Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
21839
View
106
Reply

Suami suka lelaki

[Copy link]

Author: wassup       Show all posts   Read mode

Post time 7-6-2010 09:18 AM | Show all posts
kdg2 terkejut sgt tgk lelaki yg betul2 macho, jantan sgt, keras sgt, tiada ciri2 gay tp adalah gay tegar...terkejut sgt..tk leh sangka sekarang nie, anything can happen.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2010 12:24 PM | Show all posts
aku tahu baik buruknya diri aku ni
takyahla sibuk dok push org nak berubah
diri korang tuh cermin dulu
kalo korang tuh baik beno..sempurna sangat takdenya jadi umat manusia
tuhan pon tak menghukum hambanya
ini kan korang..nak heboh konon2 korang terror
kalau korang rasa ini tanggungjawab
dah sejuta ckp bende yang sama..termasuk mak bapak aku
aku ni taklah jahat..solat taklah tinggal..cume diri ni je mcm ni
aku nak berubahla ni..aku ni jadi pondan bukan semalam
contoh ko makan nasik..takkan tetiba esok ko tekad nak makan steak ari2..nak mampos
mcm tuh jugak aku...amik masa
sila guna akal tuh elok2..aku yang tak elok ni pon ble fikir..hampas!!~~

p/s: thanks for advise tp jgn guna emosi utk tegor orang. umpama menjolok sarang tebuan.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2010 11:00 PM | Show all posts
wah..mak marah sudaaaa...

rileks la uols..lantak lah pe org nk ckp..sbb diorg bkn d tmpt uols..

We r what we believe we r ..jz be hepi hokkay
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2010 10:28 AM | Show all posts
Allah itu Maha Adil...Dia tidak memilih rupa,bangsa,lelaki,wanita,pondan atau sesiapa sahaja hanya orang2 yang beriman dan bertaqwa kepadaNya menjadi pilihan
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2010 12:03 PM | Show all posts
Allah itu Maha Adil...Dia tidak memilih rupa,bangsa,lelaki,wanita,pondan atau sesiapa sahaja hanya o ...
sepul Post at 8-6-2010 10:28



Nampaknya hang lagi terer drp ulama2 dalam Majlis Fatwa ... syabas laaaaa ...

http://www.e-fatwa.gov.my/fatwa-negeri/hukum-wanita-menyerupai-lelaki-pengkid-dan-hukum-lelaki-menyerupai-perempuan-pondan-dan
Keputusan:

'Mesyuarat Khas Jawatankuasa Fatwa Negeri Perak Darul Ridzuan yang bersidang pada hari ini 18 Disember 2008M bersamaan 20 Zulhijjah 1429 H setelah meneliti keterangan, hujah-hujah pandangan yang dikemukakan bersetuju untuk memutuskan bahawa pengkid,iaitu wanita yang berpenampilan dan mempunyai gerak laku serta naluri seksual seperti lelaki, dan lelaki yang menyerupai wanita (maknyah/ pondan) samada dari segi pakaian ,penampilan dan gerak laku serta naluri seksual seperti wanita adalah HARAM di sisi Islam.

Jawatankuasa Fatwa juga menggesa ibu bapa dan masyarakat Islam supaya memberi perhatian serius terhadap gejala ini serta menekankan pendidikan, tunjuk ajar yang sebaik-baiknya kepada anak-anak mereka khususnya dalam aspek berpakaian, perlakuan dan penampilan supaya gejala seumpama ini dapat dielakkan kerana ia adalah berlawanan dengan fitrah dan sunnatullah.



Keterangan/Hujah:

HUJAH DAN DALIL

1. Dalam menyatakan isu berkaitan wanita menyerupai lelaki, majoroti ulama" bersepakat bahawa Islam melarang perbuatan tersebut sama seperti lelaki dilarang menyerupai wanita. Merujuk kepada kitab Fiqh al-Islami wa Adillatuh, Dr. Wahbah al-Zuhaili menegaskan bahawa haram ke atas lelaki menyerupai wanita dan begitu juga sebaliknya, haram wanita menyerupai lelaki.
Sabda Rasulullah SAW :
عن ابن عباس رضي الله عنهما قال : لعن النبي صلى الله عليه وسلم المخنثين من الرجال ، المترجلات من النساء
Maksudnya : Daripada Ibn Anas r.a berkata Rasulullah SAW melaknat mereka yang menyerupai wanita daripada kalangan lelaki dan mereka yang menyerupai lelaki daripada kalangan wanita
(HR al Bukhari)
Maksud menyerupai dalam konteks hadith di atas termasuklah daripada aspek gaya rambut, perhiasan, penampilan, cara bercakap, cara berpakaian dan sebagainya.
(LAMPIRAN 1)

2. Al-Syeikh Muhammad bin Soleh al-"Uthaimin menerusi bukunya Fatawa wa Rasai"il Lil Nisa" menegaskan bahawa haram ke atas lelaki menyerupai kaum wanita samada dari aspek tingkah laku, percakapan, perhiasan, cara berpakaian dan sebagainya dalam perkara yang dikhususkan untuk wanita. Begitu juga sebaliknya, haram ke atas wanita menyerupai kaum lelaki. Sabda Rasulullah SAW
عن أبي هريرة رضي الله عته قال : لعن رسول الله صلى الله عليه وسلم الرجل يلبس لبسة المرأة ، والمرأة تلبس لبسة الرجل
Maksud : Daripada Abi Hurairah r.a berkata :Rasulullah SAW telah melaknat orang lelaki yang memakai pakaian perempuan dan perempuan yang memakai pakaian lelaki.
(HR Abu Daud)
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2010 12:43 PM | Show all posts
trid ni jadi bilik konseling tuk nokses kew uols? i loike ajew...
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2010 02:23 PM | Show all posts
trid ni jadi bilik konseling tuk nokses kew uols? i loike ajew...
mala0n Post at 9-6-2010 12:43


ntah la nok .. mak gurau tu gurau jugak .. tapi bab hukum hakam yg mmg jelas mak tak boleh tolerate .. kalau dah benda haram, takyah la nak justify bagai .. kononnya naluri sejak kecik la, takleh nak buat apa la, aku lagi baik dan beriman drp korang la, solat tak tinggal la, Tuhan terima pondan la .. mcm2 alasan nak menghalalkan benda haram .. sebijik perangai Yahudi masa Tuhan larang dorang tangkap ikan hari Sabtu ..

kalo dah tiap waktu kononnya solat tapi dok memondan ke hulu memondan ke hiliaq .. check balik la solat tuh .. ada la tuh bacaan yg tak betoi .. ataupun baca qunut mcm burung jer taktau makna ..

mak hangin tul nok .. nak period agaknya .. baik mak cepat2 pegi kedai beli ****x ..
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2010 03:27 PM | Show all posts
Reply  kudajantan77

woit kuda ayat hang ni xhingat tui...satu gi klau dah TT potong rambut cam jantan nampak sgt cam nak sokong dia suka jantan...
bobo_beck Post at 3-6-2010 11:19


Daripada dia suka jantan tulen, kira ok la kasik dia suka jantan jadi-jadian. Selamat sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2010 04:02 PM | Show all posts
ntah la nok .. mak gurau tu gurau jugak .. tapi bab hukum hakam yg mmg jelas mak tak boleh toler ...
kudajantan77 Post at 9-6-2010 14:23



    btul tu uols...iols setuju, kalau dah terang halal haram jgn suka suki nak adjust2 sana sini khennnn?

mak sembah ratu kat kau, nyah. tegas2 manja gittew.

noks, cepat2 beli apa2 yg patut utk menampal...kang terbocor, mampu?
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2010 04:20 PM | Show all posts
Hi semua...

Di sini aku ingin bertanya pendapat semua tentang apa yg berlaku dalam hidup aku. Aku ...
wassup Post at 2-6-2010 09:37



    Mungkin dia syok tengok aje tapi tak pernah buat hubungan songsang dgn laki2. Salah tetap salah tapi tak de risiko aids
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2010 05:03 PM | Show all posts
Allah itu Maha Adil...Dia tidak memilih rupa,bangsa,lelaki,wanita,pondan atau sesiapa sahaja hanya o ...
sepul Post at 8-6-2010 10:28



Mana hang dapat fatwa ni...jgn tokok tambah kalau tak mengaji abis,baik diam lagi bagus
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2010 05:36 PM | Show all posts
Allah itu Maha Adil...Dia tidak memilih rupa,bangsa,lelaki,wanita,pondan atau sesiapa sahaja hanya o ...
sepul Post at 8-6-2010 10:28



maksud ko KHUNSA? yang ada 2 jantina tu? itu memanglah..............but not yang suka suki nak jadi pondan tu...............sahih2 memang menyalahi agama..ISLAM.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2010 01:29 PM | Show all posts
come on wassup jgn buat tindakan yg tidak wajar sampai makan pill ...ingat u ada tanggungjawab terhadap anak2 u sendiri..jika bukan u ? then u nak harapkan ur hubby? ingat kalo u dah sakit....atau melarat..anak2 u nak perpaut pada siapa? berdoa padaNya....untuk kesejahteraan...kembali ke jalanNya insyallah waasup akan mendapat hidayahNya....
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2010 09:48 AM | Show all posts
ohhh statement pondan aku disalah ertikan bukan nak menghalalkan yg haram maksud aku kat situ khunsa yang dijadikan Allah mempunyai 2 kelamin bukan mcm pondan ko korang maksudkan tuh mcm yg sayawifenikmie cakap tuh
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2010 04:26 PM | Show all posts
sya pun ada problem yg sama dlu, my hbnd gay.. even dia selalu x maw ngaku but i know.. x taw la knp golongan ni x nak mengaku last2 bila bukti dah depan mata msh lg ego ek...well for me sya x nak ada masalah pd masa depan so its better to let him go... biarlah dia buat apa saja..manusia yg mcm ni berubahnya sekejap saja last2 akan kembali pd asal..so pd TT selagi u rasa u blh u cubalah... cuma u have to be prepare dgn segala kemungkinan dan terimalah dgn positif now dah hmpr 5 thn sya divorce & serik gila2 nak percaya pd lelaki..so good luck k.
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2010 04:45 PM | Show all posts
Reply 95# jaja_aimin


    Dear Pn. TT,

Saya pun setuju jugak. Gay ni perkara yg lebih besar daripada dosa. Ini statement nya :

"Di akhirat - Nabi Muhammad akan memberi syafaat (pertolongan) kepada hambanya kecuali org yang melakukan hubungan sesama jenis". Ini bkn perkara kecil, tidak akan Nabi Muhammad mengaku umatnya pada golongan ini.

Kalau buat dosa semua org ada dosa, tetapi ini bkn calang2 dosa...kesanpun benda ni boleh membawa kpd HIV, itupun utk ingatan pd manusia perkara ni amat serius di mata Allah...jadi fikirkanlah kebaikannya uk Puan TT stay dlm perkahwinan ini. Perubahan kena dtg dari suami TT bknnya kita org luar nak mengubah manusia. Janji manis standard tetapi yg penting kesedaran pd diri sendiri. Memang kita sayang suami tetapi TT fikirkanlah, suami TT sendiri mana prioritynya - TT ke atau nafsunya??...Adalah lebih baik utk TT sayang diri sendiri dr memikirkan sayang pd suami.

Tak faham mengapa kaum - kaum gay & lesbian ni sanggup menghapuskan syafaatnya di akhirat yg mana hanya Nabi Muhammad saja boleh bagi semata-mata nak main bontot??......

Tetapi, bagi saya kalau suami TT hanya minat pd lelaki bkn "main" maka cubalah membantu, krn dia tak melibatkan perkara syafaat spt yg saya tulis kat atas ni...mungkin dugaan perkahwinan tu, kita kena terima...tapi klau confirm main bontot ni, lupakanlah utk kebaikan TT pada masa hadapan..
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2010 10:49 PM | Show all posts
nak berkenalan dengan hubby TT


hehe.. sorry.. gurau..

tapi pengalaman diganggu laki org tuh mmg banyak laa pada diri ai.. sampaikan satu peringkat timbul rasa kesian kat bini yang tertipu..
maka yang duk berposting neh, sila chek laki masing2 ok.. ramai jer yang 2 arah ni actually..
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2010 10:52 PM | Show all posts
sya pun ada problem yg sama dlu, my hbnd gay.. even dia selalu x maw ngaku but i know.. x taw la knp ...
jaja_aimin Post at 11-6-2010 16:26


your hubby tuh pesen layan budak jambu ker?
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2010 09:46 AM | Show all posts
tah apa laa yang sedapnya main bontot neh....ish....ish....ish...
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2010 12:24 PM | Show all posts
Salam,

Sbnarnya, kalau Gay ni susah nak kembali ke pangkal jalan
Mereka hanya akan kembali ke pangkal jalan jika kesedaran itu timbul dalam hati kecil mereka
Jika di paksa2 mmg confirm x jalan
Mereka hanya akan berpura2 sahaja jika di paksa.

Ini kerana hati mereka akan memebrontak jika di paksa...
Mereka akan rasa tercabar jika di paksa..

Macam mana nak buat itu saya tak berani nak cakap
Cuba banyakkan ajak suami pergi ke majlis2 agama.
Kalau boleh, beli CD atau VCD azab bagi golongan sebegini.

Selamat berjaya...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.077395s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list