CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 9282|Reply: 79

Cik @ Puan...

[Copy link]
Post time 20-3-2010 11:33 PM | Show all posts |Read mode
Salam korang..

Smlm nemo brtugas d pesta buku, pwtc.. tgh sebok2 ke hulu ke hilir mnarik prhatian rakyat jelata di pwtc utk mngunjungi booth tmpt nemo brtugas, ada sorg hakak neyh lepak kt corner booth nemo.. Maka, dgn penuh kesopanan & kesusilaan 1 Malaysia, nemo pn menyapa hakak tuh... nemo bg salam.. kemudian start ngan mukadimah y sedap didengar... tp ku sangka semua brjln lncar, ropanya tidak.. bru nk brmukadimah, tros kena sembur... {:2_72:}

katanya, apahal awak panggey sy Puan, ini satu penghinaan pd sy.. smua org kt sni approach sy, sume pggey sy puan. ada awk nmpk sy neyh da kawen?? sy bujang lg hokkay.. sy x suka awk panggey sy cmni!!! (tggi tul sore dia taem neyh, booth sebelah musti dgr.. tp sbb sesak rmai org taem tu.. hrpnya xde y dgr.. uhukk.. mna la aku nk taw ko da kawen kew belum macik, mukan trtulih kt dahi tuh, kata bini org kew, virgin lg kewww!!!!!!!:@)

nemo trkedu jap.. then, nemo minta mahap, sekali lg nemo mulakn mukadimah dgn mmggil hakak tuh cik & cuba nk tarik prhatian dia ke booth nemo.. tp dia menolak & ckp dia xmo dgr lebey lnjut ttg produk dr comp nemo.. xpela.. nemo pn ckp terima kasih.. then hakak tuh pn mmbelahkn dirinya utk brjumpa ayahnya y menunggu di booth y brdekatan..

Jd, di sini nemo nk brtanya dgn korang semualah, perempuan 30-an ke atas & still bujang, adakah ini satu pghinaan kpd anda jika dipanggil puan? even pd y muda, adaka sentap jika dipanggil puan?  kew brstatus bini org bru blh dipanggil puan?


nemo, mmula keje awal 20-an dlu pn dorg panggey puan.. mmula pelik gak tp lma2 da biasa..  walopn pelik, tidak lak nemo sentap mcm hakak tuh..

So, apa komen korang..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-3-2010 11:44 PM | Show all posts
tadi aku gi kedai tudung kat ttdi.. lelaki tu panggil aku puan.. walaopun aku sebenanye cik hihi.. takde hal lah.. tak rasa pape pun... sebab bagi aku selagi orang tu panggil nama baik2 macam puan ke.. cik ke.. kak ke.. adik ke.. aku orait je.. jgn panggil bohsia or sundet sudah
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2010 11:47 PM | Show all posts
aik luak ke kena panggil puan..

kalo panggil macik ke xpe la nk sembur..

mana la tau org dh kawin @ blom kawin..bukan cop kat dahi pon..

moral : panggil jer sumer cik..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2010 11:49 PM | Show all posts
dier cepat marah tu kan, mesti nk cepat or dlm proses menopaus tu weh.. (that is called menopause separe matang) hahaha.. ko jgn amik ati sgt..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2010 11:49 PM | Show all posts
hado haku kesah....sy xkesah gpon im not 30an lagi.....mgkin itu ada kaitan kot ngan ckp2 org, andartu neh garang...
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2010 11:53 PM | Show all posts
1# nemo0309


gaknye pasal dia andalusia tp x de yg berkenan kot.. pas 2 kena lak panggil puan.. lg membara la hati cik tu.. hehehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-3-2010 11:53 PM | Show all posts
tadi aku gi kedai tudung kat ttdi.. lelaki tu panggil aku puan.. walaopun aku sebenanye cik hihi.. takde hal lah.. tak rasa pape pun... sebab bagi aku selagi orang tu panggil nama baik2 macam puan ke. ...
mesmerize Post at 20-3-2010 23:44


kheeenn kaka mes..  tudung hapew y latest skg ek..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2010 11:54 PM | Show all posts
aku plak, hari2 students panggey puan. x effect apa2 pung. x der plak student kene telan dgn aku. )

nemo,
ko duty hari ni ke? td aku p sana. sesak gilos! tp aku p awai pagi skit. kalau lewat2, sure sesak dgn jammed dlm dewan tu!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-3-2010 11:55 PM | Show all posts
PMS kot pompuan tu.... ? Angin satu badan...

benda kecik je pun dah boleh mengamuk macam tu... ermm.. no wonder la bujang lagi...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-3-2010 11:55 PM | Show all posts
aik luak ke kena panggil puan..

kalo panggil macik ke xpe la nk sembur..

mana la tau org dh kawin @ blom kawin..bukan cop kat dahi pon..

moral : panggil jer sumer cik..
budingyun Post at 20-3-2010 23:47



idak lew teman tahu luak kew idak.. kalu cop kt dahi tuh senang jah kejenya..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2010 11:55 PM | Show all posts
dia mood tak elok tu.aku ni umur 21 orang asyik panggil kakak aje.sekali je orang panggil aku adik.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-3-2010 12:01 AM | Show all posts
bumble bee

lupa nk tny hakak tuh, hakak da amek hormon monopos separa matang x arini??


chenta

andartu mmg garang ka..


airisya

laa.. ada kew kt pwtc td.. y mna 1.. hmy3:
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-3-2010 12:05 AM | Show all posts
nefertari

adaka itu sudah mnjawab slh satu faktor kenapa dia masih bujang...


tabasco

muda lg ek..
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2010 12:11 AM | Show all posts
emo sgguh pompuan tu. susah nak paham manusia ni sbb hati masing2 lain. ada gak org yg melenting kalu kita x panggil diorg dgn gelaran yg diorg ada cthnya datin ke doktor ke. bukan sumagelaran tertulis kat muka diorg..
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2010 12:33 AM | Show all posts
aku tak kire la orang orang dah kawen ke tak kawen ke semua aku bantai panggil kak... kat pejabat tak penah panggil puan.. semua kak.. hehe..
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2010 12:52 AM | Show all posts
aku 30, bujang...tapi x de plak panggil aku puan....but seriously aku x kisahla nak panggil aku cik ke, puan ke, adik ke, akak ke, aunty ke. takkan nak marah kut...tu strangers...bukan dia kenal aku pun...manalah dia nak tau umur dan status aku kan...to me...its not a big deal...tapi x la panggil nama x snonoh cam betina ke, or sesuka ati panggil aku sayang...mmg aku marah..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-3-2010 12:52 AM | Show all posts
Okay jugak panggil kak dari puan.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2010 12:52 AM | Show all posts
ala beser aa panggilan puan tuh...hakak tuh pms kot tuh yg sentap .. aku nih sejak dua menjak nih dh selalu org yg tak knal sgt aku duk pgl aku puan..aku tak kisah pon walopon aku nih tarap andartu dah tak luak pon...
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2010 12:55 AM | Show all posts
halaa itu pun kecoh aa. aku yang muda ni selalu jek kena panggil akak oleh mamat2 yang terang2 jauh lagi tua. rilek jek
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2010 12:57 AM | Show all posts
panggil sis jer senang..cm yuayai

x tahu name ke..tua ke muda...bro or sis
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-2-2023 02:52 AM GMT+8 , Processed in 0.109489 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list