Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
51754
View
359
Reply

selesa tak adik beradik ipar tinggal sekali

  [Copy link]

Author: acika       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-4-2010 12:01 PM | Show all posts |Read mode
salam....
nak mintak pendapat kawan2...
korang rasa selesa ke tak klu SIL/BIL tinggal serumah ngan kita? ini lah yg tgh aku alami skrg n aku rasa sungguh tidak selesa. rasa tidak bebas w/pun dirumah sendiri kena lg ipar tu lelaki...tension nye...
ada sesiapa yg mengalami perkara yg sama ngan aku tak? boleh la kongsi cerita n pengalaman

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2010 12:10 PM | Show all posts
mana best..xda privacy lgsg{:2_67:}
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2010 12:11 PM | Show all posts
mmg tension especially kalau ipar tu lelaki....nak kena jaga aurat dan sebagainyer...pastu boleh menimbulkan salah paham org luar kalau suami tak de. Kalau ipar perempuan x per gak
Slow talk la dgn suami bg good reason.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2010 12:11 PM | Show all posts
mmg tension especially kalau ipar tu lelaki....nak kena jaga aurat dan sebagainyer...pastu boleh menimbulkan salah paham org luar kalau suami tak de. Kalau ipar perempuan x per gak
Slow talk la dgn suami bg good reason.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2010 12:13 PM | Show all posts
betulll......bab aurat tu yg payahnye
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2010 12:13 PM | Show all posts
1# acika

  setujuuuu!!  rimas je.. haha  sume bnda kne  jaga.. rasa mcm mata abg ipar ku melilau.. :@
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2010 12:26 PM | Show all posts
aku masa baru2 kawin ada masalah ni...tension sesgt smpi aku keguguran... husband tak berani nak ckp sbb takut abg dia kecik hati...last2 aku yg makan hati sensorang...
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2010 12:32 PM | Show all posts
mmg x selesa...slow talk la dgn hubby...
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2010 12:40 PM | Show all posts
memang tension...semua segala benda kena fikirkan BIL....
tidur baring pun rasa terbatas ...
nak tidur msk bilik...tak leh sesuka hati tidur kat ruang tamu...

skrang dah settle...
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2010 12:41 PM | Show all posts
ko pindah la umah len.........
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2010 12:47 PM | Show all posts
early last year SIL dok sekali la dgn my family.....
kurg selesa la jgk tp aku ok je la malas nk komplen2 kt my wife. maklum lh adik dia baru mula bekerja........aku pun xde la nk sexy2 sgt kt umah coz bibik pun ada.
tp skrg SIL dh pindah dok umah akak dia yg sorg lagi........tp aku still x sexy2 sgt kt umah coz ada bibik......paling sexy pun pakai seluar pendek je......
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2010 12:48 PM | Show all posts
mmg tension especially kalau ipar tu lelaki....nak kena jaga aurat dan sebagainyer...pastu boleh menimbulkan salah paham org luar kalau suami tak de. Kalau ipar perempuan x per gak
Slow talk la dgn s ...
idadzira Post at 1-4-2010 12:11


sangat setuju. rasa cam tak best pulak kalau dalam rumah sendiri pun nak kena pakai tudung and nak lepak2 tengok tv pun kena sopan2. isy.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2010 12:49 PM | Show all posts
ye la...pindah je la umah lain...aku dulu awal kahwin pon tinggal ngan mak mertua... x bebasnye rase....nak baring mengiring payah...nak telentang lg la rase segan...klo lepas mandi plak nak kene sarung baju dulu baru kuar bilik air...kat umah sndiri senang...nak bekemban bley....nak jadi britney spears dalam umah pon xpe....
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2010 12:50 PM | Show all posts
ACIKAAAAA!!!!!

huhhuhuhuuuu...

baru ptg smlm time otw balik keje BIL tepon hubby, dia ada kat area umah, dia carik keje kat subang, so jumpa dia kat restoran kat umah, dia bagitau dapat keje situ.. mggu dpn start, nak tumpang tinggal kat umah kitorg...

ku diammmm je..

ni 2nd attempt dia nak tumpang tinggal situ.

masa 1st attempt hubby okey je, siap dia soh kemas2 bilik mana yg patut.
ku cakap la, kalau nak bagi BIL dok umah boleh, dengan syarat u never leave me alone with him. kalau BIL ada kat umah, hubby mesti ada jugak.

sebabnya hubby suka kuar mlm2 nenguk bola dgn member sampai kul 3-4 pagi. takkan aku nak dok umah berdua je dgn BIL? kut kena tangkap basah camno?

so smlm hubby bagitau BIL camtu la.. "ko dgn kakak ko bukan muhrim, nak dok serumah, susah tau. tak elok. ko paham tak? dia bukan muhrim ko."
BIL angguk je..
"Kalau ko nak keje mana2, ko carik dulu bilik sewa ke apa, kemudahan asas tu semer ok barula ko terima kerja tu.. paham? ni karang kerja jauh2 ulang alik gaji sikit, nak makan lagi, dwit minyak lagi, byr dwit sewa bilik lagi, nak save dwit pon takde"
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2010 12:52 PM | Show all posts
sy pernah alami.... tapi cousin lelaki husband yg duk satu rumah.. tension MMG sangatTTTTTTTTT tension!!! last2 asyik gaduh jer ngan husband.

mana taknyer, attention husband asyik ke cousin dia jer... gi mana2 semua ngan husband.. rase betol2 kena left behind je
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2010 12:53 PM | Show all posts
papepon.. aku harap BIL tu tak jadik aaa kerja situ..
carik kerja dekat umah MIL takmo, lagi senang, umah dah ada, balik umah mak dia dah siap masak.. apa nak susah..
nakkkk jugak carik keje jauh2..
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2010 01:00 PM | Show all posts
Kau slow talk je dengan hubby... Ikut cara Cikwawi kita nu... Hubby ngko kena tegas, tak boleh nak diam je... jaga hati la, apa la. Hati ngko pun kena jaga jugakkk.... Rumah tangga ngko tu kena pelihara dulu... Jangan terlalu jaga hati orang lain sampai kita laki bini merana...
Aku memang rimas kalau ada orang lain dalam rumah. Rumah kita sendiri, tapi macam kita pulak menumpang... Cakap dengan dia, kau tolong carikan bilik sewa. Huhuhu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-4-2010 01:00 PM | Show all posts
dah cakap ngan hubby tp hubby tak smpi hati nak ckp kat adik dia. huhu
last2 aku yg makan hati...aku nak tngk tv pun rasa tak selesa dah BIL awal2 lg dah cop lending depan tv yg aku ni dok terpacak lah dgn sopan nye menonton tv...ari2 balik kerja kena bertungkus lumus memasak utk BIL padahal aku n hubby tak kisah sngt bab mkn malam ni mkn yg simple2 n ringan2 jer pun ok....kelam kabut rasanye rumah dgn nak melayan anak kecik 2 org...huhu...
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2010 01:01 PM | Show all posts
mmg la x selesa
macam2 kisah dh i dgn in laws ni...esp BIL..huhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-4-2010 01:02 PM | Show all posts
privacy jgn cakap la...memang takde dah le
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
4.663890s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list