Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
163391
View
615
Reply

Misteri Rumah Tua

  [Copy link]

Author: dn_vision       Show all posts   Read mode

Post time 30-6-2010 11:50 AM | Show all posts
Patutlah member aku ni pelik bila akak ni cakap dia dok dengan tuan dia untuk sementara waktu kat ba ...
dn_vision Post at 30-6-2010 10:29



    kenape polis dan tentera nak halau dia lak... cian kakak tu...
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2010 11:51 AM | Show all posts
eee....gile la..aku leh tebayang kawasan kawan ko kena tu, nampak macam melayu ke benda tu?...kat area situ kalau dah petang gitu memang sunyi..kawan ko ade pegi check ke banglo kat taman tasik kat mana?
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2010 11:52 AM | Show all posts
Reply 81# puterisalju


kan ke tentera amik alih kwsn tuh...

sian plak kat 'dia'
x tau nk dok mana...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-6-2010 11:55 AM | Show all posts
Post Last Edit by dn_vision at 6-7-2010 17:57
kenape polis dan tentera nak halau dia lak... cian kakak tu...
puterisalju Post at 30-6-2010 11:50



    tu yg pelik tu bila dia ckp camtu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-6-2010 12:04 PM | Show all posts
Post Last Edit by dn_vision at 30-6-2010 12:28
btol banglo kat bkt jana tuh chinese punya...depa pn lari sbb x thn dok situ...mlm elok tido dlm bil ...
juliajie80 Post at 30-6-2010 00:18



    bkt jana tu dekat dengan tmn tasik taiping ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-6-2010 12:15 PM | Show all posts
eee....gile la..aku leh tebayang kawasan kawan ko kena tu, nampak macam melayu ke benda tu?...kat ar ...
jai09 Post at 30-6-2010 11:51



   


    akak tu melayu. xde plak member aku gi check. Tp rasenye banglo kat ats bukit yg akak tu bgtau mcm yg juliajie80 citer la kot, yg kat bkt jana tu..x tau la..






btol banglo kat bkt jana tuh chinese punya...depa pn lari sbb x thn dok situ...mlm elok tido dlm bil ...
juliajie80 Post at 30-6-2010 00:18

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2010 12:18 PM | Show all posts
yer lah kan... org ambik tempat dia... jd dia tak der tempat nk tinggal dah.. patut pun dia berkeliaran kat  luar minta simpati org... tp takuttt tuuu...
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2010 12:40 PM | Show all posts
Reply 86# dn_vision


   bkn banglo tu la aku rase, sebab Bukit Jana tu dah area Kamunting. Kalau banglo area taman tasik, kaki Bukit Larut tu pon ada gak rumah2 lama, area taman tasik tu pon ada rumah2 lama macam rumah sedara ko. Kawasan2 ni lagi dekat dengan area member ko buat research tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-6-2010 12:56 PM | Show all posts
Post Last Edit by dn_vision at 12-7-2010 23:42

Reply 88# jai09


    betul tu..mmg byk bnglo lama area taiping ni..anyway aku rasa jelmaan akak ni berasal dr salah 1 banglo2 lama tu kot..wallahualam...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-6-2010 01:00 PM | Show all posts
Post Last Edit by dn_vision at 30-6-2010 18:36

Reply 80# puterisalju


    Ade lg...tp byk citer psl spupu aku kat umah makcik aku tu. Nanti aku citer...
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2010 03:06 PM | Show all posts
seram siot cite nih.....kalaulah aku yg alami sendiri tak dapat ku bayangkan......
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2010 03:23 PM | Show all posts
pandai pulak antu tu mengadu nasib malang
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2010 03:39 PM | Show all posts
kbanyakan banglo2 tinggal di taiping nh,bukan saja di kwsan tpencil di kawsn baru pn byk juga mistiknya..
Mcam Hotel casuarina di taman tasik taiping tu,sblum nh rmah rehat...mmg mistik..pernah dlu time cuti sek,smua hotel fully book,sekli sb dh letih aku pun g trylah hotel nh nama cam 5 star tapi hampeh....mcm xde org, skli aku buka tingkap nk tgk kwsan blkg...pergggh seram giler..bl aku tnampak kpla di dinding pembahagi tingkap tu....apalag gumuruh jantung aku,spanjang malam aku x tidospi pagi buka lampu.....
Taubat...xkn ku jejak lg hotel tu...dan bru2 nh aku dgar ada india gantung diri di salah satu teman pmainan kanak2..bwh sliding board tu...thank TT tumpang cerita..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2010 06:12 PM | Show all posts
Reply 93# ilham

hotel casuarina tu mmg berhantu, orang taiping majoritinya tau pasal hotel ni, dulu hotel ni rumah residen british sebelum diruntuhkan..
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2010 06:28 PM | Show all posts
Reply  ilham

hotel casuarina tu mmg berhantu, orang taiping majoritinya tau pasal hotel ni, dulu ...
pejai_arts Post at 30-6-2010 18:12


Masih trbayang lagi kpala tu tgantung kt tp dinding...plak tu adik llaki bgtau masa di lalu kt coridor yg gelap tu ada org panggil nama dia..pas 2,ada trbaca dlm 1 blog sejarah tempt di skitar Tping..penah ada 1 cina commit sucide dlm slh1 blek ...sgh x ku duga
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-6-2010 06:35 PM | Show all posts
Post Last Edit by dn_vision at 1-8-2010 16:02
kbanyakan banglo2 tinggal di taiping nh,bukan saja di kwsan tpencil di kawsn baru pn byk juga mistik ...
ilham Post at 30-6-2010 15:39



    no problem..

Hotel casuarina yg kat ats bukit kat taman tasik tu ke?ada lagi hotel tu?
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2010 06:42 PM | Show all posts
Reply 96# dn_vision

ada lagi, hotel ni sebelah ngan seri msia, btw.. view hotel ni mmg cantik dengan fairway menghijau kat belakang hotel.. mmg best utk photoshot,  tapi skarang kalau nk tidor better korang pergi hotel flamington je..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-6-2010 08:37 PM | Show all posts
Post Last Edit by dn_vision at 12-7-2010 23:46
kalo x silap polis yang meronda dkat kawasan tu pun penah terdengar suara jeritan dari rumah tu..... ...
moon2002 Post at 29-6-2010 16:05



    seram...
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2010 09:28 PM | Show all posts
Reply 86# dn_vision

tak...rumah aku ckp neh area bkt jana di kamunting...nnt la aku ambek pic...aku takut sebnarnya...hahaha...wpn tiap hari dok lintas dpn umah tuh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-6-2010 09:48 PM | Show all posts
Post Last Edit by dn_vision at 1-8-2010 16:02

Reply 99# juliajie80


    k..jgn lupa tepek kt sini...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094044s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list