Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
50639
View
342
Reply

selesa tak adik beradik ipar tinggal sekali

  [Copy link]

Author: acika       Show all posts   Read mode

Post time 1-11-2010 04:59 PM | Show all posts
x selesa ,kalau jenis yang ok xpe juga, tp kalau perangai yang melampau n mengjengkelkan jadi x selesa...
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 09:16 AM | Show all posts
Takut aku baca citer korang sebab tak lama lagi my SIL maybe duk ngan aku. dia baru habis belajar n nak cari keje kat kl. my hubby cakap kat aku, takpe kan adik i nak duk kejap ngan kita sementara dapat rumah bujang. aku cakap ok jer sebab diorang mana ada kelurga lain kat kl ni. dah tu satu-satu abng dier. harap semua berjalan ok.
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 11:39 AM | Show all posts
bila dah dok sekali kena banyak give and take... kadang bosan gak... benda kecik je.. tapi gerammmm...

saja nak lepas kat sini... pagi ni ksall nak basuh baju.. dah penuh baju lam mesin basuh tu... belum letak air (mesin basuh semi auto)...dok sibuk2 siapkan anak2 nak g nursery... dia bangun je terus buang baju ksall masukkan baju dia... adoiiii la... kita ni jenuh nak siapkan kain baju anak2 g nursery... dah cuti sekolah baju sehari sorang 3 pasang... kalau tak basuh mmg kalut gak la... dia ngan selamba je... tak de rasa bersalah pun... tak de nak tanya pun... huuhh.. sabar je la...
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 05:24 PM | Show all posts
tapi memang laa kan x selesa kalau ada orang lain dalam umah.. adik ipar aku dah setahun lebih duduk ngan aku.. dia memula dulu memang malas sekarang macam dah rajin sikit laa kan.. tapi cuma kita takda privacy laa.. nak manja2 dengan suami ke. kekadang kat umah dah bebas berpakaian tapi kena cover2 bila ada ipar kat umah..

bila aku cakap ngan laki aku.. dia tak tau nak cakap apa ngan adik dia.. dia cam tak sampai hati.. lagi satu dia tak tau nak cakap ngan mak dia..

adui. alamatnya aku rsa sampai dia kawen laa kot duduk umah aku.. mampus bapa tahun lagi tu...
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2010 03:45 PM | Show all posts
tgh melaluinya sekarang....
mmg tak selesa....adik husband lelaki dok sekali...
bangun tdo tak reti kemas tempat tdo..dah la tdo kat ruang tamu....
nak masak kene pikir kat dia jgk...sbb byk benda yg dia tak leh mkn...
sangat2 tak selesaa....
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2011 08:46 AM | Show all posts
apa update terbaru kes kaka acika? dimanakah beliau?
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2011 05:26 PM | Show all posts
Tgh mengalamai nya skrg... tapia dik sendiri la... hari tu masa dtg takdak duit dah la aku sesak.. aku jgk yg tlg... sekali bila dah dpt gaji camput ot.. dia.. da igt aku nak sgt duit.. kurang2 hukur la sikit.. dah la ko duduk tu tak bayar hapa.. malas satu hal.. mintak tlg sekali, sekali la dia buat... takkan ko nak save duit ko jer... apa aku ni pulak nak kluar duit tggg ko.. byk cantikkkkk... la ni aku dah tak masakkan dah utk dia.. bukan berkira.. dia pun tak hulur duit kat aku... aku soh jer dia beli makan siap2... atau kalau dia nak masak dia beli la brg2 dia sendiri... belajar la kan.. nanti duk rumah sewa ka takkan nak jadi kedekut...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2011 11:59 PM | Show all posts
hmm...bila laa nak settle kan?? benda cenggini mmg makan dalam..:cf:
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2011 11:15 AM | Show all posts
Reply 172# want2bhappy

adik lelaki atau pompuan? eeee mmg x best ada org lain dlm umah bila kita dah berkeluarga
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2011 11:26 AM | Show all posts
Ruff  : lelaki ..... tapi kengkadang toleransi la sikit jgk mengenangkan beliau mungkin letih... tp tak ckp tak buat tu yg kdg hangin.. kita letih jgk... pandai2 la kan.. mungkin beliau ni kena di beritahu je... huhuhu..... sian la bakal bini beliau nanti.... adik aku lagi sorang ckp.. tak yah la berkira... hotak dia... aku bukan berkira... tapi man2 la.. aku ni ada anak kang lau tiba2 stok susu ke pampers ke brg makan habis... nak mintak duit kat saper... duit somi mmg habis la bayar sumer... aku byr anak... ckp senang .... dah rumah aku ikut la rules aku.... akal ada ka?
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2011 11:40 AM | Show all posts
Reply 175# want2bhappy

antara letih fizikal dgn letih mental...rasanya letih mental tu yg lebih menyeksakan sbb bila hati sakit, badan pun jadi x bersemangat...kalo letih fizikal tapi hati gumbira, sekajap le letihnya..kan?

cian want2...beliau mmg x menunjukkan langsung tanda2 nak berpindah ke? parents uols adakah menyokong adik uols tu?
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2011 11:43 AM | Show all posts
Reply 176# ruffleen

i takut dia terbunuh nanti kalau duduk kat luar dgn perangai mcm tu... mana tau kawan serumah tak puas hati... ha kau.... lagipun kat rumah ai sumer dah ada washing machine auto.... peti ais... sian pun ada kdang tu.... tapi kalau dia buat pangai menjawab tu kdg bengang gak... dia ni kecik2 kalau demam panas mmg sawan tarik ar... ntah r.... sabar je lah.... ada masa geram ada masa sian...
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2011 11:48 AM | Show all posts
Reply 177# want2bhappy

hahaha adoiii. mmg susah. adakah beliau anak bongsu?

tetiba terkenang adik bongsu aku yg baru je memasuki tingkatan 1 kat sebuah sekolah berasrama penuh...andai kata 5 tahun lagi aku dah kawen dan still bekerja di KL, dia plak dtg KL nak kerja gak, mesti org tua kami suruh dia duduk ngan aku gak:cf:


kalo aku blom kawen lagi time tu, boleh kawtim utk duduk sama2 kot
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2011 11:52 AM | Show all posts
Reply 178# ruffleen

bukan bongsu.. yg bongsu lagi matang dari dia... dia ni dtg angin dia ntah apa yg di ngamuk nya... pernah dia buat citer kat ayah aku mak aku gi jumpa jantan.. hotak dia... mak aku ckp berdosa .. baru la nak mintak maaf.... hiii ntah la... kdg lurus bendul pun ye gak... nak balik kampung tak reti lagi tu... ye nak lepas dia sendiri dgn perangai dia mcm tu  kang kena tipu pulak... terpaksa la mcm hari tu aku hantar dia ke stesen bas... tak tau la ruff...
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2011 12:21 PM | Show all posts
Reply  ruffleen
nak balik kampung tak reti lagi tu..
want2bhappy Post at 12-1-2011 11:52

mak ai..
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2011 09:05 AM | Show all posts
kes ni memang never ending story gitu........   dah tak larat nak fikir....
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2011 09:32 AM | Show all posts
huhuhuh kena jaga hati sendiri kadang2..
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2011 10:09 AM | Show all posts
itulah yg buat serba salah. camne nak buat org yg menumpang tu x kecik hati bila kita suruh keluar.......  stress kan....
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2011 05:24 PM | Show all posts
penah duk ngan mentua bersama2 dgn SIL n family.....mmg byk cont dr pro....last2 kitorg pindah even 4 kali berpindah umah....tp, hati puas!!!
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2011 05:28 PM | Show all posts
penah duk ngan mentua bersama2 dgn SIL n family...memang best giler...tak yak masak..tak yah kemas..barang dapur pun tak yah beli...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.073247s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list