Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
53925
View
31
Reply

[TEMPAT] kedai perabot yang best kt melaka

[Copy link]

Author: misheena       Show all posts   Read mode

Post time 24-3-2010 06:07 PM | Show all posts
fella design mmg pk, my sofa set dah 10 thn, tiap2 hari lepak, anak2 main2 atas tu, still looking good. tapi of course bukan kategori harga berpatutan la...

lagi satu kedai saya suka ialah GA sofa, opposite kilang panasonic. design dia ok.

cavenzi tu.... hmmm. dalam iklan kat paper je nampak macam ok. bila pergi tgk kat kedai, amat rendah kualiti nya.
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2010 11:52 PM | Show all posts
fella design mmg pk, my sofa set dah 10 thn, tiap2 hari lepak, anak2 main2 atas tu, still looking good. tapi of course bukan kategori harga berpatutan la...

lagi satu kedai saya suka ialah GA sofa, ...
mclaren Post at 24-3-2010 06:07 PM


mmg fella design tahan lame, yg kat umah ni dah dekat 9 tahun, structure ok, kain dah nak rabak hehehee...tu pun sarung kusyen dah diganti, upah jahit & kain pun dah beratus ....

me bought GA sofa, L shape ..3 years ago, still in good condition...tak silap ada warranty bape tahun tah....sofa ni pun tempat budak2 tu lenjan...so mmg puas hati ler ....

lelain, me beli kat kedai apek je...

kan homedex tak lame lagi..gi usyar kat situ laa....
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2010 08:08 AM | Show all posts
Cavenzi kualiti teruk la...
Ari tu nak beli sofa for the 1st time (sblm ni pakai sofa yg kak ipar bagi sbb baru kawin)
Gi la cavenzi sbb iklan mcm cantik sgt tp bila tgk kat kedai..erm..rasa2 klu sofa tu ari2 buat duduk mau xsmpi sthn dah leper
Dgn bajet RM 2k sy dapat sofa 3+2+1, coffe table kaca & tv cabinet kat kedai Perabot Anda - kedai2 yg baris Ariani tp kedai ni kat belah dlm. xnmpk dr tepi jln
Klu ada bajet lebih, lagi ok beli kat fella

Kat baris Ariani tu ada Recycle Furniture
Opismate beli almari baju RM 250jer tp beli kat warehouse nya kat Bacang
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2010 03:13 PM | Show all posts
GA sofa pun okay..haku beli L shape rege dlm RM700 gitu..tempat lenjan anak2 ngan hb time tgk tv tapi kusyen masih tip top lagi..cuma cover aja dah lusuh..

CARVENZI tu dlm paper memang bukan main cun lagik tapi kalo pegi tengok..gambo dlm iklan x sama dgn actual barang..
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2010 05:37 PM | Show all posts
ya betull

ada kes member beli wing chair yg offer rm99,esoknya kaki patah..sabau jelah..hehe..FYI,ada caj lori ok,beli brg RM 50 pon dia caj 150...sama je pon...

Perabot Anda
pon ok,harga berbaloi,takde caj pengangkutan..

Recycle Furniture caw. sebelah Astana MODa @ warehouse kat bachang..depan sek apatah..
kat sana memacam ada,meja,kusi,alatan pejabat,frame gmbar,katil,sofa,almari,lampu hiasan, tv, barang letrik ada sket...saya puashati sbb beli chestwood drawer (stail mat saleh tu) 5 tinkat time offer baru 400...kayu tegap,dan berat nak mampus..heheeh.....tapi,takde caj lori..
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2010 06:17 PM | Show all posts
recycle furniture tu, barang2 kat kedai (yg sederet jakel tu) sama dgn yang ada kat warehouse kat bachang tu ke?

sebab 2 thn lepas ada masuk situ. tapi tak banyak barang2.. i mean, takde perabot yang kita cari.
ke dia ada buku bergambar yang kita boleh tgk perabot2 yang takde kat kedai tapi ada kat warehouse?
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2010 10:39 AM | Show all posts
13# mclaren

betul la kedai recycle yg sederet ngan jekel tu..yg kat bachang tu ala2 workshop tempat dia repair2 barang tuh..x silap haku dia dah buka satu lagi cawangan kat area cheng sana..
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2010 12:58 PM | Show all posts
memang ader satu kedai barangan terpakai kat area cheng...besar jugak nampak kedainya...
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2010 10:30 PM | Show all posts
mc laren
kat astana moda tu terhad sket la..kalau kat warehouse,kita still blh tawar menawar,price ada yg tak fixed,blh check tgk..then,kalau setuju,dia akan repair dan cat balik..kos takde tmabahan..sya beli meja opis 4 meja,plus kerusi plus meja bos besau baru 1200...still elok dan kukuh..laci pon ada kunci...

suka meja makn dia, cantik2 dan kukuh...nk puashati blh pg warehouse,even a bit panas sket la...tpi,brg semua ok..
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2010 11:43 PM | Show all posts
huhu aq beli sofa bed cavenzi dh setengah taun dh..
x sampai selibu pon,7rat jer...aq jenis memilih, kalu duduk x selesa aq x nak
tapi nk murok lah
sofa dier x lembut,x keras, besao selesalah
nk selese lagi pergi lorenzo ler, tapi xderlak 6ribu...

dh usha satu mlk dulu, kt court maut, perabot anda, byk gak lah, tapi sofa dier semuer terlalu keras, atau terlalu lembut...x best..x mcm ikea haha...
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2010 08:29 PM | Show all posts
warehouse kat bachang tu.......kat belah mana ye?
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2010 02:11 PM | Show all posts
18# Mya111


opposite sekolah rendah bachang
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.070843s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list