CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 4830|Reply: 31

pernah tak jadi mcm ni???

[Copy link]
Post time 16-3-2010 08:10 PM | Show all posts |Read mode
salam, cita dia mcm ni...

            semalam aku p tgk wyg kat gsc (penang)..crita dahla tak brapa nak menarik tp sbb hubby iya2 nak tgk aku pun tgk jugak..kami bli twin seat..so seat suma dah cantek la...tepi kanan kapel cina..kiri kapel mangkok malay..

          skali yg aku tak puas ati kapel mangkok malay duk sebelah aku tu boleh duk bersembang stat dari mula iklan dlm theatre tu tak berenti...punya duk besembang apa kejadah aku tak tau la..tp aku rasa depa duk bincang each of every scene yg ditayangkan ..
aku memg takleh tahan aku wat "shhhhhhh!!!!" diam la sat..pastu dia mula balik besembang! WTF????????????????????????? :@ :@ :@

         laki aku kata sabaq..masalahnya aku dahla tgk cita yg tak menarik..try to focus tp semua yg aku dgq ialah mangkok hayun tepii kami ni duk bersembang..org laen senyap ja pasaipa kapel  mangkuk ni takleh diam? (fyi, twin seat yg aku duk smlm row dia jauh ke belakang sikit pada normal seat)..makna nya, aku memg jadi mangsa kapel mangkok ni semalam, sbb org yg duk dpn kami row agak jauh. sah2la tak payah dgq mangkuk 2 ekoq ni duk besembang...cam gampang masuk wyg bleh duk besembang...:@

          aku bajet kapel mangkok ni ialah budak kampung yg kuaq dari hulu tak penah tgk wyg..tak reti tgk english muvi or they are just simply buta huruf takleh baca subtitle kat dpn..dah sejam lebih aku memg dah tak tahan. last2 aku bediri dpn depa aku kata "laen kali nak besembang p beli dvd tgk kat umah..bodohh!!!!!!! kalau ikut hati aku nk penyepak ja mangkuk 2ekoq tuh! aku terus stormed out from the theatre sampai bangla tgk cuci lantai pon tekejut beruk tgk aku dah naek hangin..aku ingat nak komplen kat staf gsc tp aku telalu mrh sampai aku takleh nak ckp..terus aku masuk keta tggu laki aku...elok dia masuk keta kami terus balik..sepatah apa masing2 pun tak ckp sampai balik umah..even sampai hari ni bila aku ingat balik pasai semalam geram ya amat !!

      so aku nk tanya penahka hampa encountered situation mcm ni? kalau penah apa yg hampa buat..then suggestion utk aku kalau bedepan lagi dgn kapel2 mangkuk mcm ni...aku dah becadang lps ni kalau nak tgk muvi aku akan booked 4 seat terus...so tak dak sapa duk sebelah aku n hubby...baru puas ati aku!

sorry dia atas kekasaran bahasa yg disengajakan..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-3-2010 08:13 PM | Show all posts
gud job sebab berani...

bagus gak..dernag nie kena tego..perangai cam setan seko2...

yg paling kau nk marah..tendang2 kerusi belakang...mangkuk betul...xleh ke duk senyap2...kalau dh rasa x muat..bwkla sofa dr rumah....

berckp..bdn berbau....dammmm

aku lak emo...sori TT
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2010 08:14 PM | Show all posts
btw...lupe nk tambah...kalau x thn biase aku pindah tmpt je...
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2010 08:15 PM | Show all posts
SiannyaBodoh jerr x tambah...
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2010 08:22 PM | Show all posts
aku pun hangin kalau situasi mcm ni
teringat minggu lepas tgk wayang kat alamanda
ada couple bengong mana ntah tak reti duk diam belakang aku
nak je aku cantas kaki dia..:@
sib baik aku ni sabar..xreti nk maki2 lam public..
tp mmg da sumpah seranah je la..
mcm **** huhuhu
lepas geram lak kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2010 08:40 PM | Show all posts
ni laa beruk2 yg xtau idup dgm masyarakat
if aku dalam wayang aku sepak jee beruk 2 ekor tuuu


regards
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-3-2010 08:48 PM | Show all posts
tp aku rasa mcm dah kalah smlm..sbb depa dpt gak tgk muvi tu sampai abih..aku jugak yg tak dpt gk sampai habih...memang mcm jakun 2 ekoq tuh! kalau budak2 aku pahamla duk tanya bagai..ni dah besaq , yg boleh beranak dan memberanakkan pulak yg prangai cam budak2!

sbb takmo seat kena tendang, takmo dgq org blakang besembang, takmo org balakang jerit nanti abih ayaq liuq dia percik tas kepala membuatkan aku seboleh2nya akan booked twin seat..kalau tak dpt biasa aku takkan tgk..
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2010 08:59 PM | Show all posts
Hahahahaha Good job...Teringat last month aku g tgk movie.Gang Budak jantan gaduh ngan gang pondan..Adusss....Diorang maki ,Sebut semua apa ada dlm kain..Gila sehh..Bukan apa mula kes si pondan ni jerit ja..After that mula la...Ni style kg, ulu tok nadoq..memang camtu...Kalau kat penang sebut..SIRU....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-3-2010 09:25 PM | Show all posts
budak yg tiada mentality
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2010 09:37 PM | Show all posts
Aku pernah alami perkara yg sama....kat TGV KLCC.....bukan setakat bersembang...tp makan keropok ...bunyik berkeruk2 sikit punya kuat...pehtu makan Burger melecap2 bibir...pehtu minum pakai straw sampai air tu abih berbunyik2,,,,,10 minit pertama aku leh tahan..pehtu bila dia sah start sembang pasal jalan criter....siap bgtahu kat awek sebelah dia yg lepas tu scene ni..kendia scene tu...Aku sound ...

" Shyyyyyyyyyyy...Org nak tgk criter ni bukan nak dgr ko mengomel..."agak kuat gak la suara aku....

Yg best nyer....pehtu ramai yg support aku .....

" A'ahh jakun tak hengat..."
" Siall betullah...mcm monyet bising..."
dan lagi
dan lagi...


Pehtu mamat tu diam seribu bahasa......Twisties yg aku nampak byk dia bawak masa masuk panggung terus dia x makan lepaih tu...

Pada aku yg lain pun bengang ngan mamat tu...tp tunggu saper nak mula sound mamat tu....hehehhee.....bila aku mula...apo laie...sumer start sound la..
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2010 09:42 PM | Show all posts
tak penah lak aku alami situasi gini tapi aku pun marah kalau terjadi.
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2010 09:48 PM | Show all posts
diorang beromen sekali tak?

aku kena kat mid, masa tengok avatar. siyes cipan gila kapel india tuh. boleh pulak dia baring2 la, gurau senda la ketawa mengekek la. dah la bahasa aku tak paham, tibai cakap kuat2. avatar  kan duration dekat 3 jam. mangkuk betul. sakit hati aku
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2010 10:49 PM | Show all posts
kalu org lain dok gelak ketawa pasal cite lucu xpela kan.... tp kalu sembang2 dgn hp lg dok bunyi mmg sakit hati.... :@
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-3-2010 11:05 PM | Show all posts
tq momod ..

brani beromen tepi aku, aku p beli ayaq kopi panas aku simbah 2 ekoq skali! baru betui tgkap basah! kalau kami dlm kelompok ramai semalam, duk tgh2 ka blehla marah sbb rasa2nya org sekeliling pown mesti tak suka org duk mengomel spjg masa..

masalahnya time semalam seat kapel mangkuk tu kiri skali dekat dinding..sebelah dia kami la..kapel cina sebelah aku ni memangla tak sakit sbb bukan aku ngn hubby yg duk besembang...so yg saket aku la..bleh pulak laki aku tahan dgq depa mengomen scene2 yg ada..:@

sora pompuan tu yg aku takleh thn dgq..duk tanya mcm2 kat bf dia yg nan hado tu..bukannya bf dia yg mengarah cita tu! duk tanya buat apa! drp nak paham crita langsung takleh paham!

emm spjg bertaun2 tgk wyg ni la petama kali aku bengang ngn penonton laen..aku lum penah lagi jumpak org jakun tgk wyg..sambey tgk sambey kritik..kalau budak2 merengek pun sat ja dah diam..tu aku leh thn lagi tapi kalau sampai sejam hang mengomel tak berenti sapa leh tahan dowh!

kalau hampa dah penah alami baguihla len kali dah tau apa nak buat dgn jakun2 mcm ni..
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2010 03:03 AM | Show all posts
Kalo nak tengok wayang,gi time office hours...kurang sket orang dan kurang ragamnya...
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2010 06:52 AM | Show all posts
mungkin rina ni perempuan, tak berkesan sangat pada depa kut. tapi kalau saya, memula elok kali kedua, saya akan buat depa tu yg keluar panggung,
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-3-2010 08:53 AM | Show all posts
selalunya dua perkara yg selalu 'penonton melayu' buat dlm panggung
1. beri komen ttg filem dan cakap kuat2 mcm bagus
2. beromen

bagi aku senang je nak ajar
untuk kes pertama (cakap2 n gelak kuat2), ko sindir je (xpyh marah, org dewasa ni pedih klu kena perli. klu kena marah tu, budak2 blh la)
cakap je:- "EH, APA LA KORANG, MACAM X PENAH TENGOK WAYANG, MANA ADA ORANG BISING2, KO SORANG JE MACAM ORANG UTAN...KO X PERASAN KE SEMUA NI DIAM SEBAB PENDAM RASA MARAH DGN MULUT KO TAHAP LONGKANG TU"...cakap je. nnt mesti ada org back up la. or worst case, ada org tengking2 mamat tu untuk back up tindakan ko ajar diorg.

untuk kes kedua (beromen), ko just onkan fon utk mode camera. then ajak la kawan on sekali. at least klu ada dua camera pun dah cukup. pastu bangun serentak, halakan kat muka budak2 yg tgh sedap tu. mesti diorg gelabah. korang ugut je 3gp rakaman dalam wayang tu akan di upload kat internet. mesti diorg cepat2 cover line dan terus kuar panggung

mentaliti sebahagian penonton ni mmg agak rendah
jadi kena bagi 'pendidikan' kat diorg ni

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2010 10:01 AM | Show all posts
10# medangmru

ek eleh, rupa nya ko ke yg mula sound dlu tu, aku nyampuk je
keciknya duniya ni ken medang  
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2010 10:17 AM | Show all posts
nice.
pesal la ko walk out lepas sessi terjah tu, aku nak tau gak apa reaksi seterusnya
ko plak tak tnya husband ko apa jadi pas ko blah

aku kalau tgk wayang tensen kalau kena dok dekat org yg makan burger, bau makanan yg aku tak tahan

pastu yg jenis nak check handphone konon nak tgk message, mmgla hp tu silent mode tapi the screen illumination tu buat aku stress sbb berkilau dlm environment yg gelap
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2010 10:21 AM | Show all posts
10# medangmru

ek eleh, rupa nya ko ke yg mula sound dlu tu, aku nyampuk je
keciknya duniya ni ken medang  
LoneWolf Post at 17-3-2010 10:01 AM


Miahahhahaa..................sib baik ada supporter...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 04:53 PM GMT+8 , Processed in 0.216821 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list