Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
37660
View
300
Reply

Malu suami pangkat rendah

  [Copy link]

Author: bokeh       Show all posts   Read mode

Post time 5-5-2010 11:02 AM | Show all posts
time2 dengar criter gini..... geram lak aku....kl before jumpe lelaki g dating... aku tanye keje ape..... then lelaki/kawan lelaki yg nak matchkan aku mula lah merungut... kate aku memilih laa... cerewet laaaa....

then aku x kawen2... sumer salah aku.... huhuhuuhh
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2010 11:03 AM | Show all posts
adakah ini alasan untuk anda mencari lelaki yang lebih kaya...?...
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2010 11:15 AM | Show all posts
adakah ini alasan untuk anda mencari lelaki yang lebih kaya...?...
pressor Post at 5-5-2010 11:03

bukan kaya nyahh.. tp MAMPU......
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2010 11:21 AM | Show all posts
perkahwinan x leh dipertikaikan coz JODOH dh ditetapkan sejak azali...
tp..pangkat/harta boleh dipertingkatkan...

kalau kita duk mengejar yg sama level..berkawan berkapel dgn sama level..tp jodoh dh ditetapkan dgn sipolan yg berpangkat rendah..still kita akan berkahwin juga dgn sipolan yg berpangkat rendah...
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2010 11:27 AM | Show all posts
time2 dengar criter gini..... geram lak aku....kl before jumpe lelaki g dating... aku tanye keje ape ...
True-X Post at 5-5-2010 11:02



true kena jawab, mmg ler kena memilih sebab saya masih berpikiran konservatif. suami kena tanggung keluarga. saya blum lagi convert into moden thinking iaitu bini kena tanggung keluarga. belum tahap itu lagi. umahtangga akak, akak yang tanggung ke laki akak yang tanggung? cuba jawab soalan saya ini.
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2010 11:29 AM | Show all posts
aku just nak share cerita...

kawan2 aku dulu ada lah bbrp org yg mmg dh list kan dgn sape2 guys yg diorg akan berkawan...pastu diorg pon akan menonjol2 kan diri ditempat org2 kaya selalu lepak...
life style member2 aku tu pon style2 branded..yelah..nk tangkap yg high taste...

aku dulu tgk jer diorg duk berkawan dgn yg hebat...aku sekadar bertanya..mcm mn ye diorg leh dpt kwn dgn org2 gitu...diorg pon ckp la itu ini...

last2...JODOH...hanya tuhan yg tentukan..berkawin dgn org biasa2 jer...

aku dulu kawan je dgn sape2 x kira la keje /pangkat apa...tp kebanyakan yg mmg keje biasa2 je (aku x leh nk pertikai..coz rezeki mereka utk keje tu je kan)

alhamdulillah..jodoh aku rupanyer sama je dgn aku ...hehehh...
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2010 11:30 AM | Show all posts
true kena jawab, mmg ler kena memilih sebab saya masih berpikiran konservatif. suami kena tang ...
Hana Post at 5-5-2010 11:27


thanks... sy tak lah tolak kl jodoh dengan laki yg keje gaji jauh lebey rendah.... but selagi sy ade option.... sy akan pilih....
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2010 12:08 PM | Show all posts
aku just nak share cerita...

kawan2 aku dulu ada lah bbrp org yg mmg dh list kan dgn sape2 guys y ...
dealova04 Post at 5-5-2010 11:29



aku pun ada jenis kwn cenggini..
nak tergelak pun ada.. adoi.. berpijak dibumi nyata aa...
kalo dah jodoh ko dgn anak org berada.. ko kemana pun mmg tu la jodoh ko..
kalo dah jodoh ko dgn org yg biasa2 je pun.. terima je laa..
dah takdir..betul x??
nak memilih2 skali tersalah pilih kang.. lg parah..
menyesal pun xgune dah time tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2010 12:24 PM | Show all posts
aku just nak share cerita...

kawan2 aku dulu ada lah bbrp org yg mmg dh list kan dgn sape2 guys y ...
dealova04 Post at 5-5-2010 11:29



hehe....btol kann, i pun ada pengalaman dgn kawan2 camni
ada mak/ayah dictate kena kawan dgn sapa...lawyer ka, majistrate ka

mak ai kata, jgn carik askar saja...sebab kesian kena tinggal cam dia
last2 dpt engineer nie pun , kena tinggal gakk...

yg duk memilih jaga stended nie....last2 dpt lebih kureng kita gak
in fact, rezeki kita bukan ditangan manusia lain...
u want more, u give more....rezeki ALLAH tu unlimited
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2010 12:42 PM | Show all posts
Buang rasa ego seorg pempuan bila dpt somi yg tak setaraf.........

Malu........  tapi somi tu gak yg dihadap 24 jam......

Klu perut dah memboyot kan benih somi gak......

Lg nak rasa malu........tak tau camne pemikiran org cam nie....
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2010 12:46 PM | Show all posts
manusia sama saja .. yg membezakan cuma amal soleh..  ingatlah kita di dunia nie cuma sementara sahaja..
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2010 01:08 PM | Show all posts
Post Last Edit by itamrazali at 5-5-2010 13:09

aku cdgkan somi ko further study...mintak maaf aku ckp macm nie..ZAMAN SEKRG NIE KLU ADE SPM OR DIPLOMA SHJ, MMG PELIK....

..DULU BOLE DITERIMA, SEKORANG A BIG NO- NO..ORG BERLUMBA2 BUAT MASTER...AT LEAST ME AND MY FRIENDS...ZAMAN SKRG NIE BYK ORG ADE DEGREE...PADA AKU PULAK PERSONALLY, MMG AKU PANDANG RENDAH ORG YG ADE SPM, IT'S LIKE HELLO..??...DLM HATI AKU BILA JUMPA ORG MCM NIE.."KO PEMALAS KER APER..???...BEGITU BYK PELUANG KERAJAAN BAGI, KO KE MANA..???..WHERE HAVE YOU BEEN..???"..TP DLM HATI JER LAH...MGKIN RAMAI TAK SETUJU..
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2010 01:19 PM | Show all posts
sepupu me gaji besar.. dlm 6-7k gak la. tp suami dia keje guard kat SOGO je.. tp dia hormat betul n suami dia. sblm kawin dia pernah tunang n eng. Petronas.. then dia mintak putus.. masa nk kawen mak n family seme terkejut keje suami dia..

tp skrg bahagia.. dia kata syurga isteri adalah suami. tak kira suami kita kerja ape. perlu hormat. me pun tumpang gembira.
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2010 01:33 PM | Show all posts
Reply  pengecatbintang


camni nie pengecat...

kalo binis2 nie berjumpa dgn somi dr company y ...
my-alja Post at 4-5-2010 21:23



    setuju
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2010 01:38 PM | Show all posts
EH. Bukan aku ke yang berkenalan dgn dia? aku yang tanya dulu kann..
aku biasa la..suka tegu ...
Hana Post at 5-5-2010 10:26



    TQVM

    TQVM

    TQVM
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2010 02:06 PM | Show all posts
manusia sama saja .. yg membezakan cuma amal soleh..  ingatlah kita di dunia nie cuma sementara saha ...
ellyanaa Post at 2010-5-5 12:46



    ya betul sebetulnya...ada benda lain yg lebih penting yg harus dipikirkan kriteria wajib utk seorang suami...bukan takat gaji dan pangkat

gaji  pangkat besar tapi mcm lahanat pun tak menjamin kebahagiaan
rupa hensem tapi mcm lahanat pun tak menjamin kebahagiaan

kekadang aku wonder stevie wonder gak apsal la kita org melayu nih suka sgt ambik berat pasal pasal ni......legacy candi lembah bujang masih ada lagi kot
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2010 02:18 PM | Show all posts
aku cdgkan somi ko further study...mintak maaf aku ckp macm nie..ZAMAN SEKRG NIE KLU ADE SPM OR DIPL ...
itamrazali Post at 5-5-2010 13:08


bg aku pula...ni la hiraki kehidupan...ada yg duk atas..ada yg duk bawah...
kalau semua nyer bagus2/bijak2/ pastu semua keje as a CEO...bkn dunia la kalau mcm tu...

yg x belajar tinggi x semua yg pemalas...sape yg x nak keje bagus & gaji byk kan?
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2010 02:42 PM | Show all posts
bukan kaya nyahh.. tp MAMPU......
True-X Post at 5-5-2010 11:15



jadi adakah dengan alasan ingin mencari lelaki MAMPU, terpaksa meminta cerai dengan suami??
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2010 02:43 PM | Show all posts
itamrazali.. hello.. u pandang rendah pada org ada SPM? u tu bagus sangat ker.. muhasabahlah diri skit ok.. (sorry teremo lak.. tp baca post tu buat tangan ni bergetar untuk menekan keyboard nih.. sabar je la..)

TT.. Allah jadikan pasangan suami isteri tu saling lengkap melengkapi antara satu sama lain .. kunci kebahagiaan adalah 'PENERIMAAN'.. so, terimalah dia seadanya.. insyaallah hati akan sentiasa tenang... Allah dah tetapkan itu terbaik untuk u..
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2010 02:44 PM | Show all posts
jadi adakah dengan alasan ingin mencari lelaki MAMPU, terpaksa meminta cerai dengan suami??
pressor Post at 5-5-2010 14:42


ape kes cerai2 berai ni...

yg dah kawen tuh pandai2 laaa

aku cakap bg pihak aku yg tak kawen lagi...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.077815s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list