Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
39026
View
487
Reply

DOSA-DOSA & FACEBOOK

  [Copy link]

Author: mclaren       Show all posts   Read mode

Post time 7-5-2010 11:35 AM | Show all posts
Reply 73# naweerah


aku pernah tegur sorang kwn aku yg seolah2 mendedahkan hal rumahtgga kat pesbuk ni

aku kata hal rumahtgga jgn la bincang kat pesbuk..malu

sekali ada pulak kwn dia menyampuk...katanya "bukan soal malu tpi nak mint pendapat org lain"

apa da...
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2010 11:43 AM | Show all posts
AKU X PAHAM..
MACAM MANA NAK SEARCH FACEBOOK
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2010 11:44 AM | Show all posts
Reply 27# dewi

akak pun sama..nak pantau fb anak2 je,,,tp x main farmville ...setakat baca komen2 je..

seronok baca fb anak bujang yg suka melawak dgn kwn2 dia...
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2010 11:55 AM | Show all posts
mmm.. org yg bagi peringatan tu hanya mengingatkan... kalau yg dah ingat tu, x per laa.. ingatan tu utk org yg terlupa..

org slalu ckp.. jaga diri baik2.. ada gak org ckp, bawak keta baik2..  n ada gak org ckp, bawak keta kuar simpang, check kiri, check kanan, dah clear baru jln.. oppss.. lupa bagi signal.. nasib baik ada org ingatkan..

aku ada fb? ada... 1 kwn 1 account..
1 lagi account khas utk add sumer org...
..n sumer maklumat adalah palsu
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2010 12:12 PM | Show all posts
Nasib baek acik tak der FB ni..


Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2010 12:16 PM | Show all posts
Reply 10# NURMIMIE


    nie kes numpang tgk kat akaun org lain lah nie...
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2010 12:22 PM | Show all posts
Nasib baek acik tak der FB ni..
carold Post at 7-5-2010 12:12


merapik
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2010 01:05 PM | Show all posts
dlm fb den penuh gambar anak dan pemandangan jer....
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2010 01:17 PM | Show all posts
aku tak de FB.
malas.

yg aku tahu, certain FB tu, mmg thru google ko dah leh tgk the pix.
aku tengok FB ex-school elok jek without an account.

so i guess, kena make sure your setting semua tu correct le.

Ustaz tu jez warned, jgn menghampiri benda2 yg boleh mendekatkan kpd zina/ dosa free. good advice, IMHO.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2010 01:22 PM | Show all posts
bendaalah ni dah lama skrg baru nak bising?yg pastinya  bubuh gambo sendir xpe tp jgn gambar ramai2 yg kita x minta izin  kita bubuh gambar depa
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2010 01:23 PM | Show all posts
uhh demam panas harini sesema muntah darah
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2010 01:33 PM | Show all posts
Reply 82# pbw2775


nak search apa? kalau nama org type je nama dia, kalau tak jumpa mungkin dia register nickname. Cara paling accurate search type guna email address. Type kat search box. It should bring you to that person, unless if he/she fake that too. Lagi satu kalau ada sikit2 clue yg kau ada pasal diorg pun boleh jugak, kau pergi search box, then, go to filter options, it will narrow down your search.

Tu yg aku benci pesbuk skrg ni, bila diorg bawak style myspace, friendster. It gets "too socially engaged" it loses its maturity.  Aku dulu ada friendster tapi tak active, myspace takde.

Masa mula2 aku join FB tahun 2006 dulu best je. Tak serabut. Simple layout. Cuma ada poke me, poke you. Pastu application masa tu tak public accessible macam skrg where everyone can actually develop their own application, quizzes etc. So, tak byklah application yg merapu2 macam ko tgk hari ni.

aku dulu buat idescribe. Salah satu application yg kau boleh describe character kawan2 kau and vice versa but in positive ways. Aku suruh former boss aku describe sekali. Then, aku print result2 tu sumer dan aku attached dgn resume aku bila nak tukar kerja.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2010 01:59 PM | Show all posts
setuju dengan pendapat ustaz zaharuddin net. saya pun ada fb..cuma skrg ni byk utk promosi perniagaan..
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2010 02:00 PM | Show all posts
cuma x suka ler kalau ada kawan2 yang tulis pasal rumah tangga dia orang dlm fb..laki x bagi nafkah ler..aper lah...kalau nak meluahkan perasaan..carilah org yg boleh dipercayai..cite rumah tangga bukan utuk dijaja semua orang tahun
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2010 02:01 PM | Show all posts
typo error..tahu
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2010 02:01 PM | Show all posts
Post Last Edit by carold at 7-5-2010 14:04
merapik
pressor Post at 7-5-2010 12:22



puaka niang rapik..




org semekin cam acik..tak der aper nak ditayang
rumah besor tarak, keta besor pun tarak...semua pun tecit2
sekolah pun sekolah atap rumbia..
kawan2 pun tarak...maklum tak famos
dah ler gitu..memasak pong tak reti..
x dak nak tayang aper..masak ape ari ni..somi makan samapi jilat ibu kuku kaki

anak sedara pong dah besor..
bukan cam sorg tu.., anak sedar tengah korek idung pun..tepek pic..
ekekeke
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2010 02:03 PM | Show all posts
n rasanya x da gambar x pakai tudung dlm fb saya coz kalau ada dah jadikan dlm mod utk ttpan kita jer..better kalau x nak tag gambar setkan album tu dlm mod private..kalau x silap..
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2010 02:06 PM | Show all posts
aku tak minat add kawan2 sekolah. Ada lah yg tersentil dua tiga ketul tapi itupun diorg yg add. Setiap 2 bulan sekali, aku akan buat facebook audit, group org ni org tu kat mana2. Office hour kalau aku nak update status, aku block member office, walaupun member rapat sekalipun.

Aku antara org yg paling updated dgn gambar2, so far aku dah ada lebih 100 album tapi every album aku akan buat privacy setting, sapa boleh tgk, sape tak bole. Most of the photos adik beradik je mmg bole access lah tapi aku tak buat mobile update. Aku akan balik dulu, pilih gambar2 yg elok, photoshop kalau perlu, tambah effect sini sana kalau ada masa, dan disebabkan kebanyakkan gambar aku mmg high resolution, aku akan resize for smoother upload, kalau gambar yg copyright, aku akan paste watermark letak satu folder for batch finishing touches and pap! publish.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2010 02:08 PM | Show all posts
suami dan saya pakai satu akaun fb atas nama saya..n bila2 masa dia nak log in suka hati..pandai2 menggunakannya..tp rasa berdosa coz ada terchat ngan kawan2 lelaki masa zaman sekolah dulu...rasa nak remove jer dalam senarai..tp fikirkan bisnes punya pasal biarlah..kesian suami nak kena tanggung dosa dia, dosa kita lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2010 02:15 PM | Show all posts
aku ade fb..tp xteruja pon..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.085975s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list