Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
3597
View
20
Reply

[PERBINCANGAN] Parkir....

[Copy link]

Author: jzzz       Show all posts   Read mode

Author
Post time 31-5-2010 03:41 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by juju_amin84 at 23-3-2012 23:51

Aku nk komplen.Aku dr ng sebelah.Ari tu aku g Cheng atas urusan keje sbb Hq Bank ni berpusat di sana.Aku smpai l/krg kul 11am & trus parkir dpn bank tu.Aku terperasan ada pondok parkir bwh pokok & aku bertanyalah cara2 parkir (sbb x da meter).Si pompuan yg jaga tu tnya samada aku nk 1/2 or 1 jam.Aku ckp 1/2jam dia jwb rm4!Kendian dia bgi mcm pamplet & dlm tu setiap helai ada tarikh & masa & setiap helai tu masa max ialah 1/2jam.Setelah gores pada tarikh & masa aku letakkan pamplet tu atas dashboard.Peh setel urusan aku nk blk & terkejut ada surat saman!Aku pegi tnya knp aku kna saman. Sorg pck dh tua jawab sbb terlebih waktu!Aku ckp sya gores pkl 11.05am & patut tamat pkl 11.35 tp pck tu saman pkl 11.55!Aku ckp blum pun msuk 1/2 jam yg ke2 dh kena saman lagi pun aku beli parkir tiket smpai rm4 & ada 10 kpg tiket utk 1/2 jam setiap helai pon masih kena saman!Pnya la bengang aku.Kalo bkn sbb dia tua mmg dh kena carut dgn aku.Org Melaka tolg komen.......
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2010 09:25 PM | Show all posts
Reply 1# jzzz


sabau..
so, kes kau ni dh settle ke belum?
kau cite sekerat jalan je nih..
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2010 09:38 PM | Show all posts
Ntah...aku baca dua kali nak pahamkan cite ko ni. Tak kisah la ko beli RM4 ke RM40 ke. Aku just nak tau, ko letak kat dashboard kete tu berapa hengget & utk berapa lama?

Kalau ko buleh prove yang ko tak bersalah, ko buleh pegi kat MBMB & komplen. Bawak semua bukti. Nanti diorg akan kensel kan saman tu cumaa....ko rugi masa je la nak gi sana...
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2010 10:57 PM | Show all posts
ni msti org N9 ni..kt johor pon pakai kupon gak..haha dan encik majlis mmg kuat saman xleh lebih seminit pon dah kene...

kalo TT nk pakai 1/2jqm guna satu keping..nak 1 jam,gores dua keping dan seterusnyer...

atau buat mcm I..I ignored ajer saman samn ni...
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2010 11:02 PM | Show all posts
ni msti org N9 ni..kt johor pon pakai kupon gak..haha dan encik majlis mmg kuat saman xleh lebih sem ...
Darthjal Post at 31-5-2010 22:57


leceh...
mcam gores & menang jerk....
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2010 11:08 PM | Show all posts
Reply 4# Darthjal


giler pnye berani ar.. jgn nnti, tau2 aje kau kn naik court..
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2010 11:17 PM | Show all posts
Ntah...aku baca dua kali nak pahamkan cite ko ni. Tak kisah la ko beli RM4 ke RM40 ke. Aku just nak  ...
tungkai Post at 31-5-2010 21:38



aku pn baca ulang 2,3 kali jugak..
meh kita hayati semula ayat2 dibawah;

"......sya gores pkl 11.05am & patut tamat pkl 11.35 tp pck tu saman pkl 11.55!"

soalan utk mangsa; pd pukul berapekah beliau bjmpa dgn pkcik tersebut?
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2010 11:21 PM | Show all posts
aku pn baca ulang 2,3 kali jugak..
meh kita hayati semula ayat2 dibawah;

"......sya gores  ...
Aneem Post at 31-5-2010 23:17

kowser jah...melayan.......
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2010 11:26 PM | Show all posts
leceh...
mcam gores & menang jerk....
masuco Post at 31-5-2010 23:02



    ali mustam kener try ni..giler best idea

gores2 mng keter..haha,..baruler ramai nk gores,x payah ader pakcik tukang saman pon org gores gak
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2010 10:18 AM | Show all posts
rasanya TT ni memang beli banyak keping kupon...
tapi dia gores sekeping jer....
tu yang kena saman...
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2010 10:43 AM | Show all posts
lenkali gores lebih sket...biar rugi 40 sen dr rugi rm30.....tapikan..tak silap..kalo bayar saman within same day..bayo rm5 ajok.....

mmg leceh bab2 kupon2 ni tapi nak buat guane..layan sajo ler...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-6-2010 01:50 PM | Show all posts
Betul!......aku beli 1 buku parkir rm4 tp aku gores 1 kpg jer iaitu utk 1/2jam sbb jangkaan aku kejap jer urusan tu.Aku bkn pertikaikan saman tu tp x bolehkah bertolak-ansur sket sbb aku dh beli 1 Buku yg ada l/kurang 5 jam xtra!kalo terlebih masa pun apasalahnya aku gores 1 kpg lagi.Lagipun bknnya terlebih smpai berjam2 !!!
Aku tnya kat mna nk baya saman dia kata kat Melaka Central.Last2 aku ca alif but.X pyh baya langsung!!!
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2010 02:32 PM | Show all posts
Jgn la marah pakcik tu. Dia just buat keje dia aje. Lagipun masa tamat 1135. Dia saman ko 1155. 20minit tu..almost nak masuk 1/2jam kedua. Kalau ramai2 nak kowtim susah la nak disiplinkan org...:cf:
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2010 11:19 PM | Show all posts
betul tue bukan slah pakcik tue pun..silap ko gak letak 1/2 jam tp gi lebih 1/2 jam..bayar je lah..settle masalah...
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2010 12:04 AM | Show all posts
Org majlis memang strict benda2 mcm ni. Salah tanda kupon tu pun kena saman mcm bapak aku kena. Apatah lagi terlebih masa dari goresan yang dibuat. Nasihat pd TT, baik setel je lah saman tu. Nanti tibe2 dtg plak surat lain. Lagi leceh. Kalau buat payment on the dot, mmg boleh dpt kurang. Tapi kalau lewat2..x pasti le plak. Sabar ye TT.
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2010 03:44 AM | Show all posts
ini macam punya orang pun ada. tak reti pakai kupon parking ker?

1 tiket untuk setiap 1/2 jam. satu buku ada 10 tiket  so 10 x 1/2 jam. so kalu nk parking  lama pakai 2-3 tiket. baki dia ko pakai len kali. bukan satu kali beli untuk pakai sekali jer.

move kat thread lawak lah best nih
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-6-2010 04:30 PM | Show all posts
ini macam punya orang pun ada. tak reti pakai kupon parking ker?

1 tiket untuk setiap 1/2 jam. sa ...
eddy1577 Post at 4-6-2010 03:44
Ngko apsal?kalo nk provoke org baik x pyh msuk forum!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2010 09:27 PM | Show all posts
nk slhkan kupon ke mbmb..dh ttulis 1/2jam tuk 1keping kupon tu so U dh lebih 20min nk tolak ansur cm ner? kes saman pakir ni mana2 pon sama kn.. tp kt mka saman pun...          30 hingit je kalu nk beza tpt lain pai rm 80 pun ader? baru2 ni aku dok minum  kt mamak USJ 12 baru jer park n lum masuk kdai lg n npk MPSJ dtg n aku rayu xendah pon dia??? ni xpai 2min pun? dh undang2 tu ader ktalah yg jaga nk wt cmner...
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2010 09:27 PM | Show all posts
nk slhkan kupon ke mbmb..dh ttulis 1/2jam tuk 1keping kupon tu so U dh lebih 20min nk tolak ansur cm ner? kes saman pakir ni mana2 pon sama kn.. tp kt mka saman pun...          30 hingit je kalu nk beza tpt lain pai rm 80 pun ader? baru2 ni aku dok minum  kt mamak USJ 12 baru jer park n lum masuk kdai lg n npk MPSJ dtg n aku rayu xendah pon dia??? ni xpai 2min pun? dh undang2 tu ader ktalah yg jaga nk wt cmner...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-6-2010 09:44 AM | Show all posts
Aku ngaku aku pon salah.Tu x d nafikan cuma apa gunanya aku beli tiket smpai rm4 semata2 nk parkir 1/2jam!dia bkn x nmpak ada sebuku tiket atas dashboard.Lain la kalo mmg x da langsung!
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.101331s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list