Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
132863
View
741
Reply

share pengalaman dlm dewan mahkamah syariah

  [Copy link]

Author: latahzan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 6-11-2019 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Donutfilling replied at 5-11-2019 05:40 PM
Cane kimbora?
Suami mengaku lafaz tak?
Dah rujuk ke?


Hi donut. Kes dah settle, kitaorang rujuk balik. Mula2 sebelum pergi mahkamah, dah tanya suami nk rujuk ke tak. Dia kata tak nak. Okay lh kalau dia tak nak kn.

Kitaorang pasangan last yg sampai masa bicara tapi ada pasangan lain tengah bicara. Masa nak bicara tu lupa bagi suami dia punya copy saman. Lepastu hakim suruh kitaorang keluar bincang dulu.

Keluar tu suami pi toilet. Balik toilet tengok mata merah. Terus dia cakap dia nak rujuk balik. So kitaorang masuk bicara lepastu bgtau hakim yg kitaorang nak rujuk. Dia pun ngaku dia salah, tak dapat kawal marah katanya. Maka rujuk lah balik kami hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
kimbora replied at 6-11-2019 10:43 PM
Hi donut. Kes dah settle, kitaorang rujuk balik. Mula2 sebelum pergi mahkamah, dah tanya suami n ...

Alhamdulilllah kimbora selesai

I tak tau pulak boleh minta nk rujuk kat hakim on the spot

Missed the info somehow
Mmg menonong aje g sbb nk sahkan talak

Sbb lepas bicara tu staf kt ofis tanya, tak rujuk ke dgn hakim tadi?
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Donutfilling replied at 6-11-2019 11:02 PM
Alhamdulilllah kimbora selesai

I tak tau pulak boleh minta nk rujuk kat hakim on the spot

Act masa last tu hakim tanya ada nak tambah apa2 tak. So kitaorg cakap kitaorg sepakat nk berbaik semula. So hakim suruh terus pegi pjbat agama utk buat pengesahan talak dgn rujuk.

So part rujuk tu dah settle. Sijil nikah pun dah cancelled. Diaorg bg sijil rujuk pulak rasanya. Tapi tak amik lagi. Sebab diaorg kata ada kena buat rakaman percakapan dulu baru bole amol sijil tu.

Rakaman percakapan tu katanya sebab cerai luar mahkamah dan kalau laki tu salah, memang kena denda. Serabut pulak rasa nk ulang alik byk kali hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
kimbora replied at 13-11-2019 12:20 AM
Act masa last tu hakim tanya ada nak tambah apa2 tak. So kitaorg cakap kitaorg sepakat nk berbaik  ...

Ooo aah ad hakim tanya nak cakap apa2 tak? Hahaa kami ckp takde kuang2...

Kalau ex kena denda tu nasib la kn sapa srh tak ikut law.

Maksudnya kim tak proceed dgn rakaman percakapn tu so hang kat situ lah? Belum kena denda lagi la kn?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089704s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list