Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
163244
View
615
Reply

Misteri Rumah Tua

  [Copy link]

Author: dn_vision       Show all posts   Read mode

Post time 24-12-2014 11:13 AM | Show all posts
salam...
saya org tepeng/kamunting(dari taon 99)..
sana mmg byk cite misteri2 pun, cuma saya x berapa tahu..
sape2 bleh cuba jalan kaki sekitar bukit larut & naik ke atas..
terasa keseramannye jugak la, tmbh2 ade bangunan2 lama..
sana jugak terkenal dgn ilmu santau.. ramai kwn2 ayah saya yg kena..
cite seram pn banyak, saya jgk ade pernah nampak sikit2.

taiping bandar warisan.. best

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2014 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
nsyazawani posted on 17-12-2014 10:45 AM
TT aku nk tumpang cerita,

Parents aku dapat pindah hospital taiping. so kami dapat lar duduk kuar ...

doktor tu bunuh diri bila? aku dengar cite staff nurse lelaki bunuh diri situ taun lepas kot..banyak gangguan lepas insiden tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2014 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
eijamsya posted on 24-12-2014 11:13 AM
salam...
saya org tepeng/kamunting(dari taon 99)..
sana mmg byk cite misteri2 pun, cuma saya x ber ...

Selalu ddk taiping golf resort so far mmg best.. Kalau ada masa terluang suka turun taiping check in resort ni.. Tp setakat ni x pnh kena kacau.. Area situ pun best..
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2014 03:16 PM | Show all posts
Tahun 2011 aku hantar ank kat SBP Gopeng, pas tu gi kat pekan Gopeng tu amik gambar...
Bila aku ngan hubby kuar dari kedai tu, datang sorang lelaki dlm umo awal 40an ckap gan hubby aku, klau nak makan cari kedai yg ramai org..jgn pegi kedai yg x de org..
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2015 02:43 PM | Show all posts
perghh!! berpinau mate aku dok baca benang ni...
baru abis khatam baca benang ni selama 3 hari..
seremm abis... aku baca pn kt opis aku.
siang2 hari pn buatkan bulu roma aku nih meremang...

pernah stay kat tepeng selama seminggu..
tahun 2010-2011 cmtu kot..
kursus Amanah Ikhtiar Malaysia..
Bangunan AIM sebelah taman tasik taiping..

Dah abes dh cter psl tmpt angker di tepeng nih??
cter laa lg TT... nak baca ni wlopn hati menari-nari ketakutan..
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2015 05:27 PM | Show all posts
katakpisang88 replied at 18-12-2014 06:29 PM
Sungguh misteri kisah ini.sebab saya x dapat baca pun kisah nye.dapat baca komen2 je.misteri ni :lol

kan...
x dpt bace full
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2015 01:21 AM From the mobile phone | Show all posts
kucingsenyum replied at 3-2-2015 05:27 PM
kan...
x dpt bace full

Ha a..btl3
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2015 01:23 AM From the mobile phone | Show all posts
embun replied at 24-12-2014 03:16 PM
Tahun 2011 aku hantar ank kat SBP Gopeng, pas tu gi kat pekan Gopeng tu amik gambar...
Bila aku nga ...

Ape maksud dia yg sebeno nye ek?
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2015 10:19 AM | Show all posts
tah lah...yg ada dlm fikiran kami masa tu santau je...
jadi kami tak makan kat area gopeng...
beringat orang cakapkan..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2015 08:06 AM From the mobile phone | Show all posts
mashsweetpotato replied at 24-12-2014 01:04 PM
doktor tu bunuh diri bila? aku dengar cite staff nurse lelaki bunuh diri situ taun lepas kot..bany ...

Bukan staff nurse tapi doctor tahun lepas lar juga dekat blok b. Aku tak ingat no rumah dia xsilap b1-3
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2015 09:26 AM | Show all posts

Seperti yang ai cakap sebelum nih.....rumah JKR (seperti di bawah)

154239exn80p4vbgvzxw04.jpg


Dah lapang kawasannya dengar kata nak buat rumah jugak tapi untuk JKR....tak tau la apa rupa, tunggu siap je..tapi rasanya dah macam berbulan2 tapi tak de progress pun


rumahjkr.JPG








yang ni pulak rumah misteri jugak, dah kembali sunyi menurut orang sekeliling cerita kat rumah ni dulu selalu ada keranda tah dari mana muncul.,....


rumahkeranda.JPG


Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2016 11:56 PM | Show all posts
syahoney replied at 24-7-2015 09:26 AM
Seperti yang ai cakap sebelum nih.....rumah JKR (seperti di bawah)

ini ke rumah JKR tu?


Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2017 02:55 PM | Show all posts

bukan....bukan yg ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 02:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru panas balik cite ni kan..sayg..bngunan cntik mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2019 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Rumah lama mmg selalu bermisteri. Teringat cerita rumah doktor di Pekan Pahang. Tengok dari luar pun dah seriau.
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2019 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
katakpisang88 replied at 4-2-2015 01:23 AM
Ape maksud dia yg sebeno nye ek?

Gopeng tu jauh dari taiping sebenarnya..
Mcm mana boleh termasuk dlm thread ni..hihi
Tapi biasanya org tak mkn dekat kpg2 gpeng sana sbb takut santau..sana ramai org asli..mmg dr dulu femes sbb ilmu2 hitam..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086386s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list