Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
22298
View
106
Reply

Suami suka lelaki

[Copy link]

Author: wassup       Show all posts   Read mode

Post time 3-6-2010 08:32 PM | Show all posts
harap wassup bersabar, selagi boley bagi support kat husband, bagi. jgn gopoh mintak cerai, pikir kan anak2..
one more thing, wassup, macam mane ko crack pass komputer? teach me pls.....
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2010 10:21 PM | Show all posts
TT... dah tau laki ko gitu, ape kate memalam, ko ajak dia bace Quran...
nak lagi besh, kalo anak ko da besor, soh dia bace ayat yang kate laknat pada kaum tersebot...

terbakor
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2010 10:59 PM | Show all posts
mak pun sama nok ... ehhh .. aku pun sama bro ... aku penah keluar dgn sorang pompuan ... punya  ...
kudajantan77 Post at 3-6-2010 17:07


kekdahnya skrg ni mak dah kompius nyah... ko ni sebenarnya kategori yg mana satu neh??
   



Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2010 11:21 PM | Show all posts
besarnya dugaan TT
daku sangat bersimpati
mesti hati u hancur lebur sekarang

bawak la berbincang elok2. jgn dibawa emosi atau prasangka
kami boleh tumpang dengar jer

errr...aku tatau nak tulis apa. terkejut dan sedih
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2010 12:17 AM | Show all posts
kekdahnya skrg ni mak dah kompius nyah... ko ni sebenarnya kategori yg mana satu neh??   ...
freekey Post at 3-6-2010 22:59


khen... pentipu sesangat

Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2010 12:21 AM | Show all posts
TT...kalu you stress sangat...jangan amik ubat melebihi dos...i sajes you pergi jumpa psikiatrist (eja)...kat hopsital2 besar ada..........talk to them....dorang biasanya baikkkkkkkk sangat2...you bagitahu hati you tak tenang..takleh tidur ke..stress sangat ker...dia orang akan preskrip ubat yang seswai tuk you dear....

takecare sis................dugaan you lni berat sangat........!!

1 step at a time k....
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2010 09:31 AM | Show all posts
[quote]Reply  didisci

owwhhhhh .. mak puji sikap ko nok .. at least ko ade simpan niat nak berubah .. m ...
kudajantan77 Post at 3-6-2010 17:24 [/quot

ihihih memacamla ko kudajantan...
mak mcm nih pon mak ok
mak dalam sedar lagi
bila org tanya napa mak jadi mcm ni
mak tak bagi alasan2 karot yg slalu nyah bagi
mak kata mak nak jadi..mak jadila
bukan sbb mak penah kena rogol ke
mmg dah jiwa mak kata mak jadi pondan
esok2 mak berubah..mak ada anak ramai nok
ahahhahhaha kalo sperm subur lagi time tuh ahahhaa
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2010 10:39 AM | Show all posts
Reply 67# didisci


    tul la tuh mak..sperm mmg subur..tp tiang bendera bleh naik ke??ye la slau mak layan bapak2 je..
mak dlu sekolah mana?? alam shah? sdar ? MCKK ? VI ?
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2010 12:09 PM | Show all posts
TT....baguslah buat keputusan utk tak tinggalkan dia..
kalau ditinggalkan, dia mungkin akan lebih hanyut jauh...
sekurang2nya dia ada hasrat utk berubah & dgn sokongan insyaallah dia boleh berubah...

kadang2 kena rasional dan berkorban utk kebaikan bersama....
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2010 02:02 PM | Show all posts
Reply 67# didisci

family nok tau tak nok jadi nyah?
pa pe pun nok jangan la menyokong suami-suami yang berpaling tadah ni
nasihatkan la diorang
nok mesti 'faham' apa yang suami-suami diorang mahukan

btw bf nok muda lagi ker? ada anak jugak ker?
bukan apa...mak nyampah bila orang cam bf nok tu cakap diorang pilih golongan nok sebab ada alasan sendiri
masalahnya bila balik rumah pandai plak cari isteri sebenar
menangis la nok malam2 teringat kat bf nok
nok tak rasa cam dimadu ker?

eeeiii...mak tak reti la taip ala-ala geng nok nih
mak tertekan tau time tulis ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2010 02:34 PM | Show all posts
Aku baru dapat tau satu kes lebih kurang camni semalam,harap2 bukan wassup la
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2010 02:48 PM | Show all posts
mak takde bf pon nok..
mak takdenya nak ganggu gugat laki2 org
mak tak sokong suami2 yang berpaling tadah
cume mak bagi idea pada puan ni supaya tidak buang
bende yang pernah dia sayang
suh dia fikir yang bukan dia je ada masalah org lain pon ada gak masalah
cube utk dia fikir baik buruk & pengorbanan utk dia, suami dan anak2

mak ni dari kecik mcm nih..
takde alasan kukuh kenapa i jadi mcm nih
pokok pangkalnya hati
kalo ditegah..nak buat..dibuat gak
so mohon tuhan beri hidayah pada diri..

famili i tahu...i mcm nih
cume pesan dorang jgn sampai jual maruah diri
jangan sampai sakitkan hati lelaki
sbb tuh mak solo forever..dulu penah la berlaki
since dia dah kawin...kami putus cara baik
itu pon sibuk carik mak lagi..ingat aku nak??
mak bukan jenis nak nangis sbb laki
1st love dulu bolehla..skang ni fikir diri sendiri lagi bagus

dari sibuk carik cinta lelaki
baik i keje + bisnes yang ada skang ni
kalau ikutkan napsu ni nyah
abis dah mak melacor sana sini
tagih cinta2 lelaki yang sukakan mak
bukan mak tak laku..bukan mak tak ble buat
tapi fikir gakla..ada pro & contra semua bende ni
kalo nak didebat tak abis

kadang fikir gak kalo la terjebak pastu kena plak HIV
tak ke mampos aku jadi orang gila...eii takot mintak dijauhkan
mak sangat optimis dan fikir ke depan
semoga mak akan berubah one day..biar pon tak tahu bila...aminnn
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2010 02:49 PM | Show all posts
Reply  didisci


    tul la tuh mak..sperm mmg subur..tp tiang bendera bleh naik ke??ye la slau  ...
bobo_beck Post at 4-6-2010 10:39


mak budak SMA je..takyahla dedahkan nama skolah
zaman tuh dah berlalu jauh...
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2010 03:04 PM | Show all posts
Reply 72# didisci


berubah je skrng , x perlu nk tnggu esok , lusa , mnggu dpn, ke thn depan..
kita jgk yg nk berubah bkn nak tnggu sape2 pun..so apa beza skrng n ms depan.
klau berubh thn depn ada org nak kasik rumah sebijik ker..duit sejuta ker..
xde kan..so berubah je secepat mgkin..
selagi kita x tahu bila kita akan berubah, selagi itu kita xkan berubah..

x perlu la nk pkir panjg klau nk berubah kpd perkara baik..
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2010 04:19 PM | Show all posts
Reply 73# didisci


ingat mati nok ingat mati .. nescaya ko tahu apa yg patut nak buat .. kalo sume org ingat ttg mati mesti sume insaf .. tapi dalam Quran pun sebut kita hantar org pegi kubur tapi kita tak ambik iktibar drp kematian itu ..

kalo betul ko drp SMA, mak yakin suatu hari nanti ko akan kembali ke jalan yg diredhaiNya .. tapi jangan tunggu terlalu lama .. kita tak tahu umur kita panjang mana nok, entah esok, entah lusa ..

mak dulu pun hidup mcm setan nok .. mmg la seronok tapi tiap2 hari mak takut mati tak sempat taubat .. pelan2 mak berubah .. sedikit demi sedikit mak tinggalkan cara hidup setan yg bertunggang napsu .. syukur la Tuhan bagi peluang kat mak nok .. sian kawan2 mak yg mati tak sempat taubat .. ko cepat2 la nok yer, takut tk sempat ..
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2010 04:49 PM | Show all posts
Reply  didisci


ingat mati nok ingat mati .. nescaya ko tahu apa yg patut nak buat .. kalo sume ...
kudajantan77 Post at 4-6-2010 16:19


2nd u abg kuda...
ingat mati membuatkan kita insaf...
insaf tak sempat minta ampun ngan mak ayah...
insaf sbb banyak sgt dosa, tak sempat nak taubat...
bila dah banyak dosa nerakalah tmpatnya...
tp Allah itu Maha Penyayang dan Pengampun..
bertaubatlah dan mohon keampunan dariNYA dengan setulus hati kita...
sesungguhnya kejadian lelaki @ wanita mempunyai hikmah yg tidak terkata...
betul tak abg kuda
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2010 05:24 PM | Show all posts
TT u mmg la wanita yang sangat tabah..semuga anda dan keluarga dapat mengharungi dugaan ni..
*mengikut pembacaan aku (ske bace advocate mags..huhu) n ilmu menonton tv yng banyak nih (oprah,dr.phil)..org yg mcm suami TT nih mmg ada satu peristiwa yg terkesan dan mengesankan dia satu ketika dulu..kekadg kalau tidak diexplore dgn lebih  mende nih xkan diingati oleh seseorng sbb dia dah jadi satu pekara yg begitu traumatise..so elokla selain jumpa famili kaunseling elok jugak jumpa psychiatrist if seme solution xjadi that must be a last resort to u and ur husband...kalau ikut ilmu psychology ,meke(psychiatrist) ni ske membersihkan or melepaskan 'hantu' yg ada dalam diri seseorg tuh be4 they (patient) can forgive or forget or then they can change to be a better person.
*tgk video2 lucah mcm tu mmg bukan shj msalah bagi suami yg hidup in the DL (down low) ni suami yg normal jugak ske..ianya bagai satu habit yg sukar diubati.masalah nye bile suami yg hetero dia akan cari isterinye (minta dijauhkan pompuan lainla)  tp kalau suami yg gay takut2 lain tempatnye..nauzubillah..
*selain ilmu jiwa ilmu agama juga penting,sy percaya suami anda ini perlukan bantuan dan bimbing,sokongan...sentiasa berdoa n wat solat hajat banyak..fight for ur right..
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2010 08:09 PM | Show all posts
doakan wassup sentiasa diberi kekuatan n diberi petunjuk jalan keluar dari masalah ni..tak mampu nk komen lebih2..tak pernah terbayang kes2 macam ni... arap2 TT kuat especially utk anak2
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2010 12:19 AM | Show all posts
nk gelak pn ade...sedih pn ade..tp yg pasti aku lg byk gelak dr sedih

mcm2 posting yg kuar...hazab2
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2010 06:01 AM | Show all posts
Hi all, don't feed your baby soya milk:

Hidden Soy In Fast Food 'Cutting Men's Fertility'
By Antony Barnett
Public Affairs Editor
The Observer - UK
11-7-4

Britons' love of convenience food packed full of 'invisible' soya is a cause of declining sperm counts and a host of fertility problems, new research into its impact on Western diets reveals.

Many healthy foods such as soya milk and soya yogurt are also implicated.
A team led by Sheena Lewis, professor of reproductive medicine at Queen's University in Belfast, has conducted studies linking soya to reduced male fertility. Scientists believe chemicals in the soya bean mimic the female hormone, oestrogen.

The research is disclosed in an investigation into the multi-billion dollar global soya industry published in today's Observer Food Monthly magazine. It reveals that soya is no longer eaten just by vegetarians but used as cheap protein in most processed and fast foods.

Other research has linked the hormonal chemicals in soya to certain cancers, brain disease and developmental abnormalities in infants.

Lewis said: 'Chemicals found in soya can lower sperm count ... The results do give us concerns and there need to be further studies on a much larger scale.'
One of his team, Dr Lorraine Anderson, said: 'If you alter the oestrogen that a man is exposed to, you can not only affect their sperm quality but you can get an increase in structural abnormalities like undescended testes.' She believes this could lead to other problems later in life, such as testicular cancer.

The Soya Protein Association, which represents food makers, said: 'We have seen no convincing evidence that soya causes any harm.'

Guardian Unlimited © Guardian Newspapers Limited 2004 http://www.guardian.co.uk/medicine/story/0,11381,1345541,00.html  


good luck...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084473s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list