Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
50186
View
339
Reply

selesa tak adik beradik ipar tinggal sekali

  [Copy link]

Author: acika       Show all posts   Read mode

Post time 2-4-2010 06:05 PM | Show all posts
hehehe..aku suka ayat ko tu..bola..bola..bola..

ye..mmg ada species lelaki, pegang ajer remote tv (tak kira pukul brp), misti tekan bola.
adik2 ipar lelaki aku. ada 3-4 org.
aku sampai terp ...
Hana Post at 1-4-2010 20:42


hana, sebelum me pindah masuk rumah laki..
dia kata dia kongsi segala galanya dgn me tetapi remote contol tv dia tak kongsi..


selepas 4 tahun lebih, remote control tu me dah kontrol hahaha
kami ada tv dalam bilik siap cable..
tapi tenguk tv kat living room jugak
paling best....
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2010 06:52 PM | Show all posts
story pasal ubat gigi ni, BIL aku ni lg best...
umah aku 1 bilik air je
hubby aku ni mmg jenis x de berus gigi
g mana2 biasa dia akan rembat berus gigi aku je
tp x pe la aku ngan hubby kan laki bi ...
momma Post at 2-4-2010 14:12



puak pelampau betul la...
suka hati aje rembat berus gigi orang.
entah2 penyakit turun temurun tak
yelah hubby ko guna berus gigi ko,BIL pun ikut perangai sama.
dah terbiasa guna barang peribadi orang agaknye.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2010 09:50 PM | Show all posts
ntahla...iyerla kot
kalo aku balik umah PIL, skejap jer berus gigi aku yg baru beli tu mengembang
huhu...aku pun kompius sape yg rembat berus gigi aku
akhirnya aku cuma pejam mata sambil menggosok  ...
momma Post at 2-4-2010 07:50


muntah hijau me baca...............
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2010 12:07 AM | Show all posts
...aku ok ok jer...kat rumah aku nie pon bukan jer aku anak branak...mak pak aku...nenek aku...pakcik aku...sepupu lelaki aku pon tinggal sama...takde privacy??...eerr...ok jer aku sebab aku romen2 dalam bilik aku...dah tobat dah...dah tak buat kat dapur...kat balkoni dah...huhuhu...
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2010 12:22 AM | Show all posts
ntahla...iyerla kot
kalo aku balik umah PIL, skejap jer berus gigi aku yg baru beli tu mengembang
huhu...aku pun kompius sape yg rembat berus gigi aku
akhirnya aku cuma pejam mata sambil menggosok  ...
momma Post at 2-4-2010 20:50


ish ish..gelinye..bahya tau share2 berus gigi ngn org,,klu org tu ada penyakit cmne..lgpun kdg2 gigi ke gusi tu berdarah..pstu share2..

aku plk klu blk umah PIL...walaupun tau smua ada berus gigi masing2 aku tetap akn angkut berus gigi ngn ubat gigi aku masuk bilik..xde nk tinggal2 kt bilik air...bila mandi atau nk gosok gigi je bwk kuar..ala2 kt asrama plk..ehhee
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2010 12:37 AM | Show all posts
aku pn sedang mengalami masalah yg sama skrg.
cuma bezanya my BIL ni datang bertandang weekend jer.
dier akan dtg pg jum & balik mlm ahad @ pg2 isnin.
itupun harap dier blajar (U) jauh dr rumah kit ...
momma Post at 1-4-2010 21:19


sian arr nasib mama ni..

aku pun pernah mengalami nasib yg BIL selalu melepak umah aku time weekend..
tp aku x bg muka punya..aku dh ckp awal2 kt hubby aku..terang n jelas apa aku suka n x suka...
makan ikut suka hati apa aku nk masak...teori aku senang je, dia nk ikut tekak dia pg kawen cepat suh isteri dia yg masak...aku msk utk suami n anak aku..so dia menumpang kene ikut tuan umah k..

Aku dan BIL x blh cuma tinggal berduaaan...alasan bukan muhrim..so klu hubby aku pg keje otomatik dia perlu keluar dr rumah aku..klu dia dtg umah aku ptg jumaat n laki aku lum blk keje..aku dgn tidak segan silu tak akan membukakan pintu..hah duk laa kat luar itu smpai laki aku smpai..alasan sama...

mula2 pakat tgk bola jugak.. tnpa kompromi aku akan amik dan mintak remote tu kalau ada ngn BIL sbb aku suka tgk tv n slama ni aku yg conquer tv..n dia pun akan bglaa kan..tak kn tak bagi lak..itu dh ingkar perintah.. tp kalau ada game yg hebat2 sgt..manchester ke liverpool ke aku bg gaklaa...sian so aku mengalah masuk bilik layan tv kat bilik plk..
kalau suka suki bola bola bola...dgn aku...no way..klu BIL bengang dia akan ckp ngn hubby aku nk tgk bola..aku kata xde bola2 k..slalu pun xde sapa tgk bola kt umah ni..

makan lps aku masak BIL buat mcm kt umah MIL..lps makan pi basuh tgn je..aku sound my hubby..aku bukan tukang basuh pinggan k.. so BIL kene basuh pinggan dia sndiri.. so after makan lps2 itu..hubby akan sntiasa igtkan BIL utk basuh pinggan sendiri..

bila smua dh clear dan jelas aku pun x de laa sakit ati sgt pun..sikit2 je sbb still x selesa ada org lain kt umah..n aku tgk BIL aku pun xde laa plk serik dtg umah aku..n mkn pun selera je mgkin sbb aku masak dia suka kot..

BIL yg tu dh abis belajar n dh blk kampung..ni BIL lagi sorg lak dtg..pun sama gak..cmtu laa jgk aku buat..tp BIL2 aku ni ada gak kebaikannya sbb suka layan anak aku..senang sikit aku nk bt keje umah
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2010 01:47 PM | Show all posts
ntahla...iyerla kot
kalo aku balik umah PIL, skejap jer berus gigi aku yg baru beli tu mengembang
huhu...aku pun kompius sape yg rembat berus gigi aku
akhirnya aku cuma pejam mata sambil menggosok  ...
momma Post at 2-4-2010 20:50


alahai...aku paling anti share barang yang aku beli guna duit sendiri.
tapi kalau dah sampai share berus gigi tu memang melampau la momma..
nak tak nak ko kena buat cara hidup di asrama.semua toiletries ko simpan dalam bilik.bila waktu nak mandi bawak sekali bakul tu guna dalam bilik air.lepas guna simpan balik.
aku buat cara gitu la sekarang ni sebab sabun dan syampu aku guna duit sendiri.
dalam bilik air tu aku letak sabun,syampu ngan pencuci muka dalam bakul.aku biar aje dalam bilik air sebab orang lain pun tahu tu sape punya dan orang lain tak sentuh barang orang sesuka hati.
kalau dorang nak guna pun akan minta izin dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2010 08:31 PM | Show all posts
memang tension...semua segala benda kena fikirkan BIL....
tidur baring pun rasa terbatas ...
nak tidur msk bilik...tak leh sesuka hati tidur kat ruang tamu...

skrang dah settle...
kieu Post at 1-4-2010 12:40


alahaiii..apalah erti kehidupan kalo kat rumah sendiri pun rasa x bebas..

emmm...
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2010 08:35 PM | Show all posts
Sambung balik....sebab aku tgh geram (hehehe...)
dahla hari2 biasa hubby aku 24jam TV ni duk pasang channel ESPN (bola!bola!bola!)
sampaikan aku nk tgk drama ngan berita pon x dapat
hujung minggu s ...
momma Post at 1-4-2010 21:39


ewahh2..mengada2 betulll...laki ko tau x perangai brother dia ni??
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2010 08:38 PM | Show all posts
sian arr nasib mama ni..

aku pun pernah mengalami nasib yg BIL selalu melepak umah aku time weekend..
tp aku x bg muka punya..aku dh ckp awal2 kt hubby aku..terang n jelas apa aku suka n x suk ...
Potpouri Post at 3-4-2010 00:37


bagus la!!!! tegas..mcm ni la yg sepatutnya...memendam rasa mmg x ke mana...hati sendiri yg sakit..makin stress...lagi2 yg the pregnant..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2010 09:29 PM | Show all posts
Acikiaaaaaa..... lame x kelihatan mane pigiii...bz ka..

penah ler ms dolu2.... ipar pempuan penah ipar lelaki pun penah...tp somi aku tegas ngan adik2 dia...dorang x lame pun duk umah kami.... kene ade had limit (mcm kredit kad polak ade had limit bagai) la brape lame dia bleh stay kurang dia tau awal2 yg dia ade tempoh sekian2 jek tuk tumpang ngan korang....n baru dia tau dia bebetul tumpang umah ko bukan stay poreber ngan ko...
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2010 09:52 PM | Show all posts
Acikiaaaaaa..... lame x kelihatan mane pigiii...bz ka..

penah ler ms dolu2.... ipar pempuan penah ipar lelaki pun penah...tp somi aku tegas ngan adik2 dia...dorang x lame pun duk umah kami.... kene ...
mammavoque Post at 3-4-2010 21:29



aku setuju dgn cara laki ko...kalo nak bagi tumpang pun, awal2 kena clear limit berapa lama

manusia ni biasa la tabiat, bagi betis nak paha...bila dah lama2 sedap menumpang tu mula la rasa selesa, malas nak pindah...eeeee
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2010 12:07 AM | Show all posts
aku setuju dgn cara laki ko...kalo nak bagi tumpang pun, awal2 kena clear limit berapa lama

manusia ni biasa la tabiat, bagi betis nak paha...bila dah lama2 sedap menumpang tu mula la rasa s ...
ruffleen Post at 3-4-2010 21:52


Yup...pastu layan baik pun blk kampung kutuk SIL gak..tak pun kutuk SIL dalam forum...lebey baik layan buruk @ ala kadar je mcm aku..kene kutuk pun x ralat sgt..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2010 12:12 AM | Show all posts
Yg pstinya msti kene kutuk SIL n banding2 kan ngn mak sendiri yg superwomen..biasaklaa kan..

tp SIL aku baik sgttttt..mcm kakak ku sndiri..sikit2 malas mengemas tu aku tutup mata je sbb abg aku lagilaa pemalas..sbb dia tak tolong n tak suh anak2 dia kemaskann...
tapi aku tak penah duk ngn abg aku laa...mmg tak nak duk sbb dh dekat ngn umah je..ha ha
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2010 06:38 AM | Show all posts
Yup...pastu layan baik pun blk kampung kutuk SIL gak..tak pun kutuk SIL dalam forum...lebey baik layan buruk @ ala kadar je mcm aku..kene kutuk pun x ralat sgt..
Potpouri Post at 4-4-2010 00:07


hahhahaha btoll sesgt!! layan baik sgt pun x de maknanya...
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2010 06:39 AM | Show all posts
Yg pstinya msti kene kutuk SIL n banding2 kan ngn mak sendiri yg superwomen..biasaklaa kan..

tp SIL aku baik sgttttt..mcm kakak ku sndiri..sikit2 malas mengemas tu aku tutup mata je sbb abg aku la ...
Potpouri Post at 4-4-2010 00:12


kalo ok, ok la...

biasa la manusia, mcm2 ragam...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-4-2010 01:12 PM | Show all posts
betul tu....dah la menumpang umah kita pastu belakang2 dok kutuk kita...klu nak layanan yang istimewa gi duduk umah mak sendiri la watpe nak menumpang umah org kan...klu dah menumpang tu kena terima je la apa tuan rumah mampu buat...
hari ni adalah hari mggu yg cukup membosankan....berserabut rasanye ramai2 kat umah ni...pagi2 celek jer mata dah ngadap tv smpi kan BIL aku tu makan pun depan tv...mau smpi ke malam la dia dok melepak baring2 kat depan tv tu..huhuu
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2010 04:33 PM | Show all posts
betul tu....dah la menumpang umah kita pastu belakang2 dok kutuk kita...klu nak layanan yang istimewa gi duduk umah mak sendiri la watpe nak menumpang umah org kan...klu dah menumpang tu kena terima j ...
acika Post at 4-4-2010 13:12


yelah...ni dah kira lawan tokeh ni...

bukan x boleh tolak ansur tpi yg menumpang tu pun kena la sedar diri kan?
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2010 01:25 PM | Show all posts
mmg x selesa dok ngn BIL, bila kita pempuan.... dulu2 somi aku nih jenis free... kakak ipar pakai short ajer kat umah, dia n adik beradik jantanz lain sume wat x kesah, kunun2 dh jd kakak ipar, so anggap kakak la... aku ajar dia pastu.... mana ade, Islam x halalkan cara... inikan nak tukar mende haram ke halal.... lg x boleh la.... dia kata dia x der nafsu pon ngn kakak ipar, aku kata belum lg... setan blom cucuk? so sejak dr hari tu, aku ckp kt dia, explain bebetol ipar still ipar.. walau ape pun terjadi, n aku boleh kawen ngn adek badik dia if aku cerai ngn dia... so dia dh paham, dia sendri check rumah tu kalu ade BIL, dia x kan letak aku kat situ(kes nompang umah BIL kejap)
kalu kat umah lak, since aku ade bibik, bila dia mc dia akan make sure dia x lepak umah tu, dia gi lah tpt len i.e umah kwn2 ker, umah kak/abg dia ke.. tunggu sampai aku atau mak aku balik rumah dulu, br dia balik...... tp kan... normally bila cuti, or mc mmg together2 so mmg x der prob la.... so far, alhamdulillah..
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2010 02:35 PM | Show all posts
mmg x selesa dok ngn BIL, bila kita pempuan.... dulu2 somi aku nih jenis free... kakak ipar pakai short ajer kat umah, dia n adik beradik jantanz lain sume wat x kesah, kunun2 dh jd kakak ipar, so ang ...
anne83 Post at 7-4-2010 13:25


wah..MC pun skali?? ni mmg sehati sejiwa seiring sejalan ni...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.076265s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list