Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
5945
View
28
Reply

[MAKAN] keropok lekor dan makanan ptg.. =)

[Copy link]

Author: Duta lover       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-5-2010 04:29 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by juju_amin84 at 23-3-2012 23:56

uwaaa
rindu nak makan kopok leko...
aku paling suka kopok leko yg dimasak tak rangup
liat2 gitu nak tarik

isk...tapi biasanya yg dijual..lebih tepung dr ikan
tawau je bila makan..
mmg sesungguhnya kt melaka ni aku tak jumpa lagi la
kopok leko yang tak kedekut ikan kat melaka ni
hatta kat pasar malam ...


korang lak...petg2 makan apa eik??
skang ni famous kan karipap petang2....
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2010 04:47 PM | Show all posts
kalau ade y teringin kepok ori dr LOSONG, gtau la.. tp aku menolong ibu2 yg mengidam sahaje

dutalover; better buat sndiri, dijamin puas ati..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2010 04:55 PM | Show all posts
mak aku pnah gak ckp gitu
buat sendiri
tapi mmg ngak tau gmana caranya ....

mak oi!!!! nolong ibu ngandung je ke...
watla bisnes..
hek hek
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2010 05:37 PM | Show all posts
perghh layan nye makan kopok lekor pepanas time2 petang sama2 korge...satu lagik..ikan bulu ayam (yg rupa ikan bilis tapi besar tu kan) buang tulang tengah dia..lps tu bancuh tepong...gaul..goreng garing...buat sos pedas manis......makan atas pangkin ...wonginyeee...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2010 05:47 PM | Show all posts
wah!!!! dulu slalu bli ikan bulu ayam tu kt pasar jasin
mmg sodap...
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2010 06:18 PM | Show all posts
wahh duta. sedaaapnye dengar. same lah kite. suke kopok lekor yg potong tebal2 skit tu bukan nipis2 goreng krispy. uuu sedap tol dengau.

tulah, nijam susah nak dpt kopok lekor tol2 sedap yg rase ikan nyeee tu. pasar mlm pun x leh harap daaa. tapi kalau dah terliur sgt, layaan kan ajer. hehee
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2010 08:52 AM | Show all posts
wah!!!! dulu slalu bli ikan bulu ayam tu kt pasar jasin
mmg sodap...
Duta lover Post at 20-5-2010 17:47


jasin da maju kot skrg....
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2010 09:29 AM | Show all posts
Aku dah lama x makan epok2 sayur...Korang tau x?

Serata shah alam ni aku cari..memang x der..

kat melaka jek ader.. hubby aku yang besar kat muar tu pun x pernah dgr.

Tapi la ni kalau balik melaka..memang x jumpa..huhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2010 10:27 AM | Show all posts
napa weh...apa kene mengena jasin dah maju dgn ikan bulu ayam...
hehe...

neway..tau pasal epok2 sayur tu
tapi tak gemar sgt

huhu
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2010 10:39 AM | Show all posts
Aku dah lama x makan epok2 sayur...Korang tau x?

Serata shah alam ni aku cari..memang x der..

...
lissa Post at 21-5-2010 09:29

kat melaka kalau nak epok2 sayur gi cari kat tengkera dekat dgn masjid gak.. dia jual depan rumah..dia tulis kuih badak..kat semabok dalam pun ada..ptg2 la tapi cepat abis...dekat selekoh tajam.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2010 12:22 PM | Show all posts
kat pasar malam dkt rmh saya ada pakcik ni jual keropok lekor (yg dah goreng & yg belum goreng) yg sedap. dalam ramai2 yg jual keropok lekor, dia punya yang macam rasa keikanan sikit.

malangnya dia bukan setiap minggu ada.
lepas tu, keropok dia yang belum goreng tu (3 pek rm10) sekejap je dah habis org beli. so kalau pergi psr mlm tu, kena cepat2 beli, sebab kalau round tpt lain dulu, patah balik sure kosong dah meja dia.
dah la tak tentu the next wk tu dia ada jual ke tak.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2010 01:55 PM | Show all posts
wokey..nanti aku try cari..Tq..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2010 06:44 PM | Show all posts
akak org trengganu...skrg ni keropok lekor yg sedap kat kelulut.....gi laa ghasa berbaloi-baloi...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2010 07:22 PM | Show all posts
Reply 8# lissa

Epok-epok sayur tu sama ke dengan samosa?

Kat Tesco Shah Alam kedai mamak (entah apa nama dia) selalu ada samosa sayur.  Dia start jual after lunch.  Okay lah kot sedap (I give 4/10).     Goreng dalam minyak penuh & too greasy for me (cholestrol tinggi!).
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2010 08:08 PM | Show all posts
kat pasar malam dkt rmh saya ada pakcik ni jual keropok lekor (yg dah goreng & yg belum goreng) yg s ...
mclaren Post at 21-5-2010 12:22



    pasar malam dkt mana tu weh...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2010 11:29 PM | Show all posts
Reply 15# Duta lover

pasar malam tu not far from family store yg dekat taman sutera belia.
nama taman (taman sebelah sutera belia) tapak pasar malam tu kita tak pasti la awak.
tapi dia setiap ahad. sepelontar batu from family store.

pakcik jual keropok lekor tu selalu bukak meja dia sebelah orang jual apam balik dgn air.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2010 10:31 PM | Show all posts
petang petang best kalau makan pengat pisang...buat kaw kaw, lagi best kalau letak ais ketul sikit...yummy...
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2010 01:28 AM | Show all posts
br je td mkn kopok leko mersing..
tp skang ni tgh gila nk mkn roti arab jer..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2010 05:48 AM | Show all posts
Aku dah lama x makan epok2 sayur...Korang tau x?

Serata shah alam ni aku cari..memang x der..

...
lissa Post at 21-5-2010 09:29


orang s/alam tau ker epok2 tu haper noks?
ai pon bru tau yg epok2 tuh... curry-puff
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2010 03:59 PM | Show all posts
org cakap kopok lekor kelantan lagi best?betol ke???
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.097723s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list