CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
123
Return to list New
Author: harisbee

Zina

[Copy link]
Post time 12-5-2010 07:59 AM | Show all posts
tak boleh solat tu pikir sendiri. nak solat tak nak solat bukan masaalah orang lain, tapi si yang baru lepas projek.

Mandi junub adalah satu ibadah.  Bukan setakat satu perbuatan pembersihan. Ia satu ibadah yang dapat pahala.  Orang lepas buat dosa besar lepas tu buat ibadah membersihkan diri sebab baru lepas projek haram.  Adakah patut? masuk akal ke?


(posted by mobile)
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-5-2010 08:23 AM | Show all posts
Post Last Edit by mlsnklyn at 12-5-2010 08:24
tak boleh solat tu pikir sendiri. nak solat tak nak solat bukan masaalah orang lain, tapi si yang ba ...
ibnur Post at 12-5-2010 07:59

rasa-rasanya Dato' Seri Najib Tun Abdul Razak ada buat tak?
perdana menteri tuh
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2010 08:49 AM | Show all posts
macam mane nak mengelak daripada melakukan zina..
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2010 09:07 PM | Show all posts
tak boleh solat tu pikir sendiri. nak solat tak nak solat bukan masaalah orang lain, tapi si yang baru lepas projek.

Mandi junub adalah satu ibadah.  Bukan setakat satu perbuatan pembersihan. Ia satu ibadah yang dapat pahala.  Orang lepas buat dosa besar lepas tu buat ibadah membersihkan diri sebab baru lepas projek haram.  Adakah patut? masuk akal ke?
ibnur Post at 12-5-2010 06:59



    Sbb pikir sndirilah pendosa masih mau melakukan solat. Bagi sesetengah orang, melakukan kewajipan solat tidak sesusah meninggalkan maksiat. Mungkin tak terjangkau akal kita, tapi itu realiti dunianya.

You kata, selagi dia tak bertaubat dia akan selamanya tidak 'suci' therefore tidak boleh melakukan ibadat. Kan?
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2010 10:02 PM | Show all posts
Sbb pikir sndirilah pendosa masih mau melakukan solat. Bagi sesetengah orang, melakukan ke ...
Decaffeinated Post at 12-5-2010 21:07


kalau kau nak katakan macam tu, [maksud aku - kau kata tak boleh solat] itu kau punya pendapat.

Yang aku nak highlightkan, ada manusia ni yang mencampur adukan ibadah dan maksiat seolah-olah macam tak ada apa-apa.  Dia nak solat tu, dia punya pasal.  Allah nak beri dia pahala tu hak Allah.  Cuma pikirla apa punya quality ni?  Kalau kau nak beli kereta, tapi ada bekas eksiden, apa ke kau nak beli?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-5-2010 11:36 PM | Show all posts
jadi maksud setubuh dlm Quran ni ada ker tidak..tu je aku nak tau....

kalu base on adat setempat..of course le kita tau...setubuh tu...menjolok..tp dlm al-Quran ada ke sebut menjolok tu persetubuhan..ataupun itu adalah assumption?
dan adakah jugak ada yg mengatakan persetubuhan dlm al-Quran adalah penumpahan mani ke rahim tidak ada dlm Quran???? betul ker?
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2010 11:26 AM | Show all posts
macam mane nak mengelak daripada melakukan zina..
zue10 Post at 12-5-2010 08:49


Rasulullah sabda, kena kahwin.


Bagaimana pula mengelakkkan zina untuk mereka yang dah berkahwin? Isteri kena puaskan suami dan begitu juga sebaliknya. Kalau mereka gagal, suami atau isteri akan buat skandal kat luar.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2010 04:20 PM | Show all posts
jadi maksud setubuh dlm Quran ni ada ker tidak..tu je aku nak tau....

kalu base on adat setempat. ...
harisbee Post at 12-5-2010 23:36


err....ada cara lain ke nk bersetubuh?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-5-2010 11:13 PM | Show all posts
kalau kau nak katakan macam tu, [maksud aku - kau kata tak boleh solat] itu kau punya pendapat.
...
ibnur Post at 12-5-2010 21:02



    For the record, aku bertanya (bukan aku yang kata) based on your earlier statement bahawa peliwat yg belum bertaubat tidak akan suci walau mandi 7 lautan. Aku tanya in case you want correct yourself or stand by that statement! Personally, aku rasa that statement mcm problematic.

Yang aku nak highlightkan, ada manusia ni yang mencampur adukan ibadah dan maksiat seolah-olah macam tak ada apa-apa.  Dia nak solat tu, dia punya pasal.  Allah nak beri dia pahala tu hak Allah.  Cuma pikirla apa punya quality ni?  Kalau kau nak beli kereta, tapi ada bekas eksiden, apa ke kau nak beli?


Manusia yang mencampur adukkan ibadah dan maksiat ada di mana-mana. Adakah perlu sesuci salju baru nak berjinak dgn agama? Kau pun kata, hak Allah nak terima ke tidak amalan dia. Kan?

To answer your question, apa salahnya beli kereta bekas eksiden kalau dah dibetulkan semuanya? Lagi pulak kalau BMW.... kereta baru berkilat pun lom tau tak der problem...
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2010 11:15 PM | Show all posts
err....ada cara lain ke nk bersetubuh?
FMKiller Post at 13-5-2010 15:20



    ko dah sunat belom? banyak ler cara nak bersetubuh....
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2010 08:51 AM | Show all posts
ko dah sunat belom? banyak ler cara nak bersetubuh....
Decaffeinated Post at 13-5-2010 23:15


Selain intercourse?! huhu...setahu aku bersetubuh tuh intercourse jer...taktau la pulak kalo2 ada cara lain untuk bersetubuh....maklumlah..aku nih masih belum berkahwin..
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2010 01:12 PM | Show all posts
Reply 47# alien7749
bagaimana pula kalu suaminya jauh dan jarang2 sekali jumpa...tambah plak xboyfreind dulu contec balik merayu dengan kenangan silamnya,,,,macam citer adamaya.......ur opinion plezzzz
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2010 04:05 PM | Show all posts
my opinion is kalau ko nak rasa azab ke idak api neraka tu ko try la....
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2010 04:49 PM | Show all posts
ko dah sunat belom? banyak ler cara nak bersetubuh....
Decaffeinated Post at 13-5-2010 23:15



banyak ler cara kau nak bersetuboh  !!!!!  

Dalam banyak-banyak perbuatan haram dalam Al-Quran, perkataan bersetubuh ni satu ajer orang nak minta takrif.  Curi, riba, rogol, rompak, lain-lain tu...  tak nak cari takrifan ke?

Benda nikmat dunia punya pasal.....        
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2010 11:02 PM | Show all posts
banyak ler cara kau nak bersetuboh  !!!!!   

Dalam banyak-banyak perbuatan haram dalam ...
ibnur Post at 14-5-2010 16:49


isk...ibnur..ko jangan...mungkin bagi diorg2 nih mencuri tuh adalah piat telinga jer.
adoi la...benda yang maksud dia dah terang lagi bersuluh and globally known pon masih ada orang tnya ka?
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2010 12:51 AM | Show all posts
apa la sedap sgt berzina tuh....?????? azab yg amat pedih di akhirat kelak............

nauzubillah............cari la yg halal............!!!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-10-2022 07:50 PM GMT+8 , Processed in 0.077281 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list