Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
52181
View
359
Reply

selesa tak adik beradik ipar tinggal sekali

  [Copy link]

Author: acika       Show all posts   Read mode

Post time 5-3-2011 03:43 AM | Show all posts
saya memang x selesa kalo adik beradik ipar menumpang umah...bukan kedekut,kalo jadi per2 kita yang dipersalahkan...cam aritue,adik ipar saya (lelaki) datang bermalam rumah saya,x lama pon,cuma semalam jer,tapi yg jadi isu bila...somi saya  keje,saya lak bru abis keje (saya keje shift pg,so lam kol 2ptg lebih,saya dah leh balik),jadi kalo saya balik umah,tinggal saya ngan adik ipar lam umah tue...yang somi lak amik mudah..dia x kisah kalo saya balik n dok ngan adik dia...

nasib baik adik dia paham..sblm saya sampai umah,adik dia dah kuar g jumpa awek dia...skang adik dia nak bertunang ari ahad nie...jadi datang nak menumpang tido kat umah saya...saya ok jer...tapi bila somi cakap,dia nak bawa kawan beserta istri kwn nyer...saya dah jd x selesa...sebab kebetulan lak saya keje malam..jadi saya bagi tahu kat somi,x boleh kecuali yang datang menumpang tue sume lelaki....kalo anda ditempat saya,betol @ x tindakan yang saya buat?

saya x nak dituduh kedekut..tapi tlg lah...saya xder dlm umah tue,tiba2 lak adik dia boleh bawa kwn berserta istri kwn nyer....

*sorry tt,tumpang berteduh dirumah tt.... *
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2011 11:44 PM | Show all posts
dia nak buat swinger party kot wahhahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2011 04:23 PM | Show all posts
Aku kalau anak buah belah wife (pompuan la) menumpang 2 3 hari ... time tu la aku 'banyak kerja kat ofis' ... so balik lewat la
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2011 10:49 AM | Show all posts
Reply 1# acika


    no... no... no... mama X suka!!!
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2011 11:59 PM | Show all posts
jujurnya..x berapa selesa...

skrg nih pon my SIL duduk skali...sib baik akk...tp akk dia jenis memahami jgak lah...
coz aku pon dok jauh ngan hubby aku...better ada org jaga hubby aku kan?...aku balik pon kadang2..sbb mostly dia akan dtg umah parents aku since aku dah mengandung nie...

cuma kadang2 tuh terfikir gaks kalo tahun depan aku dapat duduk skali dgn dia...mcm mungkin x berapa selesa bila parents aku nk dtg melawat je lah...selain itu...aku oke je...cuma kalo nk manje2 tuh ada kaver2 sket ler..ehehe...

skrg nih aku rasa oke lagi..asalkn bukan PIL jer..ehehe
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2011 09:44 AM | Show all posts
Reply 205# mily

congratssss
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2011 10:48 AM | Show all posts
aku klau SIL ok lg kot, tp klau BIL sorilah...x blh.
jenis PIL aku ni, klau dtg rmh aku mesti nk mengangkut org sekampung...rimaslah, klau sedara ok gak...ni ntah org mane2 ntah...susah nk jaga aurat...hubby aku mule2 tu ok jer, tapi since org tua dia asyik bawak org kg time ddk rmh kitaorg dia pun rimas gak...x kan nak sound mak bapk dia pulak, nnt kecik hati....
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2011 11:02 AM | Show all posts
Reply 207# azliela

FIL ko ketua kampung ke?

adeh mmg xleh tahanlah...kena suarakan jugak tu..tapi cakap elok2lah
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2011 11:06 AM | Show all posts
Reply 208# ruffleen


    ketua kg ler sgt... ...ntahlah aku dgn hubby pon x tau nk ckp camner...rmh kitaorg dh leh cinonet, nk gerak pun susah.sesape yg ade idea bernas, meh ler kongsi dgn aku...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2011 11:13 AM | Show all posts
Reply 209# azliela



korang da ada bpe org anak? diorg kalo nak dtg, diorg inform dulu atau terus terjah ala2 nas ahmad melodi?

kalo diorg inform dulu, ko dalihla, ckp family mertua ko ada gak ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2011 11:18 AM | Show all posts
Reply 210# ruffleen


    anak baru sorang...mmg ler PIL akan inform dulu tp PIL x inform nk bawak sekg... kekadang hubby aku nk ajak family dia pegi jenjalan pun susah...yelah, family dia dtg mesti org lain yg jd driver...bapak dia x leh bawak kete jauh2 sakit kaki...tapi klau pegi rumah sedara2 diaorg yg lg jauh dr rmh ktorg blh plak drive...musykil aku...ni PIL aku...bkn family aku...family aku ddk dekat2 jer...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2011 11:20 AM | Show all posts
Reply  ruffleen
...bapak dia x leh bawak kete jauh2 sakit kaki...tapi klau pegi rumah sedara2 diaorg yg lg jauh dr rmh ktorg blh plak drive...
azliela Post at 5-4-2011 11:18

peliknya :re:
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2011 11:21 AM | Show all posts
Reply 212# ruffleen


    aku dh lama pelik tp malas ckp ape2...nnt hubby terasa...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2011 08:39 PM | Show all posts
Reply 209# azliela

tuh tandanya...better g melawat derang..x da la rasa awkward sngt...ehehhe
kalo x, derang datang bwk ramai2 sbb yg dia bw tuh jadi driver kot...
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2011 09:39 AM | Show all posts
Reply 214# mily


     aku sebln skali mesti blk kg, jenguk diaorg..
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2011 10:34 PM | Show all posts
Reply 215# azliela


ko sebln sekali blk kg melawat derang....
derang bape kali dtg melawat ko?...mungkin rindu cucu kot..ehehe
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2011 05:39 PM | Show all posts
aritu ade somi saya kata adik die nak duk umah lam seminggu
time study week...

saya kata: bgs lah, suh die duk lama2 kat umah ni, awak balik kol tgh2 mlm.
sementara tuh buleh la saya romen ngn adik awak.

ye terus bising..die kata..kalo adik die lajuu jer..
masalah nye adik saya pong sume lelaki
dan dorang pong bermlm smlm je, itu pon ade intebiu dkt2 ngn umah saya
x de masalah pasal aurat2 ni sume.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2011 10:44 PM | Show all posts
Post Last Edit by matakucing at 15-4-2011 22:48

hmm kesian aku dok baca masalah TT dan kengkawan kat sini....

aku rasa aku ni dalam kategori tegas dan kalau aku tak puas hati dan tak suka sesuatu ben da atau perangai aku akan suarakan terus disusuli dengan tindakan. Kalau ngan mak mertua aku pun aku cakap direct jer kalau aku tak puas hati.

mungkin tak ramai yang sanggup buat cam aku kot...huhu

kisah aku ni 10 tahun lepas, masa tu adik aku (laki) datang KL kononnya nak cari keja kat KL dan bawa kawan dia sekali (laki).

aku ni sebelum ni memang dah tak ngam ngan adik aku yang sorang ni coz dia memang banyak buat hal dalam family kami (sampai mak aku banyak kali nangis tapi cepat maafkan adik aku semula...sebab hati sorang mak kan...)

So dengan tak sangka tetiba jer dia muncul depan rumah aku ngan kawan dia, nak tumpang dok rumah aku.

Aku pun tak sampai hati tak bagi, relakan jerlah. Dalam seminggu tu pangai dia oklah, tapi masuk minggu kedua masih gak tak keja dan mula buat pangai lama dia.

Bila aku tegur, dia melawan aku semula dan tengking2 aku balik (masa tu hubby aku takde rumah)..

Aku apa lagi, dengan tegasnya aku cakap " ko pegi amek baju2 ko dan berambus dari rumah aku sekarang jugak"." Tak sedar diri, dah lah menumpang rumah aku, berani nak tengking aku pula"......

Pehtu dia ngan kawan dia terus bungkus baju dalam beg dan kuar dalam rumah aku. Kebetulan masa dorang nak kuar tu hubby aku balik. Adik aku buat muka kesian kat hubby aku dan minta maaf kat hubby aku.

Lepas dorang kuar, aku citer kat laki aku. Laki aku tak cakap apa2 lah terdiam jer....
Dalam setengah jam adik aku ngan kawan dia datang semula. Adik aku dok minta maaf kat luar pagar dan merayu kat aku takkan buat lagi. Tapi aku cakap , aku maafkan ko , tapi jangan harap nak dok rumah aku lagi... baik ko balik kampung terus...Kejam tak aku???...huhu

Sebenarnya aku jadi camtu sebab adik laki aku yang sorang ni memang dah berpuluh kali selalu melawan dan tengking aku dan jenis tak makan saman. Dia selalu susahkan mak ngan ayah aku dan sedara mara yang lain.

Tapi sekarang adik aku tu dah ok dan dah nikah pun. Mungkin ni berkat kesabaran mak aku yang tak henti2 berdoa pada ALLAH.


p/s: apapun aku ni sebenarnya baik hati dan bukan jenis depan manis belakang ngumpat. APa yang aku rasa perlu cakap dan luahkan aku akan lakukan jer....apa yang ada dalam hati aku, camtulah luaran aku...huhu....
Aiseh angkat bakul sendiri lak...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2011 11:32 AM | Show all posts
Reply 217# silica_SiO2

hahahhaa i loike!!! tau pulak dia jeles, kan??
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2011 12:18 PM | Show all posts
Mula-mula...kasi chance la...bagi pihak suami...then..bagi pihak isteri...lepas tu..suami/isteri kena slow talk...tak perlu ada orang lain nak menumpang dalam rumahtangga kita!

Tak suka!..fullstop!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079466s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list