Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
21881
View
106
Reply

Suami suka lelaki

[Copy link]

Author: wassup       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-6-2010 09:37 AM | Show all posts |Read mode
Hi semua...

Di sini aku ingin bertanya pendapat semua tentang apa yg berlaku dalam hidup aku. Aku bukan nak buka aib suami tapi aku terpaksa cerita kat sini sebab aku tak boleh cerita pada kawan kawan @ saudara mara sebab ini akan menjejaskan nama baik suami aku (untuk masa sekarang la....)

Aku kenal suami sebagai kawan lebih kurang setahun, lepas tu bertunang setahun dan baru berkahwin. Aku lebih menganggap dia sebagai kawan baik dari boyfriend (masa sebelum bertunang). Bila mak ayah aku dah nak padankan aku ngan 'somebody' yang aku tak kenal, aku mintak tolong suami aku berlakon jadi boyfriend aku untuk mengelakkan matchmade tu...sejak dari lakonan tu, hubungan kami insteadly jadi serius & dia suruh mak dia datang meminang aku, then akhirnya kami kahwin. Aku happy sebab dapat kawin ngan bestfriend yg memahami kehendak aku & sesuai cara pemikiran kami...walaupun kekadang tak 'sebulu' tapi boleh kompromi. Masa sebelum kahwin pun aku dah sedar 'this weird thing' dengan suami aku. Dia bukan seorang yg suka ambik kesempatan, yelah ~ tak suka pegang2. (aku ingat takpalah...dia respect aku sebagai wife to be)....
Lepas kahwin, aku perasan...yg dia bukan seorang yg gelojah. & kami tak macam org lain yg baru kahwin...(you guys know what I mean kan...)
Takpelah, aku still buat donno...lepas setahun, kami dapat baby.
this is the first time aku dapat tangkap 'keluarbiasaan dia' secara lebih nyata. Aku jumpa gambar lelaki (video) lelaki tengah syok buat sendiri dalam HP dia. Aku confront ngan dia (masa tu menangis2 la...) dia bermatian tak mengaku. katanya, ada org sengaja nak kenakan dia. Aku ni bengap masa tu, lepas tengok aku terus delete...budus...dia pun pujuk aku & mintak maaf banyak kali kalau dia ada buat salah. Then, oklah sebab baby keciklagi, aku pun accept the apology & continue life. Aku aku tak lupa kes tu...aku terus siasat...
Second, aku dapat proof masa aku pindah rumah baru. Jumpa diari dia...memang macam diari perempuan, cara dia describe kawan2 lelaki tak macam lelaki biasa. & penuh perkataan "melancap"...Ya Allah...time tu...aku confront & tunjuk bukti...dia still deny & tanya aku balik, kenapa aku baca diari dia. Eh! bukan that's wife are for...to share everything...especially suspicious stuff. Lama aku tak bercakap dgn dia. Kali ni, aku mintak dia bersumpah dengan quran, yg dia tak pernah ada another sex partner. Dia bersumpah, depan aku dengan pegang quran. BERANI...  Walaupun tahap kepercayaan aku tinggal 70% aku teruskan jugak hidup ngan dia sebab aku baru di sahkan pregnant lagi (after 5 years).
Takpa...aku terus hidup macam biasa tapi aku masih siasat...cari bukti...
The latest, third time, aku jumpa bukti dalam laptop dia....aku crack password & semua nya aku jumpa....blog blog yg dia lawati. Email attachment, video...nauzubillah...semua lelaki & lelaki. aku tak sangka ini kerja suami aku & ayah pada 2 anak aku. Aku betul2 bengang...tapi kali ni aku tak marah marah...aku cakap ngan dia cara baik yg aku dah tak mampu harungi semua ni lagi....sapa aku sebenarnya? adakah tempat dia berlindung disebalik sifat dia yg sebenar?. Aku tanya dia lagi...sapa sex partner dia selain aku?...dia tak kata takde...memang susah nak percaya sebab sepanjang yg aku tahu, percintaan org2 sejenis ni lebih berkisar kepada nafsu. Aku tak mahu aku & anak2 ada aids. Aku akan pergi buat check up soon. Mula mula dia nak deny barang2 yg aku jumpa tapi aku cakap...jom...kita pi tengok sama2...last2 baru dia mengaku...aku tanya dia kenapa dia buat macam ni? dia tak boleh jawab. Dalam hati memang aku rasa macam nak bunuh dia...
Dulu, aku memang sayang dia sangat, yelah..kawan2 & sepupu semua puji...bestnyer dapat husband baik, dah tu good looking pulak...YELAH, diorang tak tahu apa yg aku alami. Kekadang terfikir dapat husband muka pecah rumah lagi bagus....Sayang aku pada dia dah pudar sangat...Aku bagi dia kata dua...pilih aku & family dan tinggalkn semua keGAYan nya atan pilih cara hidup GAY dan tinggalkan aku & anak2. Walaupun, aku dah tak sayang dia macam dulu, aku sanggup berkorban demi anak2 kalau dia betul insaf. Aku belum dapat kata putus dari suami lagi. So, aku dah cerita secara menyeluruh lah...walaupun tak detail...please share your opinion & advise.
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2010 09:53 AM | Show all posts
erkk
biaq btul
jap jap
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2010 10:26 AM | Show all posts
sedih pon ada dgr cite TT nie.... aku pon x tau nk nasihat cmna ..
hanya mampu berdoa saje agar dia berubah,,
sabar banyak2 yer TT....
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2010 10:53 AM | Show all posts
makin menjadi2 sindrom gay nie susah aku nak bayangkan kehidupan seperti tuh kerana dikelilingi oleh org2 normal dan biasa yg lagi sedihnya orang melayu kita nie???aduhaiii
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2010 10:58 AM | Show all posts
tak tau nak cakap ape... saya sendiri naik blur bila baca cerita awak TT..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-6-2010 11:09 AM | Show all posts
Reply 5# kakayau

yg baca naik blur, yg menghadapi dah nak blank nih....
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2010 11:25 AM | Show all posts
dia gay ke bisex? ai heran lah, kalau dia gay, kenapa dia kawin dengan yu? sebab nak tutup mulut orang?
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2010 11:56 AM | Show all posts
wassup...beratnya ko punya masalah ni...
aku nyer pendapat...

1st priority - anak anak. kalau ko stay lagi dgn dia, esok, bila anak dah besar dan dpt tau bapa dia *** , mcm mana ? mesti depa malu. kalau dah lama perangai dia mcm tu, mesti amik masa nak berubah. kalau dia willing to berubah, hang kena support dia.

secondly, pi jumpa ustaz memana yg boleh berubat, usaha la...insyaAllah, mungkin hati dia lembut dan terbuka utk tinggalkan habit lama tu..

bykkan berdoa ye wassup....sedih aku baca cerita hang ni...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-6-2010 12:10 PM | Show all posts
thanks yayaji... masalahnya...aku dah tak percaya dia...camner aku nak support? Memang aku suruh dia pi berubat & dekat kan diri ngan masjid, slalu mengaji quran. Itu yg aku suggest la...
Tadi dia baru bagitau yg dia memang nak bersama aku & anak2 sebab dia memang tak de org lain. Kali ni Allah dah bagi kekuatan utk aku hadapi masalah ni....lebih rileks dari dulu....
pagi tadi pun nampak dia cuba nak ber baik dgn aku, tolong jaga baby masa aku mandi & mandikan anak aku yg sulong. baby tu tetiba demam. macam dia tahu2 mak dia susah hati. Semalam aku tido2 ayam sbb nak jaga baby. anyway, takleh tidolah kalau bermasalah.

Cik Panda ~ boleh kira bisex la...
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2010 12:32 PM | Show all posts
dia bisex la ni eh...ermm..Allah laknat org2 sebegini..try mintak pandgan mana2 ustaz..or pegi tny kat pejabat agama...
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2010 01:25 PM | Show all posts
siannyer kt TT.. berat dugaan TT...
sian jugak pd anak2 TT yg sedang membesar...
xtahu nk nasihat mcm ne..
TT pasti ke hubby dah betul2 insaf...
sbb selalunya GAY ni mmg susah nk berubah..
kecuali kalu dia mmg betul2 bertekad, berusaha utk berubah.. dekatkan diri dgn Allah..

TT, all the best to u..
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2010 01:55 PM | Show all posts
dia mmg bi-sex, or tt assume dia bisex from the evidence?

may be nafsu dia ke arah lelaki, tapi tak pernah dia puaskan ke situ, coz masih ada sedikit iman.

aku hanya mampu doakan tt kuat semangat n dpt figure out the best way to solve this.
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2010 02:02 PM | Show all posts
thanks yayaji... masalahnya...aku dah tak percaya dia...camner aku nak support? Memang aku suruh dia ...
wassup Post at 2-6-2010 12:10


kalo dia masih nk bersama ngn wassup, maksudnya masih ada harapan lg dia nk berubah..in this case, wassup perlu la support and guide him..allah duga suami wassup dgn cara yg macm ni, dan suami wassup plak xcukup kuat utk melawan dugaan ni..so, sebagai isteri yg tempatnya sentiasa bersama suami perlu la bantu dia untuk bunuh naluri songsang dia tu..
pd pendpt i la kan, jgn tinggalkan dia mcm tu je..takut nanti xterbendung lg dah naluri dia tu..wassup kene ingat juga, laki tu adalah bapa pd anak2 wassup..
just my 2 cents
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2010 02:37 PM | Show all posts
ai pun rasa jangan tinggalkan dia. dia bukan totally gay, cuma kadang2 nafsu dia terbias kat lelaki. try la belikan buku2 agama ke, solat berjemaah sama2 ke. yu banyak2 la berdoa.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-6-2010 03:46 PM | Show all posts
thank sweet Alya & ms panda.

I had a long talk with him thru phone tadi...I memang express my anger & disappointed tapi dgn diplomatik. Owen, dia memang mengaku yg dia minat lelaki & bisex.
Hancur hati aku time tu. Memang aku nak dia jujur...takpa...tapi honestly...hati aku hancur, bila suami sendiri mengaku macam tu. Ya Allah...berat sungguh dugaan mu...
Aku memang tak akan tinggal kan dia demi anak anak. aku takkan tinggal kan dia...demi dia...tapi aku memang jamin...ambik masa untuk pulihkan luka yg dalam kat hati ni.
Aku ajak dia pergi pejabat agama for kaunselling...dia setuju. aku dah pening sgt...terpaksa act cool dengan geng2 kat opis...
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2010 05:02 PM | Show all posts
same with my experience.... so sad kan...
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2010 05:13 PM | Show all posts
kalau dia dah agree nak pi kaunseling, it's a good sign tu...pada pendapat aku la..
itu la yg aku maksudkan support tuh...harap2 dia berubah. mgkn dia pun rasa pressured, nak berubah, tp tak tau mcm mana...

wassup, hang pun kena jg yourself juga....ingat anak2...jgn tension sgt ok...ada anybody yg hang boleh percaya dak..some sort of a confidante...sometimes you need to spill out...at least ada teman utk berbincang...

good luck dear...
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2010 06:45 PM | Show all posts
closet gay ... aku heran la apa yg syok sngt main juboq .. selalunya org mcm nih penah kena abuse masa kat sekolah dulu .. especially kat hostel ..

masa aku kat PPP/ITM dulu .. aku tertido kat bilik member aku .. mat lembut roomate die siap buka seluar aku .. patut la aku rasa lain macam jer .. bila aku terjaga rasa mcm nak terajang muka dia .. lahanat betoi .. kalau pompuan mau la jugak aku layan .. mmg suweyyyyyyy .. :@
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2010 07:09 PM | Show all posts
Reply 18# kudajantan77


  ko ni kuda,  kalau cerite memang ada jer ayat melawak walaupun serious..

iyelah aku agreed dgn assumption aka teori engko.. sebabnya kalau orang tu tak kena abuse sexually masa kecik atau remaja atau melalui peristiwa hitam , tak de sebab dia nak terdedah akal untuk pi buat benda benda tak pekdah dan melawan fitrah.. so the bad experience will always continue until a time.. tiba tiba hidayah datang..

To Puan tanah.. takziah for you.. bukan senang nak terima realiti yg pahit camni.. but do ask the answer from Allah. Bukalah quran dan dapatkan jawapan pasti .. to stay and improvise atau berlalu pergi..demi kebaikan semua dunia dan akhirat.

Dua dua option memerlukan ketabahan , kegigihan dan kekuatan jiwa dan spiritual yang tinggi.
Allah tak mendatangkan ujian melainkan dia tahu puan tanah ni mampu menanggungnya, insyaallah.

Yang penting , kalau dia mahu berubah .. dan puan tanah mahu memberi peluang itu.

hmm.. sangat berat ..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-6-2010 10:56 PM | Show all posts
Thanks guy...kata kata korang at least jadi semangat utk aku. Aku tahu, Allah akan bagi dugaan pada mengikut kemampuan hambanya. But just now, I need some rest from this stress. Aku sakit kepala sangat. aku takde tempat mengadu. Aku dah ambil paracetamol pill yg agak banyak...aku rasa more than 6 pills. Just to have relief my migrain & have some sleep. this is most stupid things i have ever done. I can't believe myself. kekadang bila stress & tertekan, we did really, really stupid things.

Aku tak pernah ambil tahu hal history dia. I respect his privacy. So, aku really tak tahu apa punca dia jadi macam ni.

Aku harap usaha aku ke kaunseling akan berjaya.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.096321s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list