Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
113194
View
1406
Reply

apsal ramai bini bini tak reti jaga badan?

  [Copy link]

Author: clonedetector       Show all posts   Read mode

Post time 18-7-2018 10:57 AM | Show all posts
chatreyo replied at 20-12-2017 09:59 AM
hi sis ana..

boleh taw x awak ada ambil supplement apa2 ke?

x berani nak amik apa2 supplement.. just jaga makan n bersenam.. kena kuatkan hati nk diet
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2018 11:51 AM | Show all posts
arffa replied at 18-7-2018 09:38 AM
ala erra fazira pun janda body mantap muka cun. so conclusion kalau jantan ni dah gatal nak berbini  ...

ni macam alasan orang gemoks nak puas kan hati diri sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2018 11:54 AM | Show all posts
Edited by capiloton at 18-7-2018 11:55 AM

pada yg mokmok, aku cadangkan buat OMAD.
tengok video ni.
kagum aku tengok minah ni.

tak payah control calorie,
tak payah exercise,
tak payah control nak makan apa,
cuma jaga waktu makan saja.
boleh makan ape pun,
tapi makan hanya bila sampai waktu makan.
OMAD ni salah satu disiplin dalam Intermittent Fasting.

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2018 12:11 PM | Show all posts
jaga badan sebab taknak gemok tu satu, sebab utama memang aku tak makan byk..makan byk gemokla.

utama:
jgn biasa makan malam
makanan begoreng elakkan
makan sikit2 kunyah betul baru telan..bkan cam ular sawa tu
portion suku suku separuh
benti sblom kenyang
jgn makan time lapa
makan ikut waktu
elakkan roti/manis kek eskrim tu smua
sakli skla okla makan sedap2

mcm byk je list tapi kebiasaan dalam hidup kita
cuma skrg tak sempat jogging mcm dulu..tapi eksais buat keje umah pun dh ckup membuat peluhku berjuraian
+rehat yg cukup

aku tidakla kurus kering, badan yg sihat dan tough(kata bapak) aku ni pun dh syukur.

laki takde? no hal one


Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2018 02:28 PM | Show all posts
asenya takde sapa nk gemok seperti tong drum uhuhuhuhuhu
tapi dah tergemuk nak wat camna.
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2018 03:53 PM | Show all posts
jojooscar replied at 18-7-2018 02:28 PM
asenya takde sapa nk gemok seperti tong drum uhuhuhuhuhu
tapi dah tergemuk nak wat camna.

Rumah memang tak ada cermin eh???


Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2018 03:58 PM | Show all posts
rospinki replied at 18-7-2018 12:11 PM
jaga badan sebab taknak gemok tu satu, sebab utama memang aku tak makan byk..makan byk gemokla.

u ...

Bila kena sara 4 org anak anak yg sedang nak develop, berseorangan, lazimnya kaum ibu tunggal nee akan secara otomtisnya mendhulukan anak anak terlebih dahulu darinya termasuk soal makan...nak gemok gedempol camno???


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.071307s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list