 jenis produk merangkumi pakaian sehingga buah-buahan pada harga yang rendah
.
  "Nilai terpenting yang diharapkan oleh pelanggan kami ialah produk makanan berkualiti tetapi dijual pada harga rendah. "Tesco akan sentiasa memantau produk terpilih ini untuk kegunaan rutin harian pelanggan dan kami akan memastikan harga barangan tersebut adalah rendah daripada pasar raya pesaing kami," katanya dalam satu kenyataan di sini semalam.

Majlis perasmian tersebut disempurnakan oleh Ketua Pegawai Operasi Tesco, Tim Golding; Pengurus Besar Rangkaian, S. Ramamoothi dan Pengurus Projek, Abu Hasan Mohd. Nordin.
http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2010&dt=0625&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_09.htm
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2010 01:40 PM | Show all posts
sediakn $$$$ jer kan....
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2010 04:20 PM | Show all posts
Reply 2# masuco


    dah terlampau banyak pasaraya kt melaka nie mydin ada 3, jaya jusco ada 2, ,tesco ada 2, blm lg melaka mall, carrefour, mahkota parade, ocean
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2010 04:43 PM | Show all posts
a lot of mall in melaka...........
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2010 10:31 PM | Show all posts
melaka maju...
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2010 11:42 PM | Show all posts
dh byk sgt,barang sama je pon...
cam dh boring pon ye...dlm byk2 shopping mall,suka mydin juga..hehe..support company tempatan...
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2010 12:14 AM | Show all posts
rasanya elok untuk org2 area sana
tak payah nak bersesak ke bandar
mcm mydin a keroh tu
mmg aku tak larat nk pergi
jauh sgt

tapi org2 jasin suka ke sana la
sbb dekat
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2010 08:07 AM | Show all posts
banyak mall pun kosong jer penuh pun j.j baru tu itupun msa awal3 buka, tpi mahkota memg selalu penuh jer
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2010 08:49 AM | Show all posts
Reply  masuco


    dah terlampau banyak pasaraya kt melaka nie mydin ada 3, jaya jusco ada 2, , ...
B.K Post at 28-6-2010 16:20

last2 beli kt p/m sajerk....
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2010 07:36 AM | Show all posts
Eleh.. opening hari tu pun bukan ada yang special aku ni g sebab dkt ngan umah masuk2 jer tgk2 harga sama jer cam hari biasa.. dah ler sistem cashier kelam kabut kejap2 alarm bunyi seolah2 ada orang tak bayar.. dier nyer officer siap tahan satu nyonya tu dengan kereknyer dier kata "kita nak check dulu, ada barang yang tak bayar" padahal dan tentu2 cashier yang urus semua klu tak bayar salah cashier la..  tu belum dengan duit cash tak cukup kene pulak tunggu officer dier amek kat kaunter sebelah.. cam tak prepare cukup utk opening...
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2010 12:23 PM | Show all posts
Belum tergerak hati ni nak masuk ke tesco cheng tu. Sebab dah terbiasa dgn jj
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2010 03:20 PM | Show all posts
dah pegi  2 kali... tiap kali pegi jam/sesak... pegi tesco kat bandar plak lengang jek... tempat baru biasala suma orang serbu... lepas ni mesti kurang la... barang kat tesco cheng tak sama ngan bandar punya ada mahal sket laa... rasanye mydin lagi ok... tapi terpulang masing2 punya suka lah kan...
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2010 05:33 PM | Show all posts
tak pergi lagi
entrance dia kat mana eks?
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2010 01:40 PM | Show all posts
Reply 13# songeh_jer
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2010 01:44 PM | Show all posts
sy suke g family store n mydin hu2
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.076922s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list