Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
51557
View
359
Reply

selesa tak adik beradik ipar tinggal sekali

  [Copy link]

Author: acika       Show all posts   Read mode

Post time 29-6-2011 10:09 AM | Show all posts
memang tak selesa
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2011 09:48 AM | Show all posts
Arrghh!!..sy sdg mengalaminya skrg..sgt tensen..
rupa2nya semua org merasai perasaan yg sama..
namun begitu..sy sdg berusaha spy dia beredar dgn segera.
umah sewa dh ada,tapi nk jgk menempek kat sini.x mo bersusah2 le tu.
nmpk gaya mcm akan drag hingga bln posa..
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2011 11:20 AM | Show all posts
Adik ipar aku (pompuan), aku minta tlg dia kemas umah sama2. Masa tu aku baru abis pantang, c-zer lak tu. Rumah aku kotor, kipas berhabuk, lantai bilik air kotor. Memang x terurus rumah aku sebab aku pantang kat umah mak aku. Masa aku suruh dia tlg lap kipas aku dah nampak muka dia lain macam. Bukan dia sorang je buat keje aku ni ha tengah mop lantai.

Last2 aku dapat tau dia mengadu kat mil dia cakap aku suka arah dia buat kerja rumah.
Bila dia blah dari umah aku pun mil yang datang amik barang dia. Muka mil aku masa tu masam je x banyak cakap.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2011 12:14 AM | Show all posts
bg sape yg bergelar isteri yg langsung x leh terima BIL stay in one roof,
aku harap korang akan puas ati bila korang berjaya tgk BIL idup merempat,
dan suami korang makan ati...
(tp x terdaya melawan / defend his bro sbb dah berkurun lama dilembukan korang)



.....owh, baru aku sedar kiamat makin dekat menjemput.....
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2011 05:38 PM | Show all posts
aku sedang mengalaminya jugak.. tensen.. dahlah pemalas nak mampos.. aku suh tengokkan anak aku time aku nak masak pun boleh buat bodo jer.. bernanah hati aku ni oke... time nak makan pandai lak mai makan sama2.. dengar cakap lak.. time mintak tlg tak nak dengar cakap..
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2011 08:00 PM | Show all posts
Rsnya ramai x merempat pun klu x menumpang org, cuma sesetengah mentality parents suka anak2 tumpang adik beradik supaya selamat, selesa & boleh pow2 abg2 / kakak2 Kena yg serasi bersama ok, yg masam2 muka lg ramai kot... Senang citer pandai2lah cari rumah sewa sendiri klu x mampu nk beli rmh... Awal2 kerja semua org camtu, jgn ingat nak senang sekelip mata...
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2011 08:07 PM | Show all posts
Ada kes yg adik sendiri terkawin dgn abg ipar, kakaknya & anak2 balik kampung rmh mak... X tau la hukum apa dorang pakai ms kawin tu...Sampai skrg sekuarga x ngaku pompuan tu anak / adik beradik dorang. So dari nak tolong adik yg mentah lepas SPM, putus hubungan satu family, sad but it's true
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2011 12:10 PM | Show all posts
bg sape yg bergelar isteri yg langsung x leh terima BIL stay in one roof,
aku harap korang akan pua ...
ekmal_sorrow Post at 1-8-2011 00:14


ko ni bro yg pernah di halau ke? mesti dulu pemalas nak mampus kan kat rumah.... lau bro in law, aku ni adik sendiri lagi.... malu kat somi sbb dia malas gitu.... huhuhuhu cakap elok2 dah, ckp kasar sikit dah... ckp pakai kaki tangan jer belum.... takut masuk spital lak kang... takpe sabar tunggu hujung tahun ni je...
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2011 05:12 PM | Show all posts
ko ni bro yg pernah di halau ke? mesti dulu pemalas nak mampus kan kat rumah.... lau bro in law, ...
want2bhappy Post at 18-10-2011 12:10



    aku rasa dia antara penumpang2 yg suka nak menempel tak mahu usaha cr umah sewa n duk sendiri.. kita ignore jek statement org2 cam ginih... aku dulu pun tak menumpang umah org, tak merempat pun hidup..
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2011 05:14 PM | Show all posts
semalam buat hal lagi.. aku memang sakit hati tahap gaban dah nie.. nak balik rumah jek mcm malas.. nak kena mengadap situasi sama setiap hari. Ya Allah kau tabahkanlah hati hambamu ini...
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2011 05:19 PM | Show all posts
aku rasa dia antara penumpang2 yg suka nak menempel tak mahu usaha cr umah sewa n duk send ...
ellyanaa Post at 18-10-2011 17:12


setuju ellyanaa... aku ni takde jgk menumpang.. dah gaji sikit... redah jgk duk rumah sewa.. dah la mcm sardin rumah sewa tu.. kes tenant lain bwk masuk sedara la.. adik la.. gagah la jugak... ini gaji byk dekat seribu la jugak... hutang apa pun takde... gi keje tumpang kawan ... tapi tgk duit habis ke mana ntah... malas saatu hal itu lagi buat hangin.... tegur sikit buat la.. besok2 jadi lagi... me manusia biasa jer... bab melawan tu la paling me tak suka... lau kat rumah me.. dia tak berani... lau balik kampung.. kemain lagi... hihihi sabar.. sabar.... lau tak dah lama bunuh org.... tak igt kakak dia nilah yg basuh berak dia dulu kecik2...
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2011 05:24 PM | Show all posts
bukan benci dia lagipun.. tapi sikap tak nak berubah and rasa diri tu lagi betul.. sila ikut cara sendiri yg mana rasa betul and cari la tempat lain.... serius org mcm ni takkan berubah lau dia yg tak mau berubah..... me dah usaha dah....
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2011 05:58 PM | Show all posts
setuju ellyanaa... aku ni takde jgk menumpang.. dah gaji sikit... redah jgk duk rumah sewa.. dah ...
want2bhappy Post at 18-10-2011 17:19



    betul tu.. bab malas tu mmg buat kita hangin satu badan la... dah nama pun duduk rumah orang. pandai2 la bawak diri tak derlah buat org sakit ati menyumpah seranah bernanah bagai... sabun, makan, minum api air, rumah sewa semua free.. sabar jek la... mmg blh jadi org kaya ler lepas nie..

mcm kes aku nie, pemalas tuh mmg x leh nak citer kalau masuk bilik (yg aku khaskan utk tetamu sbnrnya, tp dia dah wat mcm sarang dia..), underwear memang merata2.. ngan kasut n makanan pun simpan kat bilik (hello, x der saper nak makanan kau oke..) bau asap rokok yg memeningkan kepala.. main tenet tak hingat.. duk berkurung kat bilik ngan lap top sampaikan apa pun keje x buat. mcm raja kekdahnya... bernanah hati ooiiii...
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2011 07:47 AM | Show all posts
betul tu.. bab malas tu mmg buat kita hangin satu badan la... dah nama pun duduk rumah ora ...
ellyanaa Post at 18-10-2011 17:58


haa bab kasut tu mmg sama sebijik... bau tak leh citer la... huhuhu baju dia angkat bukan nak lipat.. main letak bertindih2 jer .. dah ckp dah pun buat bodoh jer...
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2011 07:51 AM | Show all posts
betul tu.. bab malas tu mmg buat kita hangin satu badan la... dah nama pun duduk rumah ora ...
ellyanaa Post at 18-10-2011 17:58


wau ada internet.. saper bayar bil...? somi tak ckp apa ke?
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2011 08:21 AM | Show all posts
ko ni bro yg pernah di halau ke? mesti dulu pemalas nak mampus kan kat rumah....lau bro in law, aku ni adik sendiri lagi.... malu kat somi sbb dia malas gitu.... huhuhuhu cakap elok2 dah, ckp kasar sikit dah... ckp pakai kaki tangan jer belum.... takut masuk spital lak kang... takpe sabar tunggu hujung tahun ni je...
want2bhappy Post at 18-10-2011 12:10

    aku rasa dia antara penumpang2 yg suka nak menempel tak mahu usaha cr umah sewa n duk sendiri.. kita ignore jek statement org2 cam ginih... aku dulu pun tak menumpang umah org, tak merempat pun hidup..
ellyanaa Post at 18-10-2011 17:12

yup....apa guna jadi lelaki kalo tak reti berdikari??? aku yg perempuan ni ha, dah 4 tahun hidup merantau kat KL, ok je. Riang gumbira lagik. Bagi aku lelaki yg suka menempel rumah adik beradik ni lebih fondan daripada fondan.

malu la sikit wei...................
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2011 12:11 PM | Show all posts
Rsnya ramai x merempat pun klu x menumpang org, cuma sesetengah mentality parents suka anak2 tumpang ...
yaszz Post at 17-10-2011 20:00



    kalo dok skali, pandai bawak diri, tu yg best.. siap belikan KFC ke skali skali, hadiah kain ke skali skala.. kalo perangai malas pun buleh pejam mata... tapi biasanya yg beli-beli kan tu orang nya rajin, berakhlak mulia kekdahnya...
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2011 11:00 PM | Show all posts
aku nak cerita sikit kisah aku, adik ipar lelaki tinggal ngan kami laki bini..dia nie keje ok engineer
tapi nak ambil kesempatan kat laki aku dan aku jugak kot
makan malam duk harap laki aku sponsor so jimat la duit dia
aku balik kerja aku memang belikan dinner utk suami, guna duit yg suami bagi
unless dia terlupa aku akan gunakan duit aku
terpaksa aku beli lebih utk dia tanpa dia bayar balik
skang laki aku keje petang balik pagi so aku tak sediakan dinner
boleh tanya aku mana dinner
ewah2 igt aku ni ape
aku cakap takde dinner2, abg A takde dgn muka annoying
so lepas tu rasa cam setel skit la
aku mmg tak belikan dinner dah pun

Dia ni lak jenis mengikut kami laki bini
nak pergi mana pun nak ikut hatta gi carrefour ke tesco ke
rimas gila tau sampai orang2 sekeliling tanya aku "apsal adik ipar ko mengekor je kemana korang pegi?
takde life lsg ko"
bayangkan aku ngan husband nak gi Alamanda jalan2, aku nak beli skincare kat Parkson
dia pulun nak ikut konon nak beli barang jugak..ok fine
mula2 kami gi parkson tp SA skincare tu tgh take a break la so round2 la tgk2 barang
dia ni yg kununnya nak beli barang duk mengekor jugak, aku diam lagi
pastu aku pegi Parkson balik, tp alahai SA tu masih take a break
so kami jalan lagi, husband nak round wayang tgk citer ape latest..pastu nak pegi balik Parkson
pastu adik ipar ni tetibe cakap "alaa byk kali dtg sini letih laaa"
aku angin gak aku kata "sapa suruh ikut, td kata nak beli barang pegi je laaaa!!"
tapi dia kata "taknak aa" sambil ikut aku laki bini gi Parkson
aku sometimes takde la tak kasi ikut..tp dia ni jenis skit2 mereport ke mak die (mak mertua aku la)
aku beli barang mahal skit dia report, tah pape
kalo aku beli barang umah ngan laki, dia selamber ambil barang2 die banyak2 campak dlm troli kami
laki aku bayarkan..laki aku bising gak, so dia byr SIKIT
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2011 11:09 PM | Show all posts
satu lagi dia ni agak creepy dan stalker kot? Laki aku bayarkan bil telefon aku everymonth
dengan syarat bil aku jangan sampai lebih RM100..
aku amik bil aku naik atas rumah, belum bukak lg aku letak dulu atas meja
adik ipar ni dengan selamber bukak bil telefon aku, nasib baik aku nampak
terus aku" ehh pehal bukak bil orang nih?"
dia tak dpt bukak abis pon envelope tu sbb aku dah sound dulu

kes ke2 plak..aku set password kat hp aku and husband aku tau password aku
dah rumah aku kan..aku tinggal je la hp mana2 termasuk atas sofa
aku kuar bilik aku tgk dia tgh gigih nak hack handphone aku
dari 10 percubaan masukkan password, tinggal 2 kali trial jerrr
kalo abis, mati la aku nak call customer service mintak PUK 2 punye nombor
utk PUK 2 kena bg mcm2 info kan..

kes ke3, masa nak raya..aku nak withdraw duit utk duit raya anak buah, sepupu bagai
dia nak amik duit gak, dia beratur belakang aku kat mesin ATM
sebab nak tgk aku kuarkan banyak mana..dia beratur tepi kira dia leh nampak la duit aku
cakap" banyaknyaaa amik duit"

creepy kann pe'el diaa..ada lg ke creepy an tu tp aku cite 3 je la dulu
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2011 11:27 PM | Show all posts
ade lagi nihh, dia ni suka gile tgk kami husband n wife masam2 muka, catfight
ada isu...
kalo nampak wajah kami berlain atau dia terdengar pape je mula la sukaa..
menyanyi2 dlm bilik air, terkinja kinja bagai
pastu esok lusa mak mertua aku dah tauuuu
:@
xde privacy lsg la haiiiii, aku ngaku la..aku ngan husband bukan comolot je 24 jam, 7 hari seminggu
ade hari2 kami bercakaran jugakk
kira hal umahtangga kami ni nanti ade la org ke3, ke4 ke seterusnya tauuu

skg nie aku pregnant, tgk2 anak lelaki lagi la laki aku sayang lebih kat aku
everything dia sponsor, dari susu, duit makan aku dia sponsor..nak makanan berkhasiat mahal2 pon no hal
nak aku ngan baby sihat sejahtera gitu
kan mamat nie sentiasa mengekor kami nak pi makan ke mana ke
skg nie laki aku hulur duit kat aku je, pi beli makanan yg aku suke
mamat nie jeling jer kat aku sbb dia tak dpt duit
pastu aku nak beli susu..hasrat hati tu mmg aku nak guna duit sendiri sbb nak tambah lg
kacang almond(mahal skit)
aku nak masuk je pasar raya husband aku cakap nahhh duit jgn lupa
haiyoo tarik muka kejap mamat tu
cukup2 la ketuk laki aku, Unifi dia nak laki aku pasang, water heater kt bilik air dia laki aku psg
pastu demand astro beyond, nak tambah channel la...laki aku dah malas layan

aku prgnant skang nie, jenis bengkak kaki so aku upahlah org yg dtg 2minggu sekali tu
buat2 keje skit especially iron baju
aku nie kalo iron baju, baju sikit pon amik masa 2 jam
laki aku tak pakai baju ber iron ni, dia pakai tshirt ngan jeans je gi keje
(upah helper nie guna duit aku, laki aku nk byr aku x bg sbb tanggungjawab aku kan keje2 nih)
si adik ipar nie selamber dgn tak bagitau aku dia letak jugak baju/seluar keje dia kat tempat iron
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081598s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list