Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
13952
View
33
Reply

[PENDAPAT] Dari Kl ke melaka

[Copy link]

Author: IRZeeBuk       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-5-2010 09:36 AM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by juju_amin84 at 23-3-2012 23:50

Kene amik mase bape jam dr KL ke melaka???
camne?? nak kn amik jalan mana??
pahtu kat ne aku leh dptkan map die??
aku bute it ler..~~

Suggestla tempat2 yg menarik kat melaka tuh then bgtaule camne aku nak g sane
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-5-2010 09:44 AM | Show all posts
Aku tgk thread2 lepas...ade stay kat d village hotel kat ayer keroh... Jauh tak ngan Umbai???
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2010 11:57 AM | Show all posts
Dari kl kena masuk PLUS kat sg besi.

Pastu terus jek...boleh exit spg 4, ayer keroh or satu lagi kat jasin.

Ayer keroh paling dekat ngan town
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2010 11:57 AM | Show all posts
Melaka ni kecik jek..

kalau dvillage tu nak ke umbai..x derlaa jauh sgt2...
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2010 12:32 PM | Show all posts
Dr KL ke Melaka cuma 2jam bila tak jammed
Tp bila jammed, stgh hari pun belum tentu ko bole smpi
Biasanya dr KL ke Melaka mmg jalan smooth jer
tp selalunya dr Melaka ke KL mmg sgt mencabar, terutamanya pd petang hari Ahad
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2010 02:39 PM | Show all posts
Guna la googlemaps. Semua ada
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-5-2010 02:40 PM | Show all posts
Reply 5# sajer

alamak ye ke....

baru je nak g jalan n balik KL ari ahad....

yeke org kate umbai tuh best??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-5-2010 02:40 PM | Show all posts
Reply 6# tungkai

Bute IT laaar
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-5-2010 02:41 PM | Show all posts
Reply 4# lissa

Ohhh tak jauh ke.. dah kalau tak knal jalan..
maunye sesat jugak ler...
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2010 02:46 PM | Show all posts
Reply 8# IRZeeBuk

Takpe..ko pegi kat http://maps.google.com/ pastu ko taip la mana ko nak pegi. nanti keluar la peta dia. Buleh zoom & tau average jarak yg kena ambik.

Skrg dah tau kan, so tak buta lg laa
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2010 02:58 PM | Show all posts
Reply  tungkai

Bute IT laaar
IRZeeBuk Post at 24-5-2010 14:40


x baek tipu dowh.. masuk api nerake
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-5-2010 03:12 PM | Show all posts
Reply 11# Aneem

betul ape..dah tak pandai...

takleh gune bute ek sbb aku tak butee??
okla tukor statement... aku rabun IT larrrr
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2010 03:34 PM | Show all posts
Reply  Aneem

betul ape..dah tak pandai...

takleh gune bute ek sbb aku tak butee??
okla tuko ...
IRZeeBuk Post at 24-5-2010 15:12


ok rabun IT, diterima..
bg aku kalau buta tu melampau le..
ni kira kau terror jugak reply msg sume..

semoga kau bjaye cuti2 di melake..
yg pnting kau x buta urup..
ikut direction yg betul pd signboard mase jln2 kat melake..
trust me, signboard kat melake very the mesra pengguna ok..
xde makne nk nyosatnye..

cuba, usaha dan berjaya

"MELAWAT MELAKA BERERTI MELAWAT MALAYSIA"
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-5-2010 03:36 PM | Show all posts
Reply 13# Aneem


Aku baru je balajor reply msg...
Tekan2 jadi plak
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2010 03:46 PM | Show all posts
Reply 14# IRZeeBuk

yolah2..
aku pcaye
walaupun statement kau sgt the yo yo o, khenn...
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2010 10:06 PM | Show all posts
TT nak jln2 kat mane lagi selain umbai? dtg melaka semata nak gi umbai ke? byk lagi tempat best2 TT. google jah. kalau rabun, gi MPH beli map
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2010 12:43 AM | Show all posts
x baek tipu dowh.. masuk api nerake
Aneem Post at 24-5-2010 14:58

malaikat maleq suka owang tipu2
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2010 08:04 AM | Show all posts
umbai?
best ke umbai? aku bukan org melaka tp aku baru duduk melaka & asben mmg org melaka
pendapat aku yg xberapa pandai mkn ikan bakar, drp pegi umbai, baik g alai klu nak mkn ikan bakar
harga pun xla mahal sgt berbanding kat umbai
ni pendapat aku, forumer lain, mebbe ada pandangan lain
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2010 02:25 PM | Show all posts
susah2, ko ambik je forumer SAJER tu jadik tourist guide ko
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-5-2010 02:29 PM | Show all posts
Reply 19# fariepari

Aku amik ko lar...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.113277s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list