Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
49410
View
334
Reply

selesa tak adik beradik ipar tinggal sekali

  [Copy link]

Author: acika       Show all posts   Read mode

Post time 12-7-2010 02:24 AM | Show all posts
aku mmg nyampah klu SIL yg jenih berat tulang. x kira la lelaki @ pompuan. mmg jd sakit hati...tpnk tegur x berani...he3x

nasib deme x dok lama, dtg sebln dua je.....
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2010 03:55 PM | Show all posts
slalu je tinggal umah kakak mase lom kawen.tp takde la emnetap trus.seminggu 2.paling lama 3 bln mase kena keja kat ipoh.tp aku rase kakak n BIL tak kisah.time aku tak keje,aku dok umah drg,aku masak,kemas sume.jaga anak skali.BIL pun suka sbb kakak aku kurang membebel kat dia kalau balik lmbt.ye la..kakak aku ade kwn sembang..tp kalau tetiba BIL balik awal dr SIL,mmg dia tak masuk..dah dok umah org ni pandai2 la bwk diri.

now dh kawen.dok ngan mil n bil plak..mmg tak selesa sket.tp aku tak kisah.jarang le aku tok terlentang dpn drg.tp selalu je aku selamba je menyusu dpn drg.tak lalu nak kaver dah.tp aku akan pastikan takde nmpk ape2 la.seb baik umah mil besar gak.n aku mmg jarang tgk tv waktu mlm.slalu tgk slot akasia je..pastu aku tak hirau ke tv dah.n aku tak suka masak2 kat umah mil.kalau dia takde aku masak.or kalo aku tingin ape2 yg dia tak pnh masak,aku masak la..tp biasanya bkn time org ramai kat umah.tinggal mil ngan BIL yg tak cerewet sgt pasal mkn ni..sbb 2 of my BIL sgt cerewet pasal mkn..tak suke!!
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2010 10:21 AM | Show all posts
x selesa langsung!!!

adik2 ipar aku, mmg takot ngan aku...hahah!sbb muka aku garang..hahah...bio la.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2010 10:52 AM | Show all posts
ntahler~ aku ada member yg hadapi masalah macam ko. sampai skrg nidiorg mmg jarangbalk kg. kes dia sebijik macam ko cuma aku pasti kawan aku ni bukan ko ler. hihihi.

cadangan aku, rasanya kena guna orang ke-3 gak untuk handle kes macam ni. kalu sound adik direct, bgtau apa undang2 kalau nak stay dgn kakak, nanti mesti dia balik buat cerita lain kat mak ayah. dah jadi isu. tp dgn syarat org ke-3 tu memang boleh dipercayai untuk handle masalah ni.

nak cakap lebih tak berani sebab aku tak kenal keluarga wife ko macam mana.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2010 11:11 AM | Show all posts
huhu...x kisah la ngan IL2 sumer or ngan family sndiri...vote for dok sndirik.......xde campur tgn org...
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2010 12:40 AM | Show all posts
susah bg aku dpn kita elok blkg tah hapa2 dia ngumpat kita sbb manusia ni kt dlm hati kita x tahu
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2010 04:59 PM | Show all posts
aku jenis yang tak tahan tinggal dgn SIL/BIl hatta adik sendiri pun.. aku tak suka takde privacy ni. ...
blenny Post at 7-6-2010 16:26



melati setuju..kat rumah laa kita nak privacy...tapi melati lak yg tensi...skrg ni SIL dok rumah kitaorg..serba x kene..pastu yg geramnya SIL jenis x reti basuh pinggan/cawan lepas guna...main letak jek kat sinki..pastu ruang tamu/TV dia yg conquer sampai laa ke tgh malam..kitaorg ni takde chance nak tgk..dok bilik jek laa..dah ler pinjam keta..main lanyak jek..minyak nak free jek..
Ni dgr citer nak dok tumpang rumah kitaorg lama plak tu, kalau kejap takpe lagi..tensioooooooonnnnnnyaaaa akuuuuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2010 10:49 AM | Show all posts
salam...

sekarang adik ipar saya duduk sekali dgn saya.  secara jujur memang tak ada perasaan tak suka atau kurang senang bila dapat tau dia nak tumpang duduk dgn saya sebab dulu sebelum saya kahwin pun, saya menumpang di rumah abang2 saya.  sekarang apa salahnya bila adik ipar duduk sekali dgn kita.  sekurang2nya kita tau macam mana susah bila nak kerja tak ada tempat tinggal.

tapi dalam masa yang sama, yang duduk menumpang tu kenelah pandai2 bawak diri.  jgnlah selamanya kita anggap diri kita ni tetamu dlm rumah tu.  ringan2kan tulang utk membantu.  saya masih ingat lagi pesan ayah.."kita ni kalau duduk menumpang rumah orang, biar kita penat sedikit,asalkan orang suka kita menumpang rumah mereka"
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2010 11:07 AM | Show all posts
ye betul miesha. dh menumpang tu, kenalah rajin. ini tak blh ditegur, kecik hati pulak.

my sister duk dgn i. sian kt hubby sbb x bebas kt umah sendiri. dgr je adik i balik, cepat2 dia berbajulengkap. kalau x sblm ni cuma pakai shorts je kt umah.....
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2010 11:14 AM | Show all posts
sebenarnya i pun x paham kenapa kita nk menumpang kt umah kakak/abang yg dh kahwin.....  get a life. kan best duk dgn kwn2 yg rapat dgn kita. bukannya nk suruh duk bebas kt luar sana. tp, ms duk sendiri dgn kwn2  blh belajar tentang hidup ni. bukan stil bergantung dgn org lain. kalau nak menumpang sebulan dua tu, kira ok lg. tp dah setahun dua tu kira  dh menceroboh privacy org lain....even kakak or abang sendiri..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2010 11:16 AM | Show all posts
Reply 154# sharz

yelahkan...kalo ko xde kat umah, dia pun xleh duk kat umah, kang kena tangkap basah plak...

adik ko tu lama mana lagi nak duk umah ko tu? xde perancangan nak berdikari ke?
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2010 12:01 PM | Show all posts
Reply  sharz

yelahkan...kalo ko xde kat umah, dia pun xleh duk kat umah, kang kena tangkap basah ...
ruffleen Post at 24-8-2010 11:16



    entahlah. mcm aku ckp td, benda2 camni mmg sensitif. nk kena jaga hatilah. nnti org tua plak yg merajuk. bukan diorg tak tau yg aku ni mmg nk privacy....
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2010 12:14 PM | Show all posts
Post Last Edit by ruffleen at 24-8-2010 16:55
entahlah. mcm aku ckp td, benda2 camni mmg sensitif. nk kena jaga hatilah. nnti org tua plak yg merajuk. bukan diorg tak tau yg aku ni mmg nk privacy
sharz Post at 24-8-2010 12:01

adik ko anak bongsu ke? kenapa anak bongsu selalu dimanjakan berlebihan?

apa yg anak sulung buat semua x kena. anak bongsu semua boleh.

padahal anak sulung la yg paling bnyk makan hati.

sepatutnya mak ayah ko x boleh benarkan adik pompuan ko duduk dgn ko yg dah kawin. aurat antara adik ko dgn laki ko tu bukan muhrim tau.

setan kalo nak menghasut, dia x kira sapa.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2010 12:24 PM | Show all posts
yelah, susah jd anak sulung. selalu makan hati nak jaga hati adik2 dan parents. kadang2 serba salah. adik aku bukan bongsu tp adik pompuan bongsu....

aku cuma harap dia sedar sendiri jer yg aku x berapa senang dia duk dgn aku...
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2010 10:17 PM | Show all posts
Reply 159# sharz
sharz, benda2 camni nak cakap lebih kang, mertua pulak yg terasa hati..akhirnya kita jugak yg makan hati...mcm kes melati ni...nampak gaya macam lama jek...
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2010 04:23 PM | Show all posts
apa-apa, give and take. susah nk puaskan hati semua orang. Mertua ni sebenarnya dah macam emak ayah kita gak. Kita kena horat mereka
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2010 06:59 AM | Show all posts
Reply  blenny
tp IL ni sbnanye racun taw.... boleh bunuh secara diam2... so if possible, avoid from living with IL...
anne83 Post at 2-7-2010 11:11

huhu...sgt setuju....
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2010 02:35 PM | Show all posts
TAK PENAH RASA LAGI SETAKAT NI...
SBB LEPAS KAWEN, KAMI LAKI BINI TERUS TINGGAL SENDIRI..
BALIK JARANG2 JER BAIK KE RUMAH PARENTS SMILEYY ATAU KE RUMAH MIL..
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2010 11:40 AM | Show all posts
aku dok dgn mil aku..sblom tu adik2 ipar aku tak kawen..ha skrg dah tgk abg diorang dah kawen..bawak aku dok skali dgn mil..so..la ni dah 4 biras termasuk aku dok sekali..plus anak sorang satu..plus PIL..plus anak sedara diorang yang kaki isap dadah...semuo dah 15 orang dalam umah tu..aku tatau nak cakap ape..tiap2 ari aku benci balik umah...yg len dok umah goyang kaki..bukak tudung saji..mkn je..bukan tak bepelajaran..sorang ade degree lagi..sorang keje kilang dulunya...tapi malas...

yang keje hanye asben2 diorang..aku dgn adik ipar aku yang pompuan sorang tu..yang lain..bini2 diorang tak keje..aku dah beli umah...skrang tunggu masa nak dapat CF je..skarang aku banyak diam..pandang muka biras aku pun tanak..kat opis sblom balik..aku makan siap2..then tapau kat anak aku..aku rasa mil aku tau ape aku rase...

bulan puasa aritu..aku makan dua beranak je dalam bilik..aku benci nak mkan ramai2.aku tak tergamak makan hasil keje PIL aku...dahla masa kecik2 nak besarkan anak diorang..ni dah kawin pun..masih lagi nak numpang hasil..aku malu...sbb tu penat mcmanapun balik keje..aku tak bagi mil aku cuci baju anak aku...aku soh jaga anak aku je..

aku sian tgk anak aku..dari matanya aku leh baca..mcmane die sorang2 kat umah...umah dah penuh sesak..tapi laki aku yang tanak beganjak...alasan die tanak membazir duit bayar sewa umah....

balik umah...pas mandi..smayang magreb aku takkan kua bilik sampai la esok pagi...dgr mcm tak pecaya je kan..hakikat nye tu la...smantara aku sabar..aku tahan lagi..banyak aku nak citerkan..tapi tak terdaya...moga tuhan sabarkan aku je...

memang orang leh cakap mcm tu mcm ni...tapi orang yg merase je yang tanggung yetak...aku rase ipar duai tak suke aku..lantak korang la..aku tak penah susahkan korang..

buat kata kawan aku...sikit pun badan ko tak terjejas klu ko tak tego depa...makan pun aku tak penah mintak kat korang..aku lagi belikan ade..bile kite masak nasik ke..buat puding ke buat mi goreng ke...leh dikate eee...ee..tak makan..aku turun p mandi...haah..dah kering kuali tu diorang sebat..padahal diorang gak yang cakap tak makan...
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2010 01:03 PM | Show all posts
Reply 164# addicted_girls


aduii...siannye...
aku doakan cpt2la CF umah ko tu kuar...
moga2 xde masalah lgsung time nk pindah....
moga selamat n cpt bpindah ke rumah baru...
amin3x
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.077908s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list