Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
89033
View
281
Reply

Sewing class / Kelas menjahit

  [Copy link]

Author: mizzniff       Show all posts   Read mode

Post time 29-12-2011 08:39 PM | Show all posts
Reply  cayunk


saya tukang jahit. dok kt kajang utama... bole ngajar menjahit baju kurung, kuru ...
mamariff Post at 29-12-2011 16:04



    ongkosnya brapa?
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2012 04:47 PM | Show all posts
area sungai besi atau sri kembangan ader x...tingin nk belajar jait baju kurung ngn tudung
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2012 05:46 PM | Show all posts
kat area subang or berdekatan ada tak kelas menjahit yang buat weekend and fee yang berpatutan. babe minat nak belajar tapi takde kelengkapan menjahit.
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2012 02:35 PM | Show all posts
saya dok ampang nak cari class menjahit..ade sesiapa boleh bagi tahu x kat mana kawasan yang ader wa ...
mizzniff Post at 5-5-2010 12:54



   salam. hari tu aku ade blaja menjahit baju  dengan sorang designer, yasalma nama dia... bengkel dia kat ampang je.. dia ajar menjahit tanpa pola.. ko bayangkan aku yang tak gherti2 pegang mesin jahit pun dah bole buat baju sendiri.. dalam amse beberapa jam je baju dah siap..  klau berminat bole search nama yasalma kat FB.. huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2012 10:52 AM | Show all posts
makcik belajar menjahit kt seri kembangan
akaq yang mengajar tu pon best
mudah sgt nk pham
skunk ni makcik da berjaya menjahit bju sendiri.
Alhamdulillah =)
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2012 05:33 PM | Show all posts
area puchong xda ke sape2 tau ..leh arr share
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2012 04:31 AM | Show all posts
salam. hari tu aku ade blaja menjahit baju  dengan sorang designer, yasalma nama dia... ben ...
AinRaz Post at 29-1-2012 14:35



Yasalma nih penah tgk kt Safiyya.... bape fees die, mahal taks...bljr ape lgik yer kt situ
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2012 11:37 PM | Show all posts
Yasalma nih penah tgk kt Safiyya.... bape fees die, mahal taks...bljr ape lgik yer kt situ {: ...
eiyana Post at 18-2-2012 04:31



tak tau la kate mahal ke tak.. bg aku ok je kot fee nye.. RM350.. lg pun dia designer, so aku rase rate dia ok je..
aku blajar jahit baju kurung moden..

ok laa cara2 yg diajar.. senang, tak guna pola.. tu je hehe..tp ade gak la kak salma ni bg tips2yg berguna..

aku tengok kak salma gunting baju, fuhhh.. laju kemain..



sbb aku xde asas menjahit jd aku blajar cara2 nk ukur2,  gunting ngan menjahit ape smua.. huhu.. 5 jam dah siap baju aku..




p/s - sempat aku gi usha dress2 rekaan kak salma ni.. curlassss uolsss..  


Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2012 10:48 AM | Show all posts
ainraz...kelas yasalma nih kat ampang eh ...area maner ?
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2012 11:33 PM | Show all posts
saya teringin nak blaja jahit, sesiapa tahu tak area bangi, putrajaya or nilai? since saya duk nilai ...
bintangchomel Post at 8-8-2011 14:52


Nilaihttp://bellezzacollections.blogspot.com
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2012 12:29 PM | Show all posts
Nak cari tempat belajar jahit langsir di area Batu Pahat, Johor...

ada x.. ada x....
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2012 08:05 AM | Show all posts
area sungai besi atau sri kembangan ader x...tingin nk belajar jait baju kurung ngn tudung
MsShinchan Post at 9-1-2012 04:47 PM


g la belajr mnjahit kt puncak jalil tue. dlu makcik belajar kt ctu. murah je kos nye.
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2012 11:32 AM | Show all posts
aku pun nak belajar gak...ade tak area2 wangsa maju....PM aku eaa...
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2012 04:49 PM | Show all posts
nak tanya niii....
slalu nak jahit kain flowy...berombak tu...
pakai kain bpe meter ek???
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2012 10:26 AM | Show all posts
saya pun nk blajar menjahit tp jahit tudung je...ada sesaper bole ajar x? tp uk pengetahuan saya jahil tukil dlm bidang jahit menjahit ni.. huhuhuhuh
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2012 03:39 PM | Show all posts
Reply 5# maizana


   akak mod...kalau belajar melalui online tukan, tak berape nk paham la....lgpon nak tanye2 mcm payah lak.
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2012 08:17 PM | Show all posts
kkhalysya, wangsa maju ada...pusat smart skill...
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2012 01:33 PM | Show all posts
sy dah daftar kelas jahitan...rm 240 16 jam include pendaftaraan...dekat seksyen 4 tambahan, bangi...dekat hani taylor..blaja weekdays jek coz kadang2 weekend kena keja...harap2 semuanya berjalan lancar...
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2012 11:06 PM | Show all posts
Ada ke keels menjahit di bandar utama?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2012 12:28 PM | Show all posts
Slm semua...
Ada sesiapa tahu kelas menjahit area gombak/wangsa maju/setiawangsa SELAIN Pusat Latihan Smart Skill tu? Kalau blh persendirian @ one to one session ke? TQ
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082920s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list