Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
163412
View
615
Reply

Misteri Rumah Tua

  [Copy link]

Author: dn_vision       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 29-6-2010 02:14 PM | Show all posts
Post Last Edit by dn_vision at 12-7-2010 23:20

Reply 40# card_reader


      card_reader keja kat situ ke?
ada apa2 jadi x? share la citer..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2010 02:26 PM | Show all posts
Reply 41# dn_vision


x keje kat situ la......just tumpang tido je, pasal masa tu tunggu arwah ayah di hospital taiping. dapat tumpang tido kat situ pun sebab arwah tok dlu penah keje penjara taiping. mase tido kat situ xde apa2 cuma pak sedara je takut sebab tingkat atas seram sangat. x silap masa tu rumah tu jadi tempat tido utk askar...
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2010 03:00 PM | Show all posts
yg sekolah tu bukan sekolah convent tapi TMGShcool...
dekat area Pej Hutan and Mahkamah Syariah
tak le tau rumah tu berhantu..mmg selalu la nampak dulu time kecik2 sbb selalu lalu jalan tu...
dah lame la tak lalu jln ni..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2010 03:03 PM | Show all posts
Post Last Edit by dn_vision at 12-7-2010 23:17
Reply  dn_vision


x keje kat situ la......just tumpang tido je, pasal masa tu tunggu arwah ayah ...
card_reader Post at 29-6-2010 14:26



    Baru lg ke card_reader tido situ? xde snap gambar ke?hihi..
tahun lps ade jugak sy pegi situ nak snap gambar tp warden kem situ x bg sebab umah tu dah jd opis diorg...

tp tingkat atas tu mmg seram kan? kalau duduk tingkat atas, kat bilik belakang tu waktu malam rasa mcm ade org berdiri je kat sudut bilik tu tgh pandang...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2010 03:14 PM | Show all posts
Post Last Edit by dn_vision at 12-7-2010 23:25
yg sekolah tu bukan sekolah convent tapi TMGShcool...
dekat area Pej Hutan and Mahkamah Syariah
ta ...
jai09 Post at 29-6-2010 15:01



     jai09, thanx atas pembetulan..  mmg rumah tu ada 'benda'.. lagi-lagi banglo lama tepi jalan tu, no 'JKR94' (berdepan dengan church) rumah tu india mati bunuh diri...

     Pernah skali member aku ni 1 group (budak2 kolej ******) dtg nak buat dokumentari pasal taiping...
So diorang ni singgah la area rumah tu utk shooting. Bila balik kL je tiba2 diorang tengok dalam video tu ade mcm wajah 'something' kat pokok depan umah yang diorang shooting tu...Lepas tu diorang 1 group demam seminggu..siap ade yg kena rasuk...
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2010 03:26 PM | Show all posts
oo TT, aku org tepen, dulu masa kecik2 aku pernah duduk rumah kayu besar yg sebelah all saint church tu.. memang hening la suasana, ngan kubur2 lama dekat sebelah church tu.. skarang rumah tu tinggal tiang je.. btw.. rumah yg TT tunjuk tu dekat je ngan rumah yg aku duduk dulu tu, tapi tak tau pun kewujudannya sebab terpisah ngan hutan..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2010 03:50 PM | Show all posts
oo TT, aku org tepen, dulu masa kecik2 aku pernah duduk rumah kayu besar yg sebelah all saint church ...
pejai_arts Post at 29-6-2010 15:26



    Sebelah church ke berdepan dgn church? rumah yg depan dia ada pokok besar tu ke? rumah no JKR94?
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2010 03:54 PM | Show all posts
wah caya la korg! thanks for the explanation
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2010 04:00 PM | Show all posts
panggil uncle sikeers datang tengok ler..tp prog tv tu dh xder la plak
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2010 04:01 PM | Show all posts
mati2 kawan igtkan rumah tu  ..........bekas rumah towkey cina kaya yang kene bunuh bersama isteri dan 2 anak prempuan dia .....dgr cite berhantu giler rumah tu ......kalo x silap seekers penah wat pengambaran kat situ..........seram siot
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2010 04:05 PM | Show all posts
kalo x silap polis yang meronda dkat kawasan tu pun penah terdengar suara jeritan dari rumah tu.....ada orang cakap si pembunuh & geng dia tu sbnr nya kawan baik towkey tu sendiri ...ni suma berpunca dari sifat hasad dengki ...tgk kemewahan yang ada pada towkey tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2010 04:17 PM | Show all posts
Post Last Edit by jai09 at 29-6-2010 16:23

Reply 51# moon2002


    ni rumah yang kat mana? kat taiping gak ke? Tak tau la pulok ada banyak rumah behantu kat taiping..kalau opis ke ada gak la dgr skali dua..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2010 04:18 PM | Show all posts
Reply 47# dn_vision

sebelah kanan church, rumah JKR, dulu arwah atok aku dok situ.. jadi kami satu famili pon dok sekali, rumah tu memang besor betul.. zaman aku kecik2 mmg best sebab rumah tu terjaga, makin lama jadi angker lak, lagipun arwah atok ngan opah aku meninggal kt rumah tu.. taun 93 kami pun pindah.. TT, dekat2 area ni mmg macam angker gak walaupun location dia betul2 tengah bandar tepen..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2010 04:20 PM | Show all posts
Post Last Edit by pejai_arts at 29-6-2010 16:21

taipng ni bandar lama, jadi banyak la rumah2 peninggalan british kt sini.. architecture dia pun dh seram sejuk menengoknya walupun bangunan yg well maintenance.. cth sekolah K.E ngan pejabat daerah taiping tu..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2010 04:22 PM | Show all posts
Reply 52# jai09


    x sure la plak ....tapi blah2 perak lah.......kalo tgk siri seekers yang lama2 tau la mana lokasi rumah tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2010 04:30 PM | Show all posts
taipng ni bandar lama, jadi banyak la rumah2 peninggalan british kt sini.. architecture dia pun dh s ...
pejai_arts Post at 29-6-2010 16:20



   mmg..banyak kuaters tinggal...kat kaw. TT cita tu pon mmg boleh tahan gak, kalau petang2 mmg dah senyap je (nak2 dulu kalau sekolah petang, pastu bas masuk situ nk ambik budak TMGS, mmg redup suram2 je la..mak aku dulu kje kat Pej. Hutan. Dulu belakang dia hutan sekarang dah ada perumahan, adalah pekerja nampak orang jalan tembus tembok batu (tembok tebal bangunan lama slalu kan 2 lapis, zaman british), guards dgr org dok menaip le, kat JKR tu pekerja yg stay malam dgr macam ada tournament badminton kat court tgh pej. tp tgk takde sorang pon
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2010 04:43 PM | Show all posts
a'a kat area kamunting. klau tgk google map tu rumah tu betul2 sebelah kem askar wataniah  ...
dn_vision Post at 28-6-2010 20:56



   dekat ngn umah mak aku laaa....
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2010 04:52 PM | Show all posts
mmg..banyak kuaters tinggal...kat kaw. TT cita tu pon mmg boleh tahan gak, kalau petang2 mm ...
jai09 Post at 29-6-2010 16:30


aku nih mmg asal org kamunting, taiping...setakat nih xder plak aku dgr citer2 seram mcm nih..menarik nih..nk jgk tau psl chandramugi (antu)...hehehe...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2010 04:58 PM | Show all posts
Post Last Edit by dn_vision at 1-7-2010 15:29
Reply  dn_vision

sebelah kanan church, rumah JKR, dulu arwah atok aku dok situ.. jadi kami satu  ...
pejai_arts Post at 29-6-2010 16:18



    rumah yg pejal_arts duduk tu yg ni ke?



yg sy maksudkan umah no 'JKR94' tu yg ni..depan umah ni ada pokok besar..rumah ni betul2 sebelah umah makcik sy tu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2010 05:08 PM | Show all posts
Reply 58# nasha82


    Banyak sebenarnye citer ttg rumah2 lama area taiping ni cuma kena tanya org2 yg dah lama dok situ..sbb byk bangunan lama yang penuh dengan citer misteri...kadang2 diorang x nak citer je... maklumlah skarang ni zaman moden so orang dh xnak amik port sgt psl tu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078121s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list