Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
14465
View
120
Reply

Lelaki je yang sanggup kahwin perempuan miskin

[Copy link]

Author: DanIno       Show all posts   Read mode

Post time 16-5-2010 12:38 PM | Show all posts
Post Last Edit by 220796 at 16-5-2010 12:39
kalau ikut skrg punye trend, pompuan mesia lak selera internasional...semua pun depa sapu.. ...
carold Post at 16-5-2010 09:07



bukan trend skrg le...cuma skrg ni byk advertise kat dada2 akhbar. akak min tu dh 50's gitu mmg super senior kat sini....but she's doesn't look like her age......mmg nmpk muda giles.....1 of the reason dah jodoh kan.....nak buat cmne. lg 1 lelaki bukan melayu or bukan mesia ni xde le secerewet lelaki melayu ni.......hehehehehe!
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2010 07:38 PM | Show all posts
bukan trend skrg le...cuma skrg ni byk advertise kat dada2 akhbar. akak min tu dh 50's gitu mmg super senior kat sini....but she's doesn't look like her age......mmg nmpk muda giles.....1 of the reason dah jodoh kan.....nak buat cmne. lg 1 lelaki bukan melayu or bukan mesia ni xde le secerewet lelaki melayu ni.......hehehehehe!
220796 Post at 16-5-2010 12:38


erk... erk....erk....apsal lak ada citer acik kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2010 07:58 PM | Show all posts
Reply 62# minahsaudi


ada miss a few words.....ye le sape tadi tu kata tread skrg ppuan mesia kwen org international...bukan trend tp dh jodoh kan....kak min contohnye....sori k.min if that statement x sesuai.....ramai lg forumer kat sini yg hubby bukan org mesia....byk yg mmg best tahap gaban tahap understanding tu.....
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2010 08:41 PM | Show all posts
kalau tanya aku...

yup!! betul...takkan aku nak kawin ngan org yg takleh nak tanggung makan minum aku?
esok2 kalau ada anak...apa lak nasib anak aku kalau dah bini pun takleh tanggung...
aku tak memandang rendah pada org miskin sbb aku pun bukan kaya...
tapi aku menyampah jenis susah n pemalas...sampai bini terpaksa amik alih tugas lelaki...
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2010 09:08 PM | Show all posts
Reply  minahsaudi


ada miss a few words.....ye le sape tadi tu kata tread skrg ppuan mesia kwen ...
220796 Post at 16-5-2010 19:58


erm......in a way kakmin setuju jugak, mcm menjadi trend pulak lately msians kawen dgn foreigners.  maybe the world is getting smaller n access to other peoples cultures n lives have become easier.

with these accessiblities inter marriages has double/triple.  i guess Allah has a way of showing to us jodoh kita cud be anyone irregardless of color, background, belief n from which corner of the world they come from.  maybe this is Allah ways of telling us tt we should live in peace n harmony

bergantung pada kita untuk menjadikan jodoh itu diredhai Allah dan diterima masyarakat.

sori off topic ler pulak, but back to topic:-

kalo pompuan sanggup kawin lelaki yg miskin, akak rasa mcm tak balance jer.  sepatutnya pompuan hanya kawen lelaki yg ada pegangan ugama n dapat membimbing keluarga kejalan yg diredhai Allah.

harta n wang ringgit adalah perkara yg tidak berapa penting dlm membina sebuah rumahtangga yg bahagia.
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2010 09:23 PM | Show all posts
heheheh,kiter hidup dalam dunia yg serba serbi kekurangan,so ape nak kutuk or marah ngan perkara yg terjadi??? munkin kiter oatut perbetul kan diri kiter dulu baru la kiter perbetul kan pe yg xbetul kot..ade gak pompuan yg sanggup ngan laki miskin and ade gak yg xsanggup..hrhehehe,sry la kalo xpatot or tersalah cakap...love is blind
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2010 08:04 AM | Show all posts
juliana evans..adalah idaman lelaki malaya...undefined
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2010 01:58 PM | Show all posts
Lelaki je yang sanggup kahwin perempuan miskin....yup seandainya pompuan tu lawo la....
Perempuan pun sama..kalau laki tu hensem..penagih dadah pun diorang sanggup......
Apapun aku tetap percaya jodoh ditentukan oleh Tuhan....
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2010 02:42 PM | Show all posts
rasanya sbb dah takde choice ....
kalau ada choice yg lagi hansem dan baik budi pekerti gerenti ...
Jesse_Mccartney Post at 15-5-2010 20:23



    ahhh...betul jugak tu.. tapikan, aku ada 1 contoh artis - mas anizan kawen dgn arwah ali bapoo. mas anizan tak kawen pun dgn hensem & baik budi perkerti.
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2010 02:49 PM | Show all posts
Ni aku nak marah ni. Ada satu fakta yang sangat tepat. Lelaki je ( sama ada kaya atau tidak ) yang s ...
DanIno Post at 2010-5-13 12:41



    TT gi baca tred Malu suami pangkat Rendah....tgk berpa ramai poremer sini yg ngaku kawin laki lepasan spm sedangkan derang ade master, phd ( pada hemat aku mestilaa lakinya kureng berduit - tapi kalau ada yg kaya, ya ampun)
maka dgn itu saya kureng setuju dgn pendapat ini
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2010 08:13 AM | Show all posts
erk... erk....erk....apsal lak ada citer acik kat sini
minahsaudi Post at 16-5-2010 19:38


Ah? hang dah 50'an? Curik umur ke ni? gurau nooooo.....
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2010 08:34 AM | Show all posts
Ah? hang dah 50'an? Curik umur ke ni?   gurau nooooo.....
manakautau Post at 18-5-2010 08:13


curik umur takper, jangan curik anak umor sudah ler   pagi2 nko nak guro dgn acik, bagus lah buat acik ceria, pahala nko dpt noooo.....
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2010 09:22 AM | Show all posts
kazen aku sebelum dia dpt keje gomen dia keje sebagai security guard, masa tu ada sorang perempuan yg keje peguam suka kat dia sampai janji sanggup tanggung belanja kawen, rumah, kete and semua.... seb baik kazen aku ni pikir panjang and now happy kawen dengan awek biasa2 je...
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2010 09:35 AM | Show all posts
ghasanye sama gamai je lelaki or perempuan kaya kawen ngan lelaki or perempuan miskin..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2010 01:47 PM | Show all posts
lelaki je sanggup kawen perempuan miskin? x tepat ...
byk jer kat luar sana, lelaki miskin...tp isteri nye kaya...
ade yg siap kikis harta isteri lagi...
actually benda2 camni t'pulang pd individu...hmmm...
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2010 12:32 PM | Show all posts
lawak betul topic nih... huhuhuhu tapi best betul korang punya feedback.. hehehheheh

pepehal pun... yg lelaki si miskin tuh... udah-udah lerr ngorat pompuan kaya... ukur baju badan sendiri lerr... kalau pompuan tuh tak kaya.. tapi giler harta.. nak yg kaye jer... toksah lerr layan... yg TT dengar tuuh.. sampai buat kesimpulan camtu.. sebab dulu tak selidik dulu pompuan jenis apa yg kita cari... main sondol jerr... bila dah kawen.. baru nyesal.. pastuh salahkan pompuan...

asalnya salah siapa?.... cuba fikir balik..?..

kekadang ada reason kenapa jadi begitu... kalau kita lelaki kita lebih memihak kepada lelaki... jadi kita tak nampak apa yg dinilai oleh pompuan ituu.... bak kata kengkawan yg lain... kalau nak makan pun kais pagi ... mestilah pompuan risau.. kang anak nak makan pasir ker?.. ehhh tapi hari nih dlm metro.. ada adek-beradek masuk hospital.. sebab dah setahun makan pasir!!! hahhahahahha haru betul!! hehehhehe
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2010 08:04 AM | Show all posts
erm......in a way kakmin setuju jugak, mcm menjadi trend pulak lately msians kawen dgn foreigner ...
minahsaudi Post at 16-5-2010 21:08



sgt setuju ngan statement ni.....   
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2010 08:09 AM | Show all posts
TT gi baca tred Malu suami pangkat Rendah....tgk berpa ramai poremer sini yg ngaku kawin l ...
misy Post at 17-5-2010 14:49



yelah betul gak... me in progress amek master... hubby just a SPM holder.... tp dia bagi full moral support..... me bnyk ajar dia mcm mane nk develop dan cari peluang utk tingkat diri... Alahamdulliah.. nk kata senang sgt tu idak lah... tp kami da boleh bernafaslah... yg penting lelaki tu sentiasa mahu berusaha kan kan kan
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2010 10:19 AM | Show all posts
Post Last Edit by Hana at 3-6-2010 10:20

Hari isnin lepas, sorang kawan rapat aku, tanya aku, patut tak dia proceed dgn sorang guy ini? kawan rapat aku tu muda dari aku. umur dia 28 thn.
that guy, 2 tahun muda dari dia. pendapatan rendah dari kawan rapat aku. kewangan tak berapa bagus. contoh paling & sgt nyata - kete dah 3 bulan tak bayar road tax. jadi, kalau nak kuar dari area perumahan (sebab takut roadblock), guna la kete kawan aku tu.

Jawapan aku kat dia -

"kalau rasa desparate, proceedlah. tapi, kalau tak rasa desparate, takyah. Yang aku boleh confirm , dah kawen lagi nak guna duit. elok2 gaji ko utk ko ajer tup tup kena pecah byk bahagian, utk laki lagi. utk umahtangga lagi. kalau nak beranak & ada anak, confirm guna duit ko. laki ko, gaji dia abis utk dia ajer itu pun ko kena topupkan. tapikan, jawapan aku mmg kurang alim pun. kalau nak jawapan standard2 & alim2, pergi tanya kat porem. "
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2010 10:22 AM | Show all posts
yelah betul gak... me in progress amek master... hubby just a SPM holder.... tp dia bagi full  ...
girlpower Post at 2-6-2010 19:09


adik me cikgu pun sambung master,
katanya suami dia yg 6 tahun muda dr dia..
yg keja askar tu bagi galakan dia sambung belajar...

kalau dah dpt galakan tu, apa lagi.. rebut aje peluang...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.136650s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list