Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
7124
View
15
Reply

[TEMPAT] Kedai Buku

[Copy link]

Author: nardiel       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-4-2010 11:55 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by juju_amin84 at 24-3-2012 00:21

salam
saya ni boleh dikatakan kaki shopping selain kaki kedai buku dan kaki membaca. Selalu gak pergi Melaka Mall....dulu kalau pi tingkat dua ke tingkat tiga ada banyak kedai - kedai jual kain, baju, tudung dan sebagainya untuk yg muslimahlah tetapi kebelakangan ni, banyaj kedai2 sebegitu dah tutup...tak tahulah kenapa sbb dah lama sgt tak buka.....saya rasakan seeloknya satu shopping mesti ada kedai buku mesti boleh lakunya. macam di JJ, MP berkembang maju pun sbb ada kedai buku. Macam di Melaka mall, saya rasa mmg elok ada kedai buku sbb, pertama ada kolej DMDI then ada pelajar PJJ yang tiap2 minggu belajar di situ malahan ada juga yang selalu menjalani kursus dan latihan di Kolej DMDI dan kedua, sebelah kedai - kedai yang dah tutup tu ada sebuah CC. saya rasa mmg laku gak CC tu dan lebih cantik kalau ada kedai buku yg berhampiran dgn CC. sebenarnya dah lama saya harapkan kedai buku kinokuiniya buka cawangan di melaka, dan saya rasa Melaka Mall adalah tempat yg strategik. rakyat Melaka semua, apa pendapat anda?
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2010 11:57 PM | Show all posts
kinokinuya...? mahal nk mampus...gile harga buku...

borders better lg...
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2010 07:57 AM | Show all posts
kinokuniya? melaka?
kat kl pun cuma ada 1 jer.
psl harga buku 1 hal - utk org yg mmg giler buku, harga doesnt matter
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-4-2010 08:29 PM | Show all posts
tak kisah kalau harga buku mahal tapi janji dapat baca
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2010 10:46 PM | Show all posts
nardiel
nk compare Kino kat KLCC buat kat melaka ni,mgkin agak kureng...sbb dia KL mostly tourist suka lepak situ,saya pon suka,dgr music free, nk baca pon tak kena marah dan suasana yg rilex dan santai...

Kena tgk juga nature of people,rasanya tak smua stud suka lepak...kedai spt MPH dan Thaikuang kat MP pon best lepak..ada pelbagai genre,especially buku2 agama yg latest dan tajuk pon hangat2 belaka...smpaikan buku Yakjuj dan Makjuj pon saya blm khatam lagi sbb bahasanya susah sket nk paham...apa2pon,cadangan tu bagus...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-4-2010 10:20 PM | Show all posts
betul kata awak....saya pun suka dgn muzik dan kedai buku dan suka lepak2 di situ......
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2010 12:42 AM | Show all posts
saye pon ske lepak kedai kino...bes je kan!
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2010 01:07 AM | Show all posts
kalo kino tu mebi mustahil..
tapi kalo ada kedai buku besar mcm mph n borders yg beso
ama dialu2kan
mmg bez dpt spend time..carik buku yg kite nak
tanpa diekori

sbb kt melaka ni byk kedai buku beso utk dak2 skola je
cam thai kuang n popular
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-4-2010 06:55 PM | Show all posts
mmg saya lebih suka pi kedai buku berbanding kedai baju sbb tak diekori jurujual, kalau tak rimasnya kalau belek2 baju sambil diperhatikan orang
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2010 08:49 AM | Show all posts
nardiel
tau takpe...kang tak beli,mulalah tarik muka...tak suker..tak suker....heheh....

beli baju kat JJ aman sket,takde sape nk ikut...heheh...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-4-2010 05:42 PM | Show all posts
betul2 kat JJ okey sgt kalau nak membeli belah......
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2010 08:10 PM | Show all posts
suke beli online from kino website....within 3 days sampai..pergh best giler!

me just hope, we'll have bigger MPH here...buku2 yg ade kat sini very limited laaa...
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2010 09:47 AM | Show all posts
kedai buku secondhand kt melaka ada x?
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2010 10:18 AM | Show all posts
cadangan yg baik..............
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-5-2010 09:15 PM | Show all posts
hehehhe tq,
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2010 04:01 PM | Show all posts
kedai buku secondhand kt melaka ada x?
bezita60 Post at 2-5-2010 09:47 AM


kalo nak novel, me byk gaks nak jual......
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084476s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list