CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 10042|Reply: 53

japanese car vs korean car ?

[Copy link]
Post time 18-3-2010 11:39 AM | Show all posts |Read mode
plez comment................
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-3-2010 11:43 AM | Show all posts
depends on model....
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2010 11:52 AM | Show all posts
nak komen psl apa??? dua2 keta yg kena byr ngan duit kalo nak beli..ok tak komen camni
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2010 11:52 AM | Show all posts
yeap..depend!!!..tapi japan better
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2010 11:56 AM | Show all posts
2nd hand value tinggi,oil consumption jimat for japanese car yg H tegak tu tawww....bkn yg H senget!
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2010 12:09 PM | Show all posts
TOYOTA la Best............
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2010 12:35 PM | Show all posts
dah penah pakai kereta dua2 negara....Nipon r da best!Korea ampehhh...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-3-2010 01:07 PM | Show all posts
how about their industry?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-3-2010 01:10 PM | Show all posts
value and sparepart....hahaha...

japs rules
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2010 03:41 PM | Show all posts
For now aku stick to Japs.
Tapi korean sdg agresif ingin memintas.
Persaingan sihat...good for users.
Ironically aku dgr ramai org puji Forte baru tapi aku boleh bilang berapa unit aku jumpa di KL ni.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2010 04:20 PM | Show all posts
Contoh?

City vs Sonata?
Tentulah Sonata
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2010 04:35 PM | Show all posts
japan sebab ade Maria Ozawa ke..?
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2010 04:35 PM | Show all posts
japan sebab ade Maria Ozawa ke..?
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2010 12:07 AM | Show all posts
japan sebab ade Maria Ozawa ke..?
mr.december Post at 18-3-2010 16:35
saper ni?
i vote for japan cars.
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2010 07:57 AM | Show all posts
secara umumnya hari ini memang jepun lebih baik dari korea...tapi korea sedang mengekori dari dekat..dan aku jangka tak mustahil 10 thn lagi korea akan mendahului jepun dalam segala aspek..selepas kia forte,kia ceed,kia soul dan hyundai i30..semua orang dlm industri kereta mula memberi perhatian terhadap product korea selepas ini dan akan datang..
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2010 08:43 AM | Show all posts
IMHO..kereta korea dah on par ngan kereta jepun....unfortunately mentality rakyat malaysia aje yg masing di konkong jap tu superior sesangat...macam 20 tahun dulu la kita pandang kereta conti aje jap tu cheapo...now its koreans turn..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-3-2010 09:32 AM | Show all posts
aku mula jeling kereta korea lepas nengok sonata, forte n soul...
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2010 09:40 AM | Show all posts
ramai org m'sia masih tgk & nilai keta korea ikut model yg 5-10 tahun lepas.
tapi kini keta2 korea dah mmg setaraf keta jepun,,
pasai FC .. pun dah hampir sama, cuma kekadang berbeza sbb keta korea lbh berat tp stabil bila high speed & corner.
spare part Ori keta korea pun hargenye sama je dgn keta jepun. tp ramai yg dok compare harge spare part keta korea di authorized SC dgn spare part keta jepun yg dijual di kedai spare part. Mmg la jauh beza harge tu
tp kalu beli kedua2 kat kedai spare part, sesetengah tu korean car punye lg murah skit
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2010 09:50 AM | Show all posts
aku suka korean...coz japanese  flat maa...macam papan maa




harap tak off topic
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2010 10:08 AM | Show all posts
Keta korea ok tapi kereta korea yg di"Naza"kan, bakal turun after sales value malah kualiti juga hampas..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2022 05:22 PM GMT+8 , Processed in 0.115695 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list