JAWATAN KOSONG DIPERLUKAN SEGERA! Jana pendapatan dari rumah sebagai penulis freelance kami. Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
25194
View
55
Reply

Ubat sembuh luka kencing manis di kaki....

[Copy link]

Author: jegadesh       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-6-2010 06:46 PM | Show all posts |Read mode
emak saya mennghidap kencing manis. dah ada lubang besar di  bawa kaki.....saya letak gel scollery.....tapi lambat untuk pulih....ada sesiapa boleh recomend cream/gel yang lain untuk pulihkan luka kaki.......please
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2010 07:00 PM | Show all posts
cuba ambik cogent db+
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2010 07:14 PM | Show all posts
cogent db+ ubat control kencing manis. Saya pkai ubat tradisional india....dulu kencing manisa 14...skrg 4@5 je...i cari ubat untuk rawat luka je
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2010 10:21 PM | Show all posts
Reply 3# jegadesh

Same thing happened to my dad about 15 years ago
Guna ubat hispital pon lamba baik
Last, beli chlorella from cosway, 10 biji makan n beberapa biji hancurkan n tabur atas luka tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-6-2010 11:41 PM | Show all posts
chlorella from cosway? is this medicine still available?
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2010 11:28 AM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-6-2010 01:25 PM | Show all posts
Super Nutrient Essense (SNE) i dah try selama 8 bulan......x effective
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2010 04:47 PM | Show all posts
Reply 7# jegadesh


    nak raway guna hidrogen peroxide utk luka tu, boleh keringkan luka dan gengrene
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2010 04:48 PM | Show all posts
cuba mengkudu..baik utk luka dan kecing manis..
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2010 05:20 PM | Show all posts
jega,I suggest ambik 4life transfer factor.4life transferfactor 283%-437% lebih pantas dan berkesan dari mana mana nutrian yg pernah dikaji oleh sains.kajian kajian ini adalah dari Jeuness Inc,U.S.A dan Russian Acedemy of Medicine(department of imunology) Kajian Makmal bebas ni pernah dPublish oleh Journal of American Nutrition Association.(JANA)

Semua nutrition yg dimakan bertindak merangsang imune system..sungguhpun transfer factor sangat pantas bertindak anda tidak perlu khuatir ancaman penyakakit auto-imune kerana zat transferfactor memiliki imune suppressor utk menstabilkan imune system.
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2010 05:27 PM | Show all posts
cuba intracell kt farmasi2 ada ubta ni...mk aku cm tu gak mula lubang kecik2 pastu berulat pastu potong....lpas pakai ubat tu dh tetutup dh lobang tu...dlm sebulan jee..tu pon kalau x kerap jln
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2010 08:28 PM | Show all posts
ko beli herba hutan yg keluar kt metro tu, memg berkesan bapak ak kencing manis terus kering luka dia, tpi bapak ak trlebih sukatan kot trs msk hospital sbb kurang gula dlm bdn dia, trs kne masuk glukosa dlm bdn
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-6-2010 09:50 PM | Show all posts
beli herba hutan? apa nama ubat itu? boleh dapat di mane
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2010 10:09 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2010 02:45 AM | Show all posts
macam ni. try buat terapi ozone
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2010 08:28 AM | Show all posts
cuba produk HPA atau USANA mungkin sesuai, ramai gak yg makan produk ni..nampak ok jerrr
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2010 10:34 AM | Show all posts
Reply 14# B.K
KH Kopi herba hutan ker?
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2010 11:51 AM | Show all posts
Reply 17# white_orkid


    yeap
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2010 07:34 PM | Show all posts
Cuba sapu dan makan mangosteen juice....
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2010 09:44 PM | Show all posts
kalau di malaysia ni biasanya terapi yang boleh dibuat utk mempercepatkan pemulihan luka akibat kencing manis...adalah masuk ke hyperbaric chamber....x sure ada berapa banyak chamber ni di malaysia tapi boleh dilakukan di hospital tentera di lumut...

luka kencing manis terjadi sebab nerve yang dah rosak akibat paras gula yang tinggi....jgn percaya sangat rawatan2 tradisional yang kata boleh memulihkan luka ni...

antara yang boleh dicuba adalah adalah pengambilan neurobion dan alpha lipoic acid...utk membaiki semula nerves yang rosak akibat kencing manis...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.080440s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list